love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Mosterd/kappertjessaus. Dr. Frank.
Ingrediënten voor 4 à 6 personen:
3 sjalotjes of 1 middelgrote ui;
25 gram roomboter;
1 deciliter droge witte wijn;
3 deciliter vlees- of kippenbouillon;
20 à 30 gram beurre manié;
zout en peper;
1 eetlepel (Dijon) mosterd;
1 à 2 eetlepels kleine kappertjes.
Bereiding:
Snijd de sjalotjes of de ui fijn en bak ze 4 à 6 minuten in de boter.
Schenk de wijn erbij en laat deze tot de helft inkoken.
Voeg de bouillon toe en laat de saus zachtjes inkoken tot hij aan de bolle kant van een houten lepel blijft hangen.
Bind de saus eventueel met enkele vlokjes beurre manié tot je de dikte goed vindt en laat de saus nog 1 à 2 minuten koken.
Zeef hem eventueel als je de sjalotjes wilt verwijderen, maar je kunt ze ook in de saus laten.
Breng de saus op smaak met zout, peper en mosterd en roer als laatste de kappertjes erdoor.
Beurre manié:
Prak met een vork 15 gram amandelmeel door 15 gram zachte roomboter.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.marliesbatelaan.nl/ |
|