Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Chocolade - beetroot cake

Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Ines
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 2-3-2004
Berichten: 12220
Dieet: Sonja Bakker
Woonplaats: Alphen aan de Rijn


  Reageer met quote
Chocolate ⤓ beetroot cake

Waardering van het recept:
benodigdheden

250 g gekookte bietjes
100 g pure chocolade
3 eieren
zoetstof
240 ml zonnebloemolie
25 g cacaopoeder
150 gram amandelmeel
100 gram atkinsbakmix

Voor de ganache:
200 g pure chocolade
240 ml slagroom
chocoladeschaafsel (om te garneren)
extra nodig: springvorm doorsnede ca. 23 cm, bakpapier
voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180?°C (heteluchtoven 160?°C).

Pureer de bietjes in een blender of keukenmachine.
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron (op half vermogen) en laat afkoelen tot lauwwarm.

bereiding

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Klop de eieren met de suiker en olie tot een lichte romige massa. Voeg beetje bij beetje de gepureerde bietjes toe.

Meng de gesmolten chocolade door het eimengsel.
Zeef het cacaopoeder en zelfrijzend bakmeel boven het beslag en meng er snel doorheen.

Giet het beslag in de vorm en bak de cake ca. 1 uur. De cake is gaar als hij in het midden licht terugveert bij indrukken.

Laat de cake afkoelen op een rooster.

Ganache:

Hak de chocolade grof.
Breng in een sauspan de room aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe.

Laat de massa ca. 2 minuten staan en roer de ganache dan glad. Laat de ganache afkoelen.

Strijk de ganache in een egale laag over de cake uit. Bestrooi met het chocoladeschaafsel.

Ik heb hem van de life & cooking site en heb hem aangepast, van de week ga ik hem bakken, jullie horen het resultaat
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 08 feb 2005 9:29    
Vrouw Weeggegevens   Twompie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 6-2-2004
Berichten: 26378
Dieet: Low-carb


  Reageer met quote
Wow! Ziet er heel blits uit! Maar ik wacht wel even tot jij hem gemaakt en gegeten hebt. Met rode bietjes...... Hoe komen ze op het id?©?©!!!!

Nou ja, worteltjescake is ook heel lekker. Ines, ik ben benieuwd!

_________________
Gedichten-van-Catharina-Mayra
Zijn in nu in totaal 100.000 keer gelezen.
Dank aan Ellen en Helma!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 08 feb 2005 13:04    
Onbekend  omafia
Gast







  Reageer met quote
Ik ben heel benieuwd hoor.
Naar boven
BerichtGeplaatst: di 08 feb 2005 18:57    
Vrouw Weeggegevens   Lotje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 13-1-2005
Berichten: 2184
Dieet: Atkins
Woonplaats: Nederland


  Reageer met quote
Bietjes met chocolade, hoe verzinnen ze het... Geschokt

En wat is: ganache....

Dacht eerst dat dit een mopje was.... Erg blij
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: di 08 feb 2005 21:46    
Onbekend  Liza
Gast







  Reageer met quote
Aati schreef:

En wat is: ganache.


Hier staat vulling voor bonbons.

http://www.xs4all.nl/~sjeef/Nederlands/Recepten/rec0217.html
Naar boven
BerichtGeplaatst: di 08 feb 2005 22:44    
Vrouw Weeggegevens   Ines
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 2-3-2004
Berichten: 12220
Dieet: Sonja Bakker
Woonplaats: Alphen aan de Rijn


  Reageer met quote
Ganache:

Hak de chocolade grof.
Breng in een sauspan de room aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe.

Laat de massa ca. 2 minuten staan en roer de ganache dan glad. Laat de ganache afkoelen.

Dit is de ganache Aati, gewoon slagroom met chocola, je kan op deze manier ook bonbons maken, in de koelkast en dan heb je ijsbonbons Lachen Lachen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 08 feb 2005 22:52    
Vrouw Weeggegevens   Lotje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 13-1-2005
Berichten: 2184
Dieet: Atkins
Woonplaats: Nederland


  Reageer met quote
Ines schreef:


Dit is de ganache Aati, gewoon slagroom met chocola, je kan op deze manier ook bonbons maken, in de koelkast en dan heb je ijsbonbons




Nieuw woord geleerd......gewoon dus: bonbons..... Erg blij Erg blij Erg blij
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: wo 09 feb 2005 7:58    
Vrouw Weeggegevens   klavertje4
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 8-2-2004
Berichten: 2652
Dieet: Atkins
Woonplaats: Geleen


  Reageer met quote
Bieten en chocolade Verward kan me er niets bij voorstellen.

_________________
Aanvaard wat je niet veranderen kunt maar verander wat je niet aanvaarden kunt!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 09 feb 2005 13:15    
Vrouw Weeggegevens   Ines
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 2-3-2004
Berichten: 12220
Dieet: Sonja Bakker
Woonplaats: Alphen aan de Rijn


  Reageer met quote
Hij staat in de oven, de smaak van het beslag was heerlijk en nu maar hopen dat de verhouding amandelmeel, atkinsbakmix en bakingsoda juist is :wink:
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 09 feb 2005 15:14    
Vrouw Weeggegevens   Twompie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 6-2-2004
Berichten: 26378
Dieet: Low-carb


  Reageer met quote
Ines hoe is-tie!!!!!! Ik ben zo benieuwd!

_________________
Gedichten-van-Catharina-Mayra
Zijn in nu in totaal 100.000 keer gelezen.
Dank aan Ellen en Helma!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 09 feb 2005 16:22    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Pagina 1 van 3