Men neme :
Sla (voor de inductie let op de hoeveelheid!)
Tonijnsteak, die van de liddle is best aardig
Champignons
Ontbijtspek
Olie
Azijn
Sambal (suikerloos)
zoetstof
peper & zout
(eventueel wat citroensap naar smaak)
Snijd of scheur de gewassen sla in stukjes en verspreid deze over een bord
Snijd de tonijn in stukjes
Snijd de champignons in vieren of in plakjes
Doe het spek op wat bakpapier in de oven (dan worden ze extra knapperig) 6 minuten op 200°
De dressing : (geheel naar eigen smaak, maar ik vertel ongeveer hoe ik het doe)
Doe de olie (5 eetlepels), azijn(2 eetlepels), peper, zout, zoetstof (scheutje) en sambal (mespuntje) in een bakje waar een deksel op kan, doe het deksel erop en dan schudden maar!
Doe wat olie in de pan en bak alvast de champignons
Kruid de tonijn met wat peper en zout
Zet het vuur hoog en bak de tonijn als biefstuk, dus heel kort aan alle kanten bruin dichtgeschroeid.
Doe de tonijn en de champignons op de sla
Afwerken met de dressing en het spek.
Eet smakelijk! _________________ Knuffel en kus,
Jessica
|