Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Rollade met groenten en pistachenootjes

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Rollade met groenten en pistachenootjes.



Ingrediënten voor 4 personen:

1 runderrollade van ca. 750 gram;
zout en versgemalen peper;
50 gram boter;
¼ liter vleesbouillon;
1 eetlepel grove mosterd;
1 laurierblad;
6 jeneverbessen;
500 gram spruiten;
250 gram champignons, in plakjes;
250 gram witlof, in lange repen;
50 gram gepelde pistachenootjes;
aluminiumfolie.

Bereiding:

Bestrooi de rollade met zout en peper.
Verhit 25 gram boter in een braadpan en braad de rollade rondom aan.
Giet de bouillon in de pan. Voeg mosterd, laurierblad en jeneverbessen toe.
Temper de hittebron en braad de rollade in circa 25 minuten niet helemaal gaar.
Laat de rollade afgedekt met aluminiumfolie rusten voor je hem in plakken snijdt.
Kook de spruiten beetgaar.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons snel lichtbruin.
Schep de champignons uit de pan en bak de witlof enkele minuten in het achter­gebleven braadvocht.
Meng spruiten, champignons en lof. Bestrooi met pistachenootjes.

Verdeel rollade en groenten over de borden.
Giet het braadvocht in een kom en serveer apart.



Snijd de rollade in dunne plakken en geef er mierikswortelsaus bij. Meng hiervoor 4 eetlepels crème fraîche, 3 theelepels geraspte mierikswortel (uit een potje) en eetlepel geknipte bieslook.

Als er plakjes rollade over zijn, smaken deze lekker op koolhydraatarm brood.

Lekker met gebakken aardappelen.

Als je alcohol wilt gebruiken.

Bij het basisrecept is een mooie pinot noir uit de Bourgogne een feestelijke keuze. Serveer je de mieriks­wortel/roomsaus bij het vlees? Dan kun je beter voor een stevige cabernet sauvignon kiezen, bijvoorbeeld uit Californië.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.kerstrecepten.net/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 23 nov 2014 21:12    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1