Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Gewokte garnalen met kerriesaus.
Ingrediënten voor 2 personen.
voor de saus:
½ appel (gebruik een iets zoetere appel, zoals de Pink Lady);
1 citroen;
20 gram verse gember;
2 tenen knoflook;
1 gedroogde vijg;
1 eetlepel sesamolie;
2 eetlepels appelazijn;
1 eetlepel kerriepoeder;
1 theelepel fijn zeezout.
Overige ingrediënten:
1 rode ui;
200 gram champignons;
500 gram Chinese kool;
1 eetlepel kokosolie;
300 gram grote wok garnalen (gepeld).
Bereiding:
Begin met het maken van de saus.
Was de appel en de citroen.
Verwijder het klokhuis uit de appel, snijd een halve appel in stukjes en doe in een keukenmachine of blender.
Rasp de schil van de citroen, pers het sap eruit en voeg toe.
Snijd gember, knoflook en de vijg in stukjes en voeg toe.
Voeg sesamolie, appelazijn, kerriepoeder en zeezout toe en blend tot een saus.
Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes.
Snijd het bladgedeelte van de Chinese kool in fijne reepjes en houd dit apart.
Snijd het dikke, stevigere gedeelte van de kool in stukjes en voeg bij de ui en champignons.
Verwarm de wok en voeg kokosolie toe.
Wok de garnalen tot ze roze zijn.
Voeg alle groenten toe, behalve het apart gehouden blad van de kool. Wok 5 minuten en haal de pan van het fornuis.
Voeg nu de rest van de kool toe. Door het dunne blad als laatste toe te voegen, blijft het nog wat knapperig.
Bron: http://www.paleo-lifestyle.nl/ |
|