love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Scholrolletjes.
Ingrediënten voor 4 personen:
4 scholfilets;
4 eetlepels gehakt zeewier;
zout en peper;
witte wijn;
1 à 2 liter water met visbouillonpoeder;
aluminiumfolie ( 20 cm à 25 cm).
Voor de saus:
1 dl visbouillon (uit de pocheer pan);
1 eetlepel crème fraîche;
lepel mosterd;
zout en peper;
1 eetlepel tartex vegabin met koud water aangemaakt;
boter.
Garnering:
4 schijfjes citroen;
bieslookpijpjes.
Bereiding:
Was het zeewier, mooie delen sorteren. Hak het fijn en mengen met peper en zout;
Leg aluminiumfolie klaar;
Maak gelijkmatige rolletjes van de vis;
schol op het folie te leggen;
zeewier erover verspreiden;
de visfilets oprollen;
rol nu de folie erom heen.
In de koelkast laten rusten.
Maak je garnering klaar.
Maak de visbouillon warm en een scheutje witte wijn.
Afwerking:
Pocheer de vis ± 10 min. in de bouillon (evt. in de oven, 180° C): de vis moet net onderstaan en de bouillon mag net niet koken.
Maak de saus: Voeg alle ingrediënten samen en breng dit zachtjes aan de kook.
Proeven en eventueel nog wat op smaak brengen.
Opdienen:
visrolletjes uit bouillon halen;
folie verwijderen;
saus over de vis schenken;
garneren.
Eet Smakelijk.
Bron: http://www.zeewierwijzer.nl/ |
|