love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Heerlijke frisse salade met mosselen.
Aantal personen: 2.
Ingrediënten:
1 tl mosterd;
1 el pijnboompitten;
½ el oregano;
1 el chilipoeder;
3 el amandelmeel;
75 gr veldsla;
1 el citroensap;
½ dl olijfolie;
½ komkommer in stukjes;
6 worteltjes (ca. 300 gr), geraspt;
300 gr gekookte mosselen;
zout en peper.
Bereiding:
1Verdeel de veldsla, wortel en komkommer over 4 borden
2Klop het citroensap met 2 eetlepels olijfolie, mosterd, zout en peper tot een dressing. Sprenkel de helft van de dressing over de salade
Doe het amandelmeel, het chilipoeder, de oregano, wat peper en zout in een plastic zak. Voeg de mosselen toe. Draai de zak dicht en schud het geheel om tot alle mosselen bedekt zijn met een laagje meel.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de mosselen op matig hoog vuur in ca. 4 minuten rondom bruin
Bak de pijnboompitten ca. 1 minuut mee. Schep de mosselen en pijnboompitten op de salade, sprenkel de rest van de dressing erover.
Eet smakelijk.
Bron: http://recept.vrouwonline.nl/ |
|