Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Advertentie



Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Advertentie

Cadeau omgeving kerst 2014

Hazenrugfilet in rode wijnsaus

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11936
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Hazenrugfilet in rode wijnsaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

750 gram hazenrugfilet;
3 eetlepels olijfolie;
500 ml volle rode wijn + extra scheutje;
1 eetlepel tomatenpuree;
1 pot vleesfond (380 ml);
½ pot zilveruitjes (à 340 gram), uitgelekt;
50 gram koude boter, in blokjes.

Bereiding:

Dep de hazenrugfilet droog met keukenpapier en bestrooi naar smaak met zout en vers gemalen peper.
Verhit de olijfolie in een braadpan en braad het vlees rondom mooi bruin.
Draai het vuur laag en braad het vlees afgedekt nog 20 à 25 minuten tot het vlees van binnen rosé is. Controleer de gaarheid eventueel door een kleine inkeping in het midden van de filet te maken.
Kook intussen op hoog vuur de wijn in 10 minuten in tot de helft. Roer in een andere pan de tomatenpuree los met het extra scheutje wijn en voeg het daarna samen met de vleesfond en de zilveruitjes toe aan de ingekookte wijn.
Laat het vervolgens nog 15 à 20 minuten inkoken tot er ongeveer 250 ml saus van over is.
Neem het vlees van het vuur en laat het nog 10 minuten afgedekt rusten.
Haal de wijnsaus van het vuur en klop er de boter door.
Snijd het vlees in mooie plakken en serveer het met de saus.

Bron: https://kerstrecepten.net/

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 27 nov 2015 16:29    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1