Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Lowcarb: snack gerechtjes

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Irisje20
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub


Geregistreerd op: 30-10-2012
Berichten: 15
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gevulde hamrolletjes (2pers)
Klein zakje rucola (ca. 30 gram)
6 radijsjes
1 eetlepel kappertjes
50 gram light roomkaas
4 plakjes ham

Bereiding
1.Snijd een handje rucola heel klein.
2.Maak de radijs schoon en snijd ze klein.
3.Maak de roomkaas wat smeuïger met een beetje vocht van de kappertjes. Meng de kappertjes, de gehakte radijs en de kleingesneden rucola er door.
4.Verdeel dit over de plakjes ham en rol ze op.
5.Verdeel de rest van de rucola over 2 bordjes en leg de rolletjes er op.

Per portie: 105 kcal en 4 gram koolhydraten.

Gevulde champignons (2pers)
4-6 grote champignons
1 bosuitje
70 gram rundertartaar
1 eetlepel paneermeel
1 eetlepel melk
½ teentje knoflook
1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas

Bereiding
1.Warm de oven voor op 175° C of gebruik de barbecue.
2.Maak de champignons schoon en breek de stelen uit de hoed.
3.Hak de stelen klein.
4.Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
5.Maak de tartaar aan met de kleingesneden stelen, het paneermeel, de melk, de uitgeperste knoflook, de bosui, peper en een beetje zout.
6.Vul hiermee de champignonhoeden.
7.Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas er over.
8.Plaats de gevulde champignons in een ovenvaste schaal.
9.Giet een bodempje water in de schaal en laat de champignons in de hete oven in 20 minuten gaar worden.
10.Laat de champignons eventueel in een aluminium barbecueschaal of verpakt in aluminiumfolie op de barbecue gaar worden.

Per portie: 100 kcal en 4 gram koolhydraten.

Gevulde peer (2pers)
1 stevige peer
Citroensap
15 gram walnoten
4 sprieten bieslook
40 gram light roomkaas
1 theelepel honing

Bereiding
1.Schil de peer, halveer hem en verwijder het klokhuis. Druppel wat citroensap over de peer.
2.Hak de walnoten klein. Was de bieslook en knip de sprieten klein. Meng de noten en de bieslook door de roomkaas en maak dit op smaak met wat honing, peper en een beetje zout. Vul de holtes van de peer hiermee en leg de perehelften op bordjes.

Per portie: 125 kcal en 10 gram koolhydraten.

Gevulde witlofbladen (2pers)
1 klein blikje maïskorrels
4 radijsjes
4 halve walnoten
40 gram gorgonzola of andere blauwe schimmelkaas
2 eetlepels yoghurt
4 grote bladen van een struikje witlof

Bereiding
1.Laat de maïs uitlekken.
2.Snijd de radijs in stukjes.
3.Hak de walnoten grof.
4.Prak de Gorgonzola met de yoghurt en meng de maïs, radijs en noten er door.
5.Was de witlofbladen en plaats ze op 2 borden.
6.Vul de bladen met het mengsel.

Per portie: 180 kcal en 10 gram koolhydraten.

Gevulde tomaten (2pers)
2 grote (tros)tomaten
(balsamico)azijn
5 groene olijven zonder pit
50 gram feta light (blokjes, 10& vet)
5 blaadjes basilicum

Bereiding
1.Was de tomaten en snijd er een kapje af.
2.Hol de tomaten uit en bestrooi de binnenkant met wat peper.
3.Druppel er wat azijn in.
4.Snijd de olijven klein en hak de kaasblokjes grof.
5.Snijd de basilicum klein en meng dit met de kaas en de olijven.
6.Vul hiermee de tomaten.

Per portie: 60 kcal en 2 gram koolhydraten.

Haringrolletje (2pers)
2 zure haringen
2 theelepels mosterd
½ bosuitje
2 cornichon (kleine augurkjes)

Bereiding
1.Laat de haringen uitlekken en leg ze met het vel naar beneden.
2.Bestrijk de haringen dun met de mosterd.
3.Was het bosuitje en snijd het in de lengte in reepjes.
4.Leg op iedere haring wat reepjes bosui en een augurkje en rol de haringen op.
5.Steek ze eventueel vast met een cocktailprikker.

Per portie: 170 kcal en 1 gram koolhydraten.

Paprika met ansjovis (2pers)
2 geroosterde paprika's (pot)
± 2 eetlepels balsamico-azijn
Basilicum
½ blikje ansjovis
1 eetlepel kappertjes

Bereiding
1.Laat de paprika??s uitlekken, snijd ze in lange repen en verdeel dit over 2 borden.
2.Meng de azijn met 2 theelepels water, peper en een snufje basilicum.
3.Druppel dit over de paprikarepen.
4.Schik de uitgelekte ansjovisfilets en de kappertjes er over.

Per portie: 40 kcal en 3 gram koolhydraten.

Ensalada verde (2pers)
100 gram sperziebonen
100 gram peultjes
½ teentje knoflook
½ eetlepel azijn
1 theelepel mosterd
1 eetlepel olie
¼ komkommer
8 groene olijven zonder pit
½ avocado

Bereiding
1.Maak de sperziebonen en de peultjes schoon.
2.Snijd de sperziebonen een keer door. Kook de sperziebonen 4 minuten in weinig water.
3.Voeg de peultjes toe en kook de groente verder beetgaar.
4.Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakjes.
5.Halveer de olijven.
6.Schil de halve avocado en snijd hem in blokjes.
7.Pers het stukje knoflook uit boven een kom.
8.Klop er met de azijn, 1 eetlepel water, de mosterd, de olie, peper en weinig zout een dressing van.
9.Laat de sperziebonen en de peultjes uitlekken.
10.Doe alle groente in een schaal en meng de dressing er door.
11.Laat de groente 1 uur op een koele plaats marineren.

Per portie: 130 kcal en 5 gram koolhydraten.

Crostini met paprika en sardinespurree (2pers)
2 sardines uit blik
Citroensap
½ geroosterde paprika (pot)
4 sneetjes volkoren stokbrood of 2 sneden volkoren brood
½ teentje knoflook
½ eetlepel olijfolie

Bereiding
1.Verwijder van de sardines de ruggengraat en prak het visvlees fijn.
2.Maak het pittig op smaak met wat peper en een drup citroensap.
3.Snijd de paprika in reepjes.
4.Bestrijk het brood met het halve knoflookteentje en druppel er wat olie over.
5.Rooster het brood onder de grill lichtbruin.
6.Beleg het brood met reepjes paprika en de sardinepuree.

Per portie: 95 kcal en 9 gram koolhydraten.

Gebakken oesterzwammen (2pers)
200 gram oesterzwammen
1 eetlepel olie
1 sjalot
Mespunt tijm
60 gram verse geitenkaas

Bereiding
1.Warm de grill voor.
2.Maak de oesterzwammen schoon. Houd 2 grote achter en snijd de rest in repen.
3.Bestrijk de achtergehouden oesterzwammen met wat olie.
4.Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
5.Fruit de sjalot in de rest van de olie glazig.
6.Bak de repen oesterzwammen met de tijm en peper mee.
7.Rooster de hele oesterzwammen een paar minuten onder de grill.
8.Meng van het vuur af de geitenkaas door het paddestoelenmengsel en verdeel dit over de 2 oesterzwammen.
9.Zet ze nog een minuut onder de grill.

Per portie: 135 kcal en 3 gram koolhydraten.

Coquilles met tuinboonpurree (2pers)
6 sint jacobsschelpen (coquilles) zonder schelp
100 gram tuinbonen (pot)
½ teentje knoflook
8 blaadjes salie
1 eetlepel geraspte oude kaas
4 eetlepels kookroom light
Citroensap
Olie

Bereiding
1.Dep de Sint Jakobsschelpen droog en bestrooi ze met peper en beetje zout.
2.Pureer de tuinbonen met de knoflook, 4 blaadjes salie en de geraspte kaas in de keukenmachine of met een staafmixer.
3.Verwarm de puree met de kookroom en maak dit op smaak met peper, een beetje zout en een beetje citroensap. Houd de puree warm.
4.Bestrijk de coquilles met een beetje olie en bak ze in een hete koekenpan of in een grillpan in 3 minuten aan beide zijden bruin.
5.Verdeel de tuinbonenpuree over 2 borden en leg de coquilles erop.
6.Druppel er wat citroensap over. Garneer met de overgebleven blaadjes salie.

Per portie: 130 kcal en 4 gram koolhydraten.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 31 okt 2012 0:58    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1