Onderwerp menu

Forum: Weegclub
Subforum: Sprintjes (open)
Onderwerp: vorige :: volgende

AdvertentieFilter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Get in Shape
Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.Advertentie

wie doet er mee minderen met suikers.


Ga naar pagina 1, 2, 3 ... 21, 22, 23  Volgende
Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   tantezus
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-12-2020
Berichten: 290
Dieet: gezond eten


  Reageer met quote
Te veel suiker eten
Anno 2021 gebruikt een gemiddelde Nederlander ongeveer 65 gram suiker per dag, wat neerkomt op grofweg 24 kilo suiker per jaar. Nederlanders eten daarmee te veel suiker. Het menselijk lichaam is niet gemaakt om buitensporige hoeveelheden suiker te consumeren, vooral fructose. Het is eigenlijk een hepatotoxine, een giftige stof (toxine) die de lever aantast, die direct wordt gemetaboliseerd tot vet; factoren die een hele reeks problemen kunnen veroorzaken die verreikende effecten en gevolgen op je gezondheid kunnen hebben.

Zo kan fructose (vruchtensuiker of fruitsuiker, een enkelvoudige suiker die als zoetstof in onder meer koek, snoep en frisdrank wordt gebruikt) gemakkelijk door kankercellen worden gebruikt om hun proliferatie te vergroten; het voedt de kankercellen, bevordert de celdeling en versnelt hun groei, waardoor de kanker zich sneller kan verspreiden. Wetenschappers begrijpen dat kankercellen hun snelle vermenigvuldiging ondersteunen door hun metabolisme opnieuw te bedraden om glucose op te nemen, te fermenteren en lactaat te produceren. Omgekeerd gaan gezonde cellen door met normale celademhaling, een proces waarbij ze glucose opnemen en afbreken in koolstofdioxide en water.[1]

Het eten van te veel suiker draagt ​​bij aan talrijke gezondheidsproblemen, waaronder gewichtstoename, diabetes type 2, tandcariës, metabool syndroom en hartaandoeningen, en zelfs indirect aan kanker vanwege de relatie van bepaalde kankers met overgewicht/obesitas.[2]

Hoeveel suiker mag je per dag eten?
Volgens het Diabetesfonds mag een volwassen vrouw mag per dag 50 gram en een volwassen man 60 gram aan zogeheten vrije suikers binnenkrijgen. Vrije suikers zijn alle suikers die door een producent, kok of consument zijn toegevoegd aan de voeding en alle suikers uit honing, siropen, vruchtensappen en vruchtenconcentraat. Vrije suikers zijn dus niet de suikers die in groente, fruit en zuivelproducten als melk en yoghurt zitten. Dit zijn van nature aanwezige suikers. In fruit zit vruchtensuiker (fructose) en in melk zit melksuiker (lactose).

Vrije suikers of toegevoegde suikers
Suikerhoudende dranken, snoep, gebak en gezoete zuivelproducten zijn de belangrijkste bronnen van vrije suikers (of toegevoegde suikers). Maar zelfs hartig voedsel, zoals brood, tomatensaus en eiwitrepen, kunnen suiker bevatten, waardoor het maar al te gemakkelijk is om een ​​overschot aan suiker binnen te krijgen. Om het nog ingewikkelder te maken, is het zo dat toegevoegde suikers soms moeilijk te vinden zijn op voedingsetiketten, omdat ze kunnen worden vermeld onder een aantal namen, zoals glucosestroop, agave nectar, palmsuiker, rietsap of sucrose. Hoe het ook wordt genoemd, suiker is suiker, en het kan op verschillende manieren een negatieve invloed hebben op je lichaam.

Gevolgen van een overdosis suiker
In tegenstelling tot overdoseringen van veel stoffen, leidt een overdosis suiker niet tot acute vergiftigingsverschijnselen, hoewel ze in extreme gevallen uitdroging kan veroorzaken, wat een waaier aan klachten kan geven. In plaats daarvan leidt een overdosis suiker tot twee afzonderlijke problemen: te hoge bloedsuikerspiegel en overconsumptie van calorieën. Elk van deze zijn geassocieerd met bepaalde verschijnselen.

Suikerpiek
Wanneer je een suikerpiek ervaart van een overdosis suiker, zul je een lekker gevoel of een warm gevoel krijgen. Je handen kunnen gaan trillen en je lichaam kan tremoren ervaren. Soms lijkt het of je druk of hyperactief wordt na het eten van veel suiker of snoep.

Vermoeidheid door een suikerdip.

Suikerdip of suikercrash
Wanneer er te veel suiker in het bloed zit, zal je alvleesklier insuline afgeven, dat door je lichaam circuleert en de cellen vertelt om suiker uit het bloed te verwijderen. Je alvleesklier gaat in overdrive om deze disbalans op te lossen. Uiteindelijk ga je snel van een hoge bloedsuikerspiegel naar een lage bloedsuikerspiegel omdat de alvleesklier de insuline blijft signaleren om de suiker op te nemen, nog ver voorbij het evenwichtspunt. Dit leidt tot vermoeidheid, zwakte, prikkelbaarheid en honger bij het ingaan van de suikerarme toestand. Dit is de zogenaamde suikerdip of suikercrash.

Extra vetopslag
Nadat de cellen de suiker uit de bloedbaan hebben gehaald, moeten ze er iets mee doen. Normaal gesproken worden kleine hoeveelheden suiker gebruikt voor brandstof, maar als er een te grote hoeveelheid is, wordt het in vetcellen opgeslagen voor later gebruik. Herhaaldelijke overdoses van suiker leidt dus tot extra vetopslag.

Verminderde werking van het immuunsysteem
Een overmatige hoeveelheid suiker in je lichaam verlaagt op enig moment het functioneren van je immuunsysteem.[3] Je witte bloedcellen bestrijden bacteriën niet zo effectief wanneer snelle of eenvoudige suikers in grote hoeveelheden door je worden geconsumeerd. Het is het meest opvallend 30 minuten tot 5 uur na consumptie. Als je snoepjes eet terwijl je gestrest bent, zal dit je kans op ziek worden vergroten. De combinatie van stress en eenvoudige suiker zal je immuunsysteem drastisch verminderen. De uitzondering hierop is als de suiker de vorm heeft van complexe koolhydraten of zetmeel. Deze vormen hebben dit effect op het immuunsysteem niet.

Symptomen van te veel suiker

Hersenen
Het eten van suiker geeft je hersenen een goed gevoel door een chemische stof genaamd dopamine, wat verklaart waarom je eerder om een ​​snoepreep hunkert om 3 uur 's middags dan een appel of een wortel. Omdat hele voedingsmiddelen zoals fruit en groenten er niet voor zorgen dat de hersenen zoveel dopamine afgeven, hebben je hersenen steeds meer suiker nodig om hetzelfde euforische gevoel te krijgen.

Net als drugs triggert suiker de afgifte van dopamine in de nucleus accumbens. Op de lange termijn verandert je suikerconsumptie feitelijk de genexpressie en beschikbaarheid van dopaminereceptoren in zowel de middenhersenen als de frontale cortex. Suiker verhoogt specifiek de concentratie van dopamine receptor D1, maar vermindert een andere dopaminereceptor genaamd D2, dat een remmende werking heeft. Regelmatige suikerconsumptie remt ook de werking van de dopaminetransporter, een eiwit dat dopamine uit de synaps pompt en terug in het neuron nadat het afgevuurd is. Kortom, dit betekent dat herhaalde toegang tot suiker na verloop van tijd leidt tot langdurige dopamine-signalering, grotere excitatie van de beloningsroutes van de hersenen en een behoefte aan nog meer suiker om alle dopamine-receptoren van de middenhersenen te activeren zoals voorheen. De hersenen worden tolerant voor suiker en je hebt steeds meer nodig om dezelfde 'suikerniveau' te bereiken.

Stemming
Af en toe een snoepje of koekje kan je een snelle energieboost geven door je bloedsuikerspiegel snel te verhogen. Wanneer deze niveaus dalen terwijl je cellen de suiker opnemen, kun je je zenuwachtig en angstig voelen (de gevreesde suikercrash). Maar als je te vaak in de snoeppot grijpt, begint suiker je humeur te beïnvloeden. Een te hoge suikerinname wordt geassocieerd met een groter risico op depressie bij volwassenen.

Tanden
De bacteriën in de tandplak zetten suiker om in zuur en deze zuren tasten je glazuurlaag aan wat kan resulteren in gaatjes

Gewrichten
Als je gewrichtspijn hebt, is dat een goede reden om minder suiker te eten. Het is gebleken dat het eten van veel suiker pijn in de gewrichten verergert vanwege de ontsteking die het in het lichaam veroorzaakt. Zo kunnen mensen met reumatoïde artritis erg veel baat hebben bij een dieet met weinig suikers.[4]

Huid
Een ander neveneffect van een ontsteking: het leidt tot snellere huidveroudering. Suiker hecht zich aan eiwitten in je bloedbaan en creëert schadelijke moleculen die 'AGE's' (Advanced Glycation Endproducts) worden genoemd. Deze moleculen versnellen de huidveroudering. Er is aangetoond dat ze collageen en elastine in je huid beschadigen; eiwitvezels die je huid stevig en jeugdig houden. Het resultaat? Rimpels en een uitgezakte huid.

Lever
Niet-alcoholische leververvetting (NAFLD) is de hepatische manifestatie van het metabool syndroom; de stijgende prevalentie loopt parallel met de toename van obesitas en diabetes. Van oudsher wordt gedacht dat dit het resulataat is van overvoeding en een sedentaire levensstijl, maar in 2021 suggereert bewijs evenwel dat diëten rijk aan suiker (uit sucrose en/of high-fructose corn syrup (HFCS, glucose-fructosestroop) niet alleen het risico op NAFLD verhoogt, maar ook niet-alcoholische steatohepatitis (NASH).[5]

Hart- en bloedvaten
Wanneer je te veel suiker eet, kan de extra insuline in je bloedbaan je bloedvaten beschadigen. Dit kan leiden tot hartaandoeningen, hartaanvallen en beroertes. De inname van minder suiker kan helpen de bloeddruk te verlagen, een belangrijke risicofactor voor hartziekten. Bovendien hebben mensen die veel toegevoegde suikers eten (waarbij ten minste 25% van hun calorieën afkomstig is van toegevoegde suikers) twee keer zoveel kans om te overlijden aan hartziekten als diegenen wiens dieet minder dan 10% van de totale calorieën uit toegevoegde suiker bestaat.

Alvleesklier
De alvleesklier produceert insuline en glucagon, die het suikergehalte van het lichaam op peil houden. Als je veel te veel suiker eet of drinkt, dan vergroot dit de kans op overgewicht en dit geeft een grotere kans op diabetes type 2. Je lichaam reageert niet meer goed op insuline en je alvleesklier begint nog meer insuline te produceren. Uiteindelijk zal je overwerkte alvleesklier het afleggen en je bloedsuikerspiegel zal stijgen, waardoor je diabetes type 2 diabetes ontwikkelt.

Nieren
Als je diabetes hebt, kan te veel suiker leiden tot nierschade. De nieren spelen een belangrijke rol bij het filteren van je bloed. Als de glucosespiegel in het bloed te hoog blijft (en bij diabetes mellitus zit er meer glucose in het bloed) en boven de nierdrempel* komt, zullen de nieren het overtollige suiker zoveel mogelijk proberen uit te scheiden in de urine. Hierdoor moet je vaak plassen. Dit verhoogde suikergehalte trekt namelijk extra vocht aan door de osmotische waarde**. Door het suiker in de urine wordt er dus veel meer urine geproduceerd en uitgeplast dan normaal. Als het ongecontroleerd blijft, kan diabetes de nieren beschadigen, waardoor ze hun werk niet kunnen doen en dit kan leiden tot nierfalen.

Dikker worden door te veel suiker eten.

Lichaamsgewicht
Hoe meer suiker je eet, hoe zwaarder je zult wegen. Overmatig eten van ongezond voedsel en met suikers gezoete frisdrankconsumptie is gekoppeld aan gewichtstoename, omdat het een belangrijke en onnodige bron van calorieën met weinig of geen voedingswaarde oplevert.

Seksuele gezondheid
Een veel voorkomende bijwerking van chronisch hoge suikerniveaus in de bloedbaan is dat het mannen impotent kan maken. Dit komt omdat het je bloedsomloop beïnvloedt, die de bloedstroom door je lichaam regelt en goed moet werken om een ​​erectie te krijgen en te behouden.

Suiker en hoofdpijn
Snelle schommelingen van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt door het eten van te veel suiker kan soms hoofdpijn veroorzaken. Deze 'suikerhoofdpijn' kan variëren in ernst. Voor sommige mensen met migraine, kan suikerhoudend voedsel een trigger zijn. Fluctuaties in je glucosespiegel beïnvloeden je hersenen meer dan enig ander orgaan. Deze stijgingen en dalingen kunnen hoofdpijn tot gevolg hebben. De hoofdpijn veroorzaakt door glucose en je hersenen zijn ook gerelateerd aan hormonen geactiveerd door suikerniveaus.

Misselijk en buikpijn door te veel suiker.

Misselijk door suiker
Als je last hebt van misselijkheid, braken, buikpijn of een opgeblazen gevoel na het eten van suikerrijke voedingsmiddelen, kunnen je symptomen mogelijk worden toegeschreven aan hoe je lichaam suiker verdraagt. Als je een plotselinge daling in energie, hoofdpijn of duizeligheid ervaart, kunnen je symptomen wijzen op hoe je suiker omzet nadat het lichaam het verteert. Er zijn een aantal redenen waarom je je kort na het nuttigen van suikerachtig voedsel ziek en ellendig voelt, zoals:

Dyspepsie
Het kan zijn dat je last hebt van dyspepsie, vooral als je in korte tijd veel suiker eet. Hoewel braken het vaakst wordt geassocieerd met dit type dyspepsie, is het ook verantwoordelijk voor een breed scala aan symptomen, waaronder hoofdpijn, buikpijn en een opgeblazen gevoel. Zelfs als je denkt dat het 'gewoon dyspepsie' is, moet je nooit negeren hoe je je voelt. Pijn en ongemak is de manier waarop je lichaam zegt dat er iets mis is en de klachten kunnen ook wijzen op een onderliggend probleem.

Fructose-intolerantie
Bij een fructose malabsorptie treden er klachten op na het eten van producten met fructose. Fructose malabsorptie is een aandoening waarbij je lichaam fructose niet op de juiste manier kan opnemen, normaal gesproken met symptomen als buikpijn, diarree, misselijkheid, obstipatie of winderigheid. Fructose komt van nature voor in fruit, vruchtensappen, sommige groenten en honing. Voedsel met een lager fructose-gehalte (bijvoorbeeld bananen, wortels en sperziebonen) kunnen tijdens de maaltijden in kleinere hoeveelheden worden getolereerd. De intensiteit en nadelige effecten kunnen variëren van persoon tot persoon en zelfs van dag tot dag.

Wazig zien.

Bloedsuikerspiegel
Hyperglykemische ontregeling (abnormaal hoge niveaus van suiker in het bloed) kunnen symptomen veroorzaken zoals vermoeidheid, verhoogde dorst, wazig zien en gewichtstoename. Hypoglycemie (lager dan normale bloedglucosespiegels) kan bijvoorbeeld zweten, misselijkheid, beven, duizeligheid, humeurigheid en verwardheid veroorzaken.

Minder suiker binnenkrijgen
Suiker in zijn natuurlijke vorm is niet inherent slecht, zolang het met mate geconsumeerd wordt. Zo zit fructose onder meer in fruit, maar fructose zit ook in ongelofelijk veel sterk bewerkte voeding. Dit is laatste is niet gezond. Als je fruit in zijn geheel eet, krijg je naast fructose ook een waaier aan vitaminen, mineralen en enzymen binnen waardoor de fructose op een goede manier wordt afgebroken. Dit betekent dat je al het bewerkte voedsel waarin fructose zit het beste kunt vermijden. Tot driekwart van het bewerkte voedsel bevat verborgen suikers onder meer dan 60 verschillende namen. Idealiter bestaat 90 procent van de voeding die je eet uit hele voedingsmiddelen en slechts 10 procent of minder aan bewerkte voedingsmiddelen. (Hele voedingsmiddelen ofwel whole foods zijn onbewerkte natuurproducten die je in zijn geheel kunt terugvinden in de natuur.) Je kunt ook overstappen op een volledig plantaardig dieet.

Plantaardig dieet.
Je kunt het beste de consumptie van geraffineerde koolhydraten en granen ernstig beperken, aangezien ze in je lichaam worden afgebroken tot glucose in je lichaam, waardoor je insulineniveau stijgt en er sneller insulineresistentie ontstaat. Houd, als algemene aanbeveling, je totale fructoseconsumptie onder de 25 gram per dag, inclusief die van heel fruit. Houd in gedachten dat hoewel fruit rijk is aan voedingsstoffen en antioxidanten, ze ook van nature fructose bevatten, en als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd, dan kan het de insulinegevoeligheid juist verslechteren en je urinezuurwaarden verhogen.

Suiker minderen in eten en drinken
Er zijn meerdere maatregelen die je kunt nemen om te minderen met suiker, waardoor je er veel minder van binnenkrijgt.

Lees voedseletiketten
Je zult snel beseffen hoe vaak suiker aan voedsel wordt toegevoegd als je het op ingrediëntenlijsten opzoekt. Zelfs dingen waarvan je denkt dat ze niet kunstmatig gezoet zijn, zoals tomatensaus, crackers, kruiden en saladedressings, kunnen vol zitten met suiker. Een voedseletiket ontcijferen lijkt wat op hogere wiskunde. Bedenk daarom dat als je voedseletiketten bestudeert, je op zoek moet gaan naar meer dan alleen het woord 'suiker'. Suiker verstopt zich onder verschillende stiekeme namen, waaronder fructose-glucosestroop, gedroogde rietsuikerstroop, invertsuiker (een mengsel van gelijke hoeveelheden glucose en fructose), melasse (een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten), sucrose (of elk ander woord dat eindigt op '-ose'), bruine rijststroop, honing en ahornsiroop. Deze kunnen afzonderlijk op ingrediëntenlijsten worden vermeld. Zo veel voedingsmiddelen, zelfs schijnbaar gezonde zoals yoghurt en graangewassen, kunnen drie of vier verschillende soorten zoetstof bevatten. Als er meerdere suikers op het etiket verschijnen, is dit een indicatie dat het voedsel minder gezond is dan je denkt.

Kies voor ongezoete producten
Als je eenmaal weet waar suiker zich verbergt, kun je beginnen met het aanbrengen van wijzigingen. Eén strategie is het kopen van voedingsmiddelen het label 'zonder toegevoegde suiker' of 'ongezoet'. Je zult ongezoete versies van veel voorkomende voedingsmiddelen aantreffen bij de meeste supermarkten: zoals ongezoete amandelmelk of sojamelk. Of ongezoete appelmoes en pure havermout.

Beperk suikers en verzadigde vetten.

Steeds minder suiker gebruiken
Cold turkey stoppen met alle vormen van suiker is voor de meeste mensen niet haalbaar. Je kunt evenwel langzaamaan steeds minder suiker gaan gebruiken. Als je bijvoorbeeld twee klontjes suiker in je koffie doet, stap dan over op één klontje en na na een paar weken stop je er helemaal mee. Meng gezoete yoghurt met een halve portie ongezoete yoghurt en zoet de yoghurt op een gegeven ogenblik met echte fruitstukjes.

Denk aan eiwitten en gezonde vetten
Ongezonde koolhydraten beladen met een berg suiker kan je bloedsuikerspiegel snel doen stijgen (en na een poosje weer even hard doen crashen, waardoor je weer honger hebt). Om deze snelle opkomst en ondergang te minimaliseren, voeg je eiwitten, gezonde vetten en vezels toe aan je maaltijd. Dit kan de bloedsuikerspiegel in je lichaam stabiliseren. Bij het ontbijt betekent dit bijvoorbeeld dat je amandelen toevoegt aan je havermout. Vetten zijn een belangrijke speler omdat ze helpen het langer vol te houden, waardoor je minder suiker nodig hebt. Focus op vetten zoals avocado's, noten, zaden en hart-gezonde oliën zoals olijfolie, walnotenolie en kokosolie.

Let op met aspartaam
Wanneer je je suikerinname verlaagt, kunt je in de verleiding komen om over te schakelen op kunstmatige suikers om toch een zoete smaak er behouden. Kijk evenwel uit met aspartaam. Er is onderzoek gedaan onder muizen. Aspartaam ​​blokkeert het enzym dat overgewicht voorkomt.[6] Een van de afbraakproducten van aspartaam ​​is fenylalanine (afgekort tot Phe of F) een remmer van een darmenzym dat intestinale alkalische fosfatase (IAP) wordt genoemd en van IAP is aangetoond dat het obesitas, diabetes en metaboolsyndroom helpt voorkomen. Er is anno 2021 onderzoek nodig onder mensen, want wat is waargenomen bij muizen is mogelijk niet van toepassing bij mensen.

Drink bij voorkeur geen frisdrank.

Vermijd frisdrank
Het vermijden van frisdrank is een goed idee, maar dat is niet de enige drank vol suiker zit. Zelfs drankjes die als gezond worden beschouwd zoals vruchtensappen, bevatten vaak meer suiker dan je zou mogen hebben op een hele dag.

Voeg meer smaak toe
Vanilleboon en vanille-extract, kruiden en citruszaden kunnen zoetheid aan voedingsmiddelen toevoegen zonder dat je suiker gebruikt, en met nul calorieën. Bestel een ongezoete caffè latte en voeg smaak toe met cacao of vanillepoeder. Sla de gearomatiseerde havermout over en voeg zoetheid toe met kaneel, nootmuskaat en gember. Het mooie is dat kaneel van nature de bloedsuikerspiegel reguleert, wat helpt om je eetlust onder controle te houden.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 14 jan 2021 12:40    
Vrouw Weeggegevens   tantezus
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-12-2020
Berichten: 290
Dieet: gezond eten


  Reageer met quote
Wie wil met mij meedoen met minderen met suikers.
Voel me er niet fijn meer door.
Krijg meer klachten,pijntjes en het is erg slecht voor je gezondheid.
Ik wil niet in 1 keer stoppen met suikers maar rustig aan minderen.
Kijken wat het voor mijn gezondheid doet.
Samen gaat het me misschien WEL lukken.
Graag wil ik een actief sprintje, hoef niet iedere dag,maar om de dag zou ik fijn vinden zodat ik gemotiveerd blijft en we elkaar kunnen steunen in moeilijke momenten,

Wees welkom.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 14 jan 2021 12:49    
Vrouw Weeggegevens   vlinderrr
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 18-6-2012
Berichten: 15977
Dieet: gezond eten


  Reageer met quote
Ik wil graag met je meedoen, suiker is een verslaving.. ik doe het ook in stapjes en hoef er ook niet helemasl van af, maar wel flink minderen. Dat voelt letterlijk en figuurlijk beter!

_________________
Beauty comes in all sizes
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 14 jan 2021 14:34    
Vrouw Weeggegevens   tantezus
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-12-2020
Berichten: 290
Dieet: gezond eten


  Reageer met quote
fijn vlinder dat je mee wilt doen.
Van mij hoef het ook niet zonder,maar wil wel graag stukken minder.
Voel me nu vaak moe, begin ook last te krijgen van mijn gewrichten.
Ik wil graag door de week gezonde tussendoortjes eten en dan het weekend iets ongezonds of met speciale gelegenheden.
Mij gaat het er om om van het vele snoepen tussendoor door de weeks af te komen.

Hoe wil jij het aanpakken?

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 14 jan 2021 15:41    
Vrouw Weeggegevens   vlinderrr
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 18-6-2012
Berichten: 15977
Dieet: gezond eten


  Reageer met quote
Hoi tantezus, eigenlijk doe ik het net als jij. Ik koop geen bulten lekkers meer, alleen als ik er echt van wil genieten koop ik 1 iets. Als dat een reep chocola is, of chips of een gebakje, dan wil ik me daar niet schuldig om voelen, maar daarna is het klaar!

De laatste maanden heb ik veel stress gehad en me helemaal laten gaan, wat resulteerde in +20kg afgelopen jaar. Ik wil nu weer meer gaan bewegen en eet meer fruit, heb er weer zin in.

_________________
Beauty comes in all sizes
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 14 jan 2021 16:19    
Vrouw Weeggegevens   tantezus
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-12-2020
Berichten: 290
Dieet: gezond eten


  Reageer met quote
Vanavond nog een stuk gebak en dan is het voorlopig goed geweest wat gebak eten betrefd.
Heb net boodschappen gedaan en heel veel gezonds gekocht.
Gaat goed komen, heb er net als jij Vlinder zin in.

Jammer dat je door heel veel stres 20 kilo bent aangekomen, maar hopelijk zijn ze dit jaar er weer af, het begin is er in ieder geval. Erg blij

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 15 jan 2021 12:00    
Vrouw Weeggegevens   vlinderrr
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 18-6-2012
Berichten: 15977
Dieet: gezond eten


  Reageer met quote
Wat voor gebak heb je? Ik mag van mezelf ook wat lekkers, maar weet niet wat Lachen Stel het uit tot morgen, kijken of ik dan iets kan bedenken. Ben op het moment verzot op galia meloen, dat is beter dan chocola haha. Heb je ook wel eens dat je ergens trek in hebt en dan neem je het en valt het erg tegen?

Wat mij erg helpt met afvallen dat ik na het avondeten niets meer eet, maar dat werkt niet met late diensten. Zorgen dat ik dan genoeg voedzaam voedsel eet. Ik ben een tijd terug bij een voedingscoach geweest, ik probeer die richtlijnen weer op te pakken.

Wens je een fijn weekend!

_________________
Beauty comes in all sizes
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 15 jan 2021 17:52    
Vrouw Weeggegevens   tantezus
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-12-2020
Berichten: 290
Dieet: gezond eten


  Reageer met quote
Ik heb slagroomtaart gehad en eerlijk gezegd weet ik niet eens waar het naar smaakt.
Het lijkt wel alsof mijn smaak weg is omdat ik veel te veel suikers [ heb] gegeten.
Daarom wil ik toch beginnen met niets meer snoepen in ieder geval eerst door de week.

Meloen is inderdaad gezonder dan chocolade haha.
Ik vind fruit ook lekker, maar meestal wint zoete rommel het om het te eten.
Maar het is wel zo als ik iets ongezonds plan het me meer voldoening geeft dan om het allemaal maar klakkeloos op te eten omdat ik weer eens een vreetbui heb.
Daarom alleen al wil ik gezondere keuzes maken om de eetbuien minder te laten worden, maar de praktijk is zo moeilijk.
S avond niets meer eten zou ik ook wel willen maar dat lukt me kan wel zeggen nooit, ik moet denk ik eerst iets gezonds inplannen om daar een gewoonte van te maken, misschien dat het dan van liever lede wel lukt om af te bouwen om s avonds nog iets te eten.
Zou ik zeker weer oppakken de lijnen van de voedingcoach, vooral als je dat toen goed geholpen hebt.

Ik ga mijn best weer doen, om voorlopig van suiker af te blijven nu, volgend weekend is het weer aan de beurt, heb mijn prakje gisteren gehad.

Jij ook fijn weekend!

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 16 jan 2021 10:07    
Vrouw Weeggegevens   vlinderrr
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 18-6-2012
Berichten: 15977
Dieet: gezond eten


  Reageer met quote
Het lijkt of ik mijn eigen tekst lees haha. Ik had het precies zo, ik ben een maand of vier weggeweest van de weegclub, at alles waar ik zin in had. Nu ben ik het zat, niets is meer écht lekker, terwijl ik zo lekker gezond kan eten ook. Eetbuien zijn van mij ook geen onbekenden, ingepland is het veel lekkerder Lachen Ik heb voor vanavond een appelflap meegenomen, heb ik er zin in, neem ik hem en anders morgen.

_________________
Beauty comes in all sizes
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 16 jan 2021 11:42    
Vrouw Weeggegevens   tantezus
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-12-2020
Berichten: 290
Dieet: gezond eten


  Reageer met quote
" fijn" dat je precies weet wat ik bedoel.
Hopelijk gaat het vanaf nu alleen maar beter.

Lekker smullen een appelflap.
Eet met kleine hapjes en geniet ervan.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 16 jan 2021 15:55    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar pagina 1, 2, 3 ... 21, 22, 23  Volgende
Pagina 1 van 23