Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Paksoikommetjes met gehakt.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Paksoikommetjes met gehakt.

Ingrediënten voor 2 personen:

1 struik paksoi;
½ stengel sereh of citroengras;
1 teentje knoflook;
1 eetlepel olie;
200 gr rundergehakt;
1 eetlepel sojasaus.

Bereiding (magnetron):

Was de paksoi, snijd de bladeren van de stengels en snijd de stengels in reepjes. Leg de paksoibladen in een schaal, sprenkel er 1 eetlepel water over en verhit ze afgedekt ca. 1 minuut op 750 Watt. Laat ze in een zeef uitlekken. Snijd de gewassen sereh in kleine stukjes. Pel de knoflook. Verhit de olie in een grote, ronde schaal onafgedekt ca. 30 seconden op 750 Watt. Pers de knoflook boven de olie uit en roer de sereh erdoor. Verhit dit mengsel afgedekt ca. 2 minuten op 750 Watt. Verkruimel het gehakt boven het knoflookmengsel en roer alles door elkaar. Verhit het geheel afgedekt ca. 3 minuten op 750 Watt. Meng de paksoistelen erdoor en verhit afgedekt nog 1 minuut. Bekleed twee kommen met de paksoibladen en laat de bladen over de rand hangen. Roer de sojasaus door het gehakt en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het gehaktmengsel over de kommen en vouw de paksoibladen erover heen. Verhit afgedekt nog 2 à 3 minuten op 750 Watt.

Per persoon ongeveer 150 gram groenten.

Lekker met Zero rice.

Bron: http://www.groentenenfruit.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 05 nov 2014 20:10    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1