Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Atkins: pudding met een tik

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Jose
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 3-2-2004
Berichten: 1390
Dieet: Cambridge Dieet
Woonplaats: Geleen


  Reageer met quote
Pudding met een tik (6 porties)

Ingrediënten
6 blaadjes gelatine
4 eigelen
zoetstof naar smaak
1/2 l slagroom
2 el cr?¨me de cacao

Bereiding:

Laat de gelatine in een kopje koud water zacht worden. Meng in een mixer de eigelen met de zoetstof en mix tot het een glad en romig mengsel is.
Verwarm de slagroom (let op, de slagroom mag niet koken!) en giet de slagroom, onder voortdurend roeren, bij het eigeelmengsel. Verwarm het mengsel al roerend au-bain-marie tot het glad en dik is.
Voeg de uitgeknepen, geweekte gelatine toe en roer tot de gelatine is opgelost.
Laat de pudding afkoelen, terwijl je af en toe nog even roert. Voeg de likeur toe. Klop de rest van de slagroom stijf en lepel de stijfgeslagen slagroom door de pudding als deze afgekoeld en lobbig is. Verdeel de pudding over 6 puddingschaaltjes en zet deze in de ijskast, totdat de pudding stijf is.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger BerichtGeplaatst: zo 22 feb 2004 19:33    
Vrouw Weeggegevens   Jadie
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 5-2-2004
Berichten: 1328
Dieet: Atkins
Woonplaats: Hoogvliet


  Reageer met quote
Hij is ook zalig met amaretto!! :wink:

_________________
Je kan beter een blauwtje lopen,dan een groentje blijven!!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail MSN messenger BerichtGeplaatst: do 09 dec 2004 12:11    
Vrouw Weeggegevens   Wil-Sophie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 1-3-2004
Berichten: 2929
Dieet: LOW-CARB
Woonplaats: Urk


  Reageer met quote
Hoi Jos?©, ga hem maken voor het weekend , maar hoeveel dl verwarmen en hoeveel achterhouden om er door te spatelen?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 09 dec 2004 12:40    
Vrouw Weeggegevens   Jose
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 3-2-2004
Berichten: 1390
Dieet: Cambridge Dieet
Woonplaats: Geleen


  Reageer met quote
Mixer schreef:
Hoi Jos?©, ga hem maken voor het weekend , maar hoeveel dl verwarmen en hoeveel achterhouden om er door te spatelen?


ongeveer 50 tot 100 cc slagroom verwarmen, de rest opkloppen om erdoor te spatelen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger BerichtGeplaatst: do 09 dec 2004 20:07    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1