Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Mousse van kip met balsamico-aspic

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Jose
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 3-2-2004
Berichten: 1390
Dieet: Cambridge Dieet
Woonplaats: Geleen


  Reageer met quote
Mousse van kip met balsamico-aspic
Atkins fase 1 2 3 en 4

Ingredi?«nten:
250 g kipfilet
1 eetl. zonnebloemolie
10 blaadjes witte gelatine
1 l kippenbouillon (van tabletten)
ca. 75 ml slagroom
zout en versgemalen peper
2 eetl. balsamicoazijn
1 eetl. zoetstof in poedervorm

Voorbereiding:
Controleer de kipfilet op stukjes bot en andere ongerechtigheden. Smeer een platte rechthoekige of vierkante schaal met iets opstaande rand dun in met zonnebloemolie. Week de gelatineblaadjes in een met water gevulde kom.

Bereiding:
Giet een halve liter kippenbouillon in een pan. Breng aan de kook. Doe de kipfilet in de bouillon en pocheer de kip in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de kipfilet iets afkoelen en snijd hem in blokjes. Pureer het kippenvlees met
behulp van een elektrische keukenmachine. Voeg tijdens het fijnmalen de slagroom toe. Het mengsel dient smeu?¯g te zijn. Breng deze mousse van kip op smaak met zout en peper. Verdeel de mousse over vier kleine bakjes en dek deze af met folie. Laat de mousse ongeveer een uur in de koelkast opstijven. Giet een halve liter kippenbouillon in een sauspan. Breng aan de kook. Roer de balsamicoazijn en de
zoetstof door de bouillon. Knijp de gelatineblaadjes goed uit. Giet een bodempje water in een steelpan en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en los de gelatineblaadjes hierin al roerend op.
Roer deze vloeistof door de kippenbouillon die nog een minuut zachtjes moet doorkoken, totdat alle gelatine is opgenomen. Giet de bouillon in de schaal en laat hem afkoelen en tot aspic stollen. De aspic dient circa een halve centimeter dik te zijn. Hak de aspic in kleine stukjes of snijd hem in ruitjes of figuurtjes. Plaats de kleine bakjes met mousse in het midden van een bord. Schep de aspic eromheen.

Serveer voor de niet lijners bij dit gerecht warm stokbrood met boter of toast.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger BerichtGeplaatst: vr 10 dec 2004 22:52    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1