Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gestoofde schol met wijnsaus

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Sharonne
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 9-2-2004
Berichten: 904
Dieet: Atkins
Woonplaats: Rotterdam


  Reageer met quote
Ingredi?«nten:

2 dikke schollen
zout
1 eetl. citroensap
150 ml. droge witte wijn
1 ui
4 peterseliestelen
6 peperkorrels
?½ laurierblad
2 eierdooiers
4 eetl. room
1 eetl. bieslook


Werkwijze:


Snijd de uien in ringen en kneus de peperkorrels.
Zorg voor schoongemaakte schollen. Spoel de schollen onder stromend water af en maak ze daarna droog met een stuk keukenpapier. Wrijf ze met wat zout in en besprenkel ze met citroensap.
Bestrijk een ovenvaste schaal met wat olie. Leg de ringen ui, peterseliestelen, peperkorrels en laurierblad op de bodem.
Schik beide schollen erop en voeg de wijn toe.
Giet er daarna zo veel water bij dat de schollen net onder staan. Dek alles af met een velletje aluminiumfolie. `
Schuif de schaal in een reeds voorverwarmde oven (225 gr. C). Temper na 10 min. de oventemperatuur tot 175 gr. C. Neem de vissen na 25 a 30 minuten uit het vocht en houd ze warm.
Zeef het stoofvocht en laat het inkoken tot er niet veel meer dan 300 ml. is overgebleven.
Roer eierdooiers, room en 4 eetlepel stoofvocht goed door elkaar. Giet het mengsel bij het stoofvocht en laat alles al roerend heel licht binden. Let erop dat de saus niet aan de kook komt. Breng de saus op smaak met wat zout. Roer er vlak voor het opdienen de bieslook door.
Leg de schotel op een grote voorverwarmde schotel en schenk de saus erover of geef de saus er apart bij.

_________________
It's in the valleys I grow
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail MSN messenger BerichtGeplaatst: zo 12 dec 2004 13:21    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1