Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Koffie/Mokka Bavarois

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Mug
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 11-3-2004
Berichten: 82
Dieet: Atkins
Woonplaats: Gouda


  Reageer met quote
Wie o wie o wie heeft misschien het recept van Koffie/Mokka Bavarois voor mij? Stond ooit op het allereerste forum en ik had alles bewaard en toen deed ineens mijn pjoeter het niet meer dus alles is weg... Huil huil en die bavarois was zo lekker...
Het was iets met koffie en gelatineblaadjes en slagroom maar hoe en wat weet ik niet meer precies...

Wie o wie??
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 09 jul 2004 20:22    
Vrouw Weeggegevens   Jose
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 3-2-2004
Berichten: 1390
Dieet: Cambridge Dieet
Woonplaats: Geleen


  Reageer met quote
Is het deze bavarois?

Heerlijke romige capuccinomousse met heel weinig Koolhydraten dus ideaal voor Atkinsers

250 cc slagroom 7,5 gr koolh
150 cc water
1 blaadje gelatine
150 g roomkaas 4 gr koolh
1 klein zakje decafe oploskoffie 1 gr koolh
2 eetlepels zoetstof

per portie; 3,2 koolh

week het blaadje gelatine in koud water. Kook het water. Klop de slagroom.
Roer de roomkaas los met een vork en een beetje van het water. Doe de zoetstof en de koffie erbij. Knijp gelatine uit en los op in het hete water. Roerend toevoegen aan roomkaasmengsel. Als het glad is slagroom erdoor en in de ijskast laten opstijven.
Serveertips: Koud serveren, evt met nog extra toefje slagroom
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger BerichtGeplaatst: vr 09 jul 2004 21:42    
Vrouw Weeggegevens   Mug
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 11-3-2004
Berichten: 82
Dieet: Atkins
Woonplaats: Gouda


  Reageer met quote
Zou best kunnen ik ga hem meteen proberen!! Klinkt in ieder geval heerlijk... Tnx!! Cool
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 09 jul 2004 21:47    
Vrouw Weeggegevens   Marian1
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 3-3-2004
Berichten: 118
Dieet: Atkins
Woonplaats: Nederland


  Reageer met quote
Kijk anders eens op lowcarb-dutchie, niet het forum maar de gewone site, daar heeft Guinan alle recepten vanaf het begin staan.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 09 jul 2004 21:51    
Vrouw Weeggegevens   Mug
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 11-3-2004
Berichten: 82
Dieet: Atkins
Woonplaats: Gouda


  Reageer met quote
ja dat is waar.. alleen ze staan allemaal achter elkaar in 1 bestand dus dan ben ik wel heel lang aan het zoeken... Nou ja mocht ik een keer tijd over hebben dan doe ik dat.. Bedankt voor de tip!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 09 jul 2004 22:04    
Vrouw Weeggegevens   Marian1
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 3-3-2004
Berichten: 118
Dieet: Atkins
Woonplaats: Nederland


  Reageer met quote
Nee hoor, als je even op het derde knopje van links klikt krijg je aan de linkerkant een nette indeling waar je kan aanklikken wat je wilt zien.
En zie daar, bij Desserts... Koffiebavarois :wink:
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 09 jul 2004 22:07    
Vrouw Weeggegevens   Jose
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 3-2-2004
Berichten: 1390
Dieet: Cambridge Dieet
Woonplaats: Geleen


  Reageer met quote
Recept nummer 161 is de koffie -bavarois

Koffie Bavarois!!

Ingredi?«nten
2 dl slagroom
2 eieren
3 ml zoetstof
3 theelepels decafe (maak hem zo sterk als je zelf lust)
2 eetlepels stijfgeslagen slagroom
3 blaadjes gelatine.

Ga als volgt te werk

- Week de gelatine in ruim koud water (10 min)
- Breng de slagroom aan de kook
- Scheid de eiwit en dooier van de eieren.
- Eierdooiers schuimig kloppen met de koffie en de zoetstof.
- Dan de gekookte slagroom erbij voorzichtig bijgieten, goed roeren.
- Dan de dooiermassa terug in de pan gieten, en goed verhitten, het mag niet koken!!
- Haal dan de pan van het vuur en doe de uitgeknepen gelatine erbij.

Dit mengsel moet nu iets afkoelen en lobbig worden, terwijl je het tussendoor omschept.
- Klop nu de eiwitten stijf.
- Klop slagroom (voor de 2 eetlepels)
- Schep nu het eiwit, de slagroom en het mengsel door elkaar, zorg dat het luchtig blijft.

- Nu in een serveerschaal of vorm overdoen en laten opstijven.
Na een uurtje of 3 kan je opscheppen of, als je de vorm hebt gebruikt, uitstorten!

Komt dit nu op 8 gram KH? Of meer? En waar komen die dan vandaan?
Groetjes Ruth
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger BerichtGeplaatst: vr 09 jul 2004 23:05    
Vrouw Weeggegevens   Mug
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 11-3-2004
Berichten: 82
Dieet: Atkins
Woonplaats: Gouda


  Reageer met quote
Marian1 schreef:
Nee hoor, als je even op het derde knopje van links klikt krijg je aan de linkerkant een nette indeling waar je kan aanklikken wat je wilt zien.
En zie daar, bij Desserts... Koffiebavarois :wink:


Oh sorry.. dan is dat inmiddels veranderd... Schaam Schaam
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 11 jul 2004 11:01    
Vrouw Weeggegevens   Mug
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 11-3-2004
Berichten: 82
Dieet: Atkins
Woonplaats: Gouda


  Reageer met quote
Dank je Jos?©!! Voor allebei!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 11 jul 2004 11:03    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1