love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Een zalig voorafje! Tomatengeleitjes met garnalendressing.
Ingrediënten voor 4 personen:
½ (rode) ui, fijn gesnipperd;
1 teentje knoflook, geperst;
1 el olijfolie;
5 dl tomatensap;
1 tl sambal;
6 gelatineblaadjes van elk 2 gr, geweekt in koud water;
3 fijn gesneden geroosterde paprika;
1 el fijn gehakte koriander;
1 el fijn gehakte peterselie;
1 el fijn gehakte basilicum;
1 el dragonazijn;
peper en zout;
evt. beboterde toast, om te serveren;.
Voor de garnalendressing:
2 el Zaans mayonaise;
1 el citroensap;
¼ tl kerriepoeder;
1 tl mangochutney;
1 el fijn gehakte peterselie;
100 gr gepelde Noordzee garnalen;
Bereiding:
Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Voeg het tomatensap en sambal toe, kruid met peper en zout. Laat 10 min. inkoken op een laag vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe; roer tot de gelatine is opgelost. Laat het mengsel afkoelen tot lauw en giet in een blender.
Voeg de geroosterde paprika en kruiden toe. Mix fijn, giet in vormpjes en zet koel weg om op te stijven. Maak de dressing: roer alle ingrediënten, behalve de garnalen, onder elkaar. Schep er dan de garnalen onder. Haal de geleitjes uit de vorm en schik op borden.
Serveer met de garnalendressing en geef er evt. beboterde toast bij.
Eet smakelijk.
Bron: http://weekend.knack.be/ |
|