Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Low Carb: tropische verrassing

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Flying Missy
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 4-1-2013
Berichten: 40836
Dieet: Dr. Frank/vegetarisch
Woonplaats: Almere


  Reageer met quote
Nodig voor 10 stuks:

150 gr. pure hele donkere chocolade
100 gr. geraspte kokos
3 volle eetlepels mascarpone of crème fraiche
40 gr. stevia kristalpoeder of zoetstof naar smaak

Roer de mascarpone of de crème fraiche los in een kom.
Doe de kokosrasp en zoetstof erbij en schep goed door elkaar.
Verdeel in 10 porties en kneed met de hand tot iets platte langwerpige kroketjes met afgeronde hoekjes.

Leg op bakpapier of een siliconen matje en bewaar een paar uur in de koelkast. Liefst een hele nacht.

Smelt de chocolade au bain-marie. Dat kan in een kom op een pan met een dun laagje zacht kokend water, of een minuut of twee in de magnetron, maar dan wel elke 20 - 30 seconden goed omroeren.
Dip elke kroket in de iets afgekoelde chocolade, wentel rond met een vork en leg weer op het bakpapier/matje.
De ware kunstenaar maakt nu met een vork een zwierig motiefje aan de bovenkant.

Laat een uurtje opstijven in de koelkast.

Tips:
-Neem een vers zakje kokosrasp. Als een open zakje te lang ligt verliest het alle smaak!
-Laat de 'kroketjes' liefst een nacht in de koelkast om goed op te stijven en dan trekt de kokossmaak er mooi in en hecht de warme chocolade straks beter op de koude ondergrond.
-Laat de chocola vooral niet te heet worden! Als de boel eenmaal verbrand is tot een korrelige substantie valt er niets meer mee te beginnen.
-Het eindresultaat is vanwege de zuivel het beste te bewaren in de koelkast. Niet langer dan een weekje.


Bron: Karin Luiten in Trouw
De suiker in het originele recept heb ik vervangen door zoetstof of Stevia en de melkchocolade door puur en donker om een Low Carb versie te krijgen.

En dan niet alle 10 achter elkaar opeten he? Lachen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 18 mrt 2013 9:04    
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
Ow Missy, dat wordt smullen smullen
Ik ga het gelijk effe opslaan hier Idee
Thanks Erg blij
Liefs, Emilie

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 18 mrt 2013 19:09    
Vrouw   marianc
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 4-1-2013
Berichten: 24244
Dieet: koolhydraat arm
Woonplaats: brabant


  Reageer met quote
lekker Missy
ik gebruik de cocosrasp van conimex. is 90 gram per zakje.

_________________
Op verzoek gesloten
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 18 mrt 2013 23:15    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1