Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Atkins: panna cotta toetje met cacao

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Wil-Sophie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 1-3-2004
Berichten: 2929
Dieet: LOW-CARB
Woonplaats: Urk


  Reageer met quote
recept uit AD:aangepast
6 blaadjes gelatine of 1 zakje gelatinepoeder
5oo ml room
zoetstof
vanille essence
wat cacao aangelengd met water
amandelolie of plantaardige olie
event. fruit om te garneren.
Week de gelatine 10 min in ruim koud water.
Doe de room met de zoetstof en het extract in een pan met dikke bodem en breng de room voorzichtig tot tegen de kook. Haal de pan van het vuur anders gaat het schiften en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer tot de gelatine goed is opgelost.Vet vormpjes met olie in en verdeel het roommengsel over de vormpjes dek het af met folie vanwege velvorming Laat de panna cotta in ca. 3 uur opstijven.

Tip: Panna cotta is italiaans voor gekookte room het is een zijdezacht soort custard maar dan geen eieren.
Een veelzijdig dessert waarmee eindeloos gecombineerd kan worden. Vaak gepresenteerd met hazelnoten en een karamelsaus (verboden voor ons). einde citaat

tip van Mixer ik doe het gewoon in een grote puddingvorm dat gepriegel met die kleine timbaaltjes, maar het staat wel sjieker.
ik heb het zelf net gemaakt en het was met 3 blaadjes gelatine dunne vla dus ik heb de gelatine verdubbeld tot 6 of 1 zakje gelatinepoeder hopelijk is het niet te dik. Gr. Mixer


Laatst aangepast door Wil-Sophie op di 25 mei 2004 10:14, in totaal 3 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 24 mei 2004 10:08    
Vrouw Weeggegevens   Ines
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 2-3-2004
Berichten: 12220
Dieet: Sonja Bakker
Woonplaats: Alphen aan de Rijn


  Reageer met quote
Kan je het invriezen Wil, want mijn dickiedik is geen toetenmens.

Groetjes
Ines :wink:
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 24 mei 2004 10:34    
Vrouw Weeggegevens   Wil-Sophie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 1-3-2004
Berichten: 2929
Dieet: LOW-CARB
Woonplaats: Urk


  Reageer met quote
denk het wel en anders heb je roomijs, ook niet gek!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 24 mei 2004 18:01    
Vrouw Weeggegevens   Wil-Sophie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 1-3-2004
Berichten: 2929
Dieet: LOW-CARB
Woonplaats: Urk


  Reageer met quote
Heb het gemaakt met 5 gram gelatinepoeder maar dat is te weinig het was dunne vla en er kwam een vel op en dat vind ik vreselijk, dus afdekken met plastic folie, de folie helemaal op de vloeistof drukken zodat er geen lucht onder kan, ik heb er nog wat aangemaakte cacao doorgedaan voor de liefhebbers van chocola.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 24 mei 2004 22:21    
Vrouw Weeggegevens   Wil-Sophie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 1-3-2004
Berichten: 2929
Dieet: LOW-CARB
Woonplaats: Urk


  Reageer met quote
het stond er dus al bij een recept van Magda stom stom stom
aangepast met cacao en op herhaling bijgezet, je moet toch wat
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 25 mei 2004 10:10    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1