Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Grip op Koolhydraten recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Nog meer witlof

Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Ruby1970
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 30-7-2010
Berichten: 559
Dieet: GOK
Woonplaats: Noord-Brabant


  Reageer met quote
Witlofquiche

500 gr witlof
50 gr boter
3 ons bacon (1 ons kan worden vervangen door ham = minder zout)
3 eieren
1 ui
200 gr geraspte kaas
1 bekertje zure room (warme sauzen)
peper en zout naar smaak

Oven voor verwarmen op 200 gr. Beboter een vuurvaste schaal of een wat groter formaat springvorm.
Snij de witlof in stukjes (de ??pit?? eruit halen) maak de ui en de bacon fijn.
Smelt de boter in een pan en laat de bacon en ui zachtjes bakken. Voeg de witlof er aan toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten smoren, daarna even bakken tot het vocht verdwenen is. Op smaak brengen met wat zout en peper.
Deze massa in de schaal of springvorm leggen,de zure room los kloppen met de eieren en de helft van de geraspte kaas.
Dit over/door het witlofmengsel gieten en daar dan de andere helft van de geraspte kaas over strooien. In ongeveer 20 minuten gaar laten worden.

Zowel warm als koud te eten.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 19 feb 2011 23:09    
Vrouw Weeggegevens   coby1948
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 15-8-2009
Berichten: 10350
Dieet: G.O.K (Yvonne Lemmers)


  Reageer met quote
ga dit proberen komende week ....lijkt me lekker mmmm,
dank je wel voor dit recept ...liefs Coby

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 20 feb 2011 7:21    
Vrouw Weeggegevens   Hidditte
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 8-1-2011
Berichten: 1035
Dieet: kijk op koolhydraten
Woonplaats: Bussum


  Reageer met quote
Een welkome afwisseling op de lof met ham en kaas Erg blij .

_________________

Een dag niet gekookt, een dag niet geleefd.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 20 feb 2011 11:43    
Vrouw Weeggegevens   Ruby1970
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 30-7-2010
Berichten: 559
Dieet: GOK
Woonplaats: Noord-Brabant


  Reageer met quote
Is ook echt lekker Erg blij

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 20 feb 2011 20:53    
Vrouw Weeggegevens   Hidditte
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 8-1-2011
Berichten: 1035
Dieet: kijk op koolhydraten
Woonplaats: Bussum


  Reageer met quote
4 stronkjes witlof
1ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook (pers)
200 gram champignons, in plakjes
2 ons grote roze garnalen (euroshopper AH diepvries)
2 ons gerookte zalm
1 bekertje crème fraîche
1 visbouillonblokje
geraspte kaas
gehakte bieslook
sap van een halve citroen (flesje)
bakvet (kokosolie)
peper
verse gehakte peterselie
evt. wat gorgonzola

Voorbereiding
Kook de stronkjes in 10 tot 15 min gaar. Snijdt ze door de helft en besprenkel ze met wat citroen sap. Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden C.

Bereidingswijze
Leg de halve witlofstronkjes in een beboterde ovenschaal. Op smaak maken met (versgemalen) peper. Leg hierop de plakjes gerookte zalm.

Sausje:

Fruit de ui en champignons op hoog vuur bruin en laat het bouillonblokje mee smelten. Pers de knoflook erboven uit. Roer de creme fraiche erdoorheen en maak op smaak met peper, peterselie, bieslook en eventueel citroensap. Roer op het laatst de garnalen erdoorheen.


Giet het sausje over de witlof met gerookte zalm en strooi er geraspte kaas overheen. Laat dit 30 minuten gratineren. Garneer met peterselie.

Ik heb onder de geraspte kaas nog wat gorgonzola gedaan.
Er blijft nogal wat vocht achter als je hebt opgeschept. Doe hier wat water, zeevruchten en prei bij en je hebt een heerlijk soepje. smullen

Een beetje van mezelf en..... internet.

_________________

Een dag niet gekookt, een dag niet geleefd.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 23 feb 2011 20:45    
Onbekend Weeggegevens   Maru
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-2-2011
Berichten: 50
Dieet: Grip op Koolhydraten


  Reageer met quote
@ Hidditte
Die ga ik vanavond maken! Ziet er heerlijk uit en heb de spulletjes in huis. Ben heel benieuwd hoe de combi van witlof en zalm smaakt

groetjes!

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 25 feb 2011 10:42    
Vrouw Weeggegevens   gejaco59
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 5-11-2009
Berichten: 70
Dieet: low-Carb


  Reageer met quote
Voorbereiding
Kook de stronkjes in 10 tot 15 min gaar. Snijdt ze door de helft en besprenkel ze met wat citroen sap. Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden C.

Een beetje van mezelf en..... internet.[/quote]

Hoi Hidditte,
toch nog even een vraagje?
De stronkjes 10 tot 15 min koken, word dit niet te gaar?
Je stop het ook nog in de oven, dus gaart het nog verder.
Zelf doe ik het max. 5 min. koken, dan is het nog beet gaar.
Lijkt me een heerlijk recept hoor maar ik hou niet zo van snottige witlof, zal wel aan mij liggen.
Hoor graag van je.
Lieve groeten Gerda

_________________
SAMEN ZIJN WE STERK, SAMEN ZULLEN WE ER KOMEN!!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 25 feb 2011 13:15    
Vrouw Weeggegevens   coby1948
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 15-8-2009
Berichten: 10350
Dieet: G.O.K (Yvonne Lemmers)


  Reageer met quote
heerlijk...Hidditte
het heeft heerlijk gesmaakt
dank je wel voor dit recept ...liefs Coby

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 25 feb 2011 19:02    
Vrouw Weeggegevens   Hidditte
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 8-1-2011
Berichten: 1035
Dieet: kijk op koolhydraten
Woonplaats: Bussum


  Reageer met quote
gejaco59 schreef:
Voorbereiding
Kook de stronkjes in 10 tot 15 min gaar. Snijdt ze door de helft en besprenkel ze met wat citroen sap. Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden C.

Een beetje van mezelf en..... internet.


Hoi Hidditte,
toch nog even een vraagje?
De stronkjes 10 tot 15 min koken, word dit niet te gaar?
Je stop het ook nog in de oven, dus gaart het nog verder.
Zelf doe ik het max. 5 min. koken, dan is het nog beet gaar.
Lijkt me een heerlijk recept hoor maar ik hou niet zo van snottige witlof, zal wel aan mij liggen.
Hoor graag van je.
Lieve groeten Gerda[/quote]

De witlof was nog best knapperiig, en verders gaat de schotel al flink afgkoeld de oven in, als het begint te borrelen is het klaar.

_________________

Een dag niet gekookt, een dag niet geleefd.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 25 feb 2011 19:26    
Onbekend Weeggegevens   Maru
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-2-2011
Berichten: 50
Dieet: Grip op Koolhydraten


  Reageer met quote
Het was heerlijk!

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 25 feb 2011 20:32    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2