Auteur |
Bericht |
Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54514 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Tijd voor vis
Een keertje vis eten in plaats van vlees is weer ‘ns wat anders. En met dit lekkere recept zelfs een hele traktatie!
Sint Pietersvis in pikante tomatensaus
1 stukje gemberwortel van ca. 1 cm
1 teentje knoflook
1 rode Spaanse peper
4 takjes verse koriander
200 g snijbonen
1 blik tomatenstukjes
1 pak Iglo Sint Pietersvis
(wok)olie
zout, peper
Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd ca. 25 minuten
Bereiden
Schil de gember en rasp het fijn. Pel en snipper het teentje knoflook. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak het fijn. Hak de koriander fijn. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in reepjes. Verhit 2 eetlepels (wok)olie in een koekenpan of wok. Fruit de gember, knoflook en peper ca. 1 minuut. Voeg de tomatenstukjes toe en laat de saus ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de Sint Pietersvis en reepjes snijboon toe en laat het geheel in ca. 15 minuten gaar sudderen. Bestrooi met de koriander. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 12 nov 2006 0:47 |
|
|
|
|
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Lijkt me erg lekker, ik heb alleen nog nooit van de st. pietervis gehoord, is dat een pauselijke vis |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 12 nov 2006 9:04 |
|
|
Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54514 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
ja zo zou je het ook kunnen noemen Ines ,er is ook een sint-pietersberg in limburg. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 12 nov 2006 10:01 |
|
|
Libby Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 11-2-2004 Berichten: 8514 Dieet: Alles met mate
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 12 nov 2006 17:24 |
|
|
Goldwingstar Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 19-2-2004 Berichten: 10298 Dieet: Gezond eten (GLUTENVRIJ) Woonplaats: Brabant
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 12 nov 2006 17:45 |
|
|
|
|