Onderwerp menu

Forum: Weegclub
Subforum: Sprintjes (gesloten)
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Recepten delen sprintje


Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Deugenietje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 30-3-2019
Berichten: 2247
Dieet: Geen suikers in de vorm van snoep/chips/koek/ijs
Woonplaats: Winschoten


  Reageer met quote
Weet niet of het iets is.

Maar als je een lekker recept tegen komt dat je dit deelt.

Ik weet dat er een aparte deel is in deze forum, maar die vind ik onoverzichtelijk.

Daarom heb ik dit sprintje gemaakt.

Hij gaat 12 week duren en hoop dat er veel mee willen doen en willen delen.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 06 jan 2022 17:31    
Vrouw Weeggegevens   Deugenietje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 30-3-2019
Berichten: 2247
Dieet: Geen suikers in de vorm van snoep/chips/koek/ijs
Woonplaats: Winschoten


  Reageer met quote


Ingrediënten voor 2 pizza's van ca 20 cm:

150 gram volkoren meel
4 gram gist
1/2 tl zout
1 tl oregano
15 ml zonnebloemolie
75 ml (handwarm) water

Bereidingswijze:

1. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een mengkom.
2. Voeg het water en de olie toe.
3. Roer alles door elkaar en kneed het met de hand tot een deegbal.
4. Leg de bal in een kom en leg er een vochtige theedoek overheen.
5. Laat het deeg minstens 1 uur reizen. Kies hiervoor een warme plek in huis uit.
6. Verwarm een (hetelucht) oven voor op 200 graden.
7. Verspreid een beetje volkoren meel over een houten plank.
8. Verdeel het deeg in twee bollen en druk ze plat tot je een pizzabodem van ongeveer 20 cm hebt.
9. Leg de bodem op een bakplaat met bakpapier.
10. Beleg de pizza met voedzame ingrediënten naar keuze. Gebruik bijvoorbeeld tomatenpuree, mozzarella light, champignons, tomaat, paprika, courgette, bosui, verse spinazie, basilicum en oregano. Als smaakmaker (zie opdracht D) is pesto of parmezaan erg lekker!
12. Stop de pizza's 10 - 15 minuten in de oven en genieten maar!

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 06 jan 2022 17:34    
Vrouw Weeggegevens   Deugenietje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 30-3-2019
Berichten: 2247
Dieet: Geen suikers in de vorm van snoep/chips/koek/ijs
Woonplaats: Winschoten


  Reageer met quote



Dit heb je nodig voor 2 personen:
2 kippendijfilets, in stukjes gesneden
2 preien, in stukjes gesneden
1 courgette
40 g cashewnoten
3 eieren
2 el zuivelspread
100 g geraspte 48+ kaas
1 el kerriepoeder
1 el paprikapoeder
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrooi de kip met zout en peper. Bak in een hapjespan de kippendij in 4 minuten bruin. Voeg de prei toe en bak nog 1 minuut mee.
Snijd de courgette in lange plakken en leg dakpansgewijs over de ingevette bodem en zijkanten van de springvorm. De eieren, zuivelspread, kaas en kruiden even goed mixen. Daarna de kip, prei en de cashewnoten door de mix heen scheppen.
Verdeel dit mengsel over de met courgette bedekte springvorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar. Laat voor het aansnijden nog 10 minuten afkoelen.
Wij hebben een springvorm met een diameter van 22 cm gebruikt.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 09 jan 2022 16:03    
Vrouw Weeggegevens   Deugenietje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 30-3-2019
Berichten: 2247
Dieet: Geen suikers in de vorm van snoep/chips/koek/ijs
Woonplaats: Winschoten


  Reageer met quote



Ingrediënten voor 4 personen:

4 stuks kabeljauw (vriezer)
1 venkel
1 ui
1 courgette
300 gram wortels
kleine prei
1 gele paprika
150 ml plantaardige room (rice cuisine)
kruiden naar keuze, zoals rozemarijn, peterselie, tijm
peper
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de venkel, ui, courgette en paprika in kleine stukken, de prei in halve ringen. Was de wortels en snij in stukken. Bak de ui aan in wat olie. Voeg de prei en paprika toe en na 3 minuten de courgette, wortel en venkel. Laat dit nog een paar minuten bakken. Voeg nu de room met de kruiden en peper toe. Het groentenmengsel gaat in een ovenschaal met daarop de bevroren kabeljauw. Zet hem in de oven voor zo’n 25-30 minuten. Draai de kabeljauw tussendoor een paar keer om en lepel meteen wat saus over de kabeljauw.

De wortels blijven redelijk hard in de ovenschotel. Wil je ze graag zacht, kook ze dan eerst 5 minuten in een pannetje water.

Variatie:

voor een minder koolhydraatarme versie, voeg je er krieltjes aan toe of serveer je er zilvervliesrijst bij.
hou je niet van venkel, laat deze dan achterwege. Er zitten genoeg groenten in deze ovenschotel. Maar probeer het wel eens, het valt best mee.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 11 jan 2022 19:39    
Vrouw Weeggegevens   Deugenietje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 30-3-2019
Berichten: 2247
Dieet: Geen suikers in de vorm van snoep/chips/koek/ijs
Woonplaats: Winschoten


  Reageer met quote


Ingrediënten: (4 personen)
.
1 krop broccoli (in roosjes)
300 gr. kipfilet (in stukjes)
1 tl. paprikapoeder
1 tl. kipkruiden
1/2 tl. zwarte peper
1/2 tl. zout
3 etl. zonnebloemolie
500 gr. krieltjes
300 gr. champignons (in blokjes)
1 gele en rode paprika (in blokjes)
2 etl. zonnebloemolie
Voor de kaassaus:
.
50 gr. roomboter
1 ui (gesnipperd)
3 etl. bloem
1 blokje kippenbouillon
300 ml heet water
100 gr. geraspte kaas
1 etl. crème fraîche
Bereiding:
.
Stap 1.
.
Breng een ruime pan met wat zout aan de kook, kook de broccoli beetgaar, giet het water af en laat de broccoli volledig uitlekken in een zeef. Marineer de kipfilet met paprikapoeder, zout, zwarte peper, kip kruiden en de zonnebloemolie. Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de kipfilet mooi goudbruin aan beide kanten voor ongeveer 5 a 8 minuten. Schep de kipfilet uit de pan en zet deze even apart op een bord.

Stap 2.
.
Verhit nogmaals wat zonnebloemolie in de koekenpan en bak de krieltjes aan beide kanten mooi goudbruin. Voeg de champignons en de paprika stukjes erbij en breng het op smaak met paprikapoeder, zout en zwarte peper. Schep alles om en bak het geheel gaar. Wanneer de groenten en de krieltjes gaar zijn voeg je de broccoli en de kip erbij en schep je alles om. Zet het vuur uit en haal de pan van het vuur.

Stap 3.
.
Smelt de roomboter in de koekenpan en bak het fijngesneden ui mooi lichtbruin. Voeg dan de bloem erbij en bak de bloem op laag vuur voor ongeveer 60 seconden mee. Verkruimel in een aparte kom het bouillonblokje met het hete water en mix dit goed samen. Giet dan de bouillon in het steelpannetje bij de gebakken uien met de bloem en roer het goed door voor ongeveer 60 seconden op middelhoog vuur. Voeg de kaas en de crème fraîche erbij en laat de saus mooi indikken voor ongeveer 2 minuten terwijl je de saus blijft doorroeren.

Stap 4.
.
Vet de ovenschaal in met roomboter en schep de krieltjes, groenten en de kip erin en verdeel de inhoud over de ovenschaal. Giet de kaassaus eroverheen en bak de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 15 a 20 minuten tot de saus is ingetrokken. Serveer de ovenschotel warm met een portie rijst, en genieten maar!

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 18 jan 2022 21:32    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1