Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gepocheerde tongschar met gebakken ui en cantharellen.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gepocheerde tongschar met gebakken ui en cantharellen.

Ingrediënten voor 2 personen:

300 gr tongscharfilets;
zout;
2 eetlepels witte wijn of water;
40 gr boter of olijfolie;
150 gr cantharellen of oesterzwammen of grotchampignons;
1 ui;
2 eetlepels fijngeknipte peterselie.

Bereiding:

Verwarm de oven op 175°C.

Bestrooi de visfilets met een beetje zout en leg ze in een ingevette ovenschaal. Schenk de wijn erin en dek de schotel af met aluminiumfolie. Laat de vis in het midden van de oven in ca. 10 minuten gaar worden. In de magnetron kan ook: 3 minuten op 600W en 5 minuten nagaren. Maak intussen de cantharellen schoon en snipper de gepelde ui. Verhit in een koekenpan de helft van de boter/olijfolie en bak hierin de paddenstoelen al omscheppend in ca. 5 minuten gaar. Verhit de rest van de boter/olijfolie in een andere pan en fruit hierin de ui totdat die bijna glazig is. Pas dan - niet eerder - de ui bij de cantharellen voegen, 1 eetlepel peterselie erbij en alles nog 1 minuut al omscheppend bakken.

Serveren met evt. gebakken krieltjes en een salade naar keuze.

Bevat per persoon: 305 kcal., 29 gr eiwit, 18 gr vet, 4 gr koolhydraten.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.groentenenfruit.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 20 okt 2014 18:26    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1