AdvertentieFilter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Get in Shape
Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.Advertentie

Van de HA indicatie gekregen voor een maagband...en nu?

Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Cahira
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 14-7-2008
Berichten: 659
Dieet: GBP gezond eten


  Reageer met quote
Hoi allemaal, ik loop al een tijdje mee op dit forum. Soms actiever dan anders en als je naar mijn gafriek kijkt de laatste tijd niet erg succesvol want ik ben nu zwaarder dan ooit.
Maar goed, ik heb gisteren gepraat met de huisarts over mijn overgewicht. En wat ik niet had verwacht: ze gaf aan dat ik een indicatie heb voor een maagbandje en dat ik daar maar eens serieus over moet nadenken.
Oeps, tot nu toe zat ik altijd onder die grens en ik had niet eens in de gaten dat ik er nu wel voor in aanmerking zou kunnen komen. Dat was dus een verrassing. Ik schrok er van.
Ik heb gisteren eigenlijk een hele dag lopen huilen. En´had dan ook megahoofdpijn toen mijn vriend thuis kwam. Die schrok ook van wat de huisarts had gezegd. Hij wist niet eens dat ik er met haar over ging praten omdat ik eigenlijk voor wat anders ging.
Ik heb nu dus heel wat om over na te denken.
Mijn eerste reactie naar de huisarts was eigenlijk dat ik volgend jaar ga trouwen en we daarna willen proberen kinderen te krijgen. Volgens de huisarts gaat de procedure tegenwoordig echter erg snel en kan ik binnen een paar maanden al geholpen zijn waardoor ik dus al goed gewend kan zijn aan de maagband als ik ga trouwen. Bovendien geeft ze aan dat overgewicht ook een negatief effect heeft op de vruchtbaarheid en dat als we problemen daarmee hebben artsen als eerste zullen zeggen dat ik moet afvallen.
Ik weet trouwens één ding zeker...en dat is dat ik zo niet verder wil. Ik wil gezond en gelukkig oud worden met mijn lieve aanstaande en ik voel me nu niet gezond en regelmatig ook erg gefrustreerd en depri door mijn gewicht.
De huisarts gaf aan dat ik altijd aar de kliniek kan gaan om daar te gaan praten en als ik er dan niet 100 % achter sta hoef ik uiteraard het niet te doen.

Het gaat me ineens allemaal snel, want zoals gezegd had ik er nog niet eerder over nagedacht. Ik loop dan ook met allerlei vragen in mijn hoofd, zoals:
- hoe gaat de operatie precies in zijn werk en hoe lang lig je in het ziekenhuis en hoe lang moet je thuis nog herstellen. Ik ben nu namelijk werkloos, dus misschien is de timing wel perfect nu, maar ik moet natuurlijk dit wel gaan bespreken met het uwv
- wat kan je nu precies wel en niet eten met een maagband en welke hoeveelheden. En hoe doe je dat bijvoorbeeld met uit eten gaan of met feesten en feestdagen
- hoe zorg je ervoor dat je voldoende voedingsstoffen zoals vitaminen enzo binnen krijgt...en word je daarin voldoende begeleidt
- hoe zit het met zwanger worden en een maagband
- heb ik echt een indicatie met een BMI van 39. Volgens de artikelen die ik op internet lees moet je een BMI van minimaal 40 hebben
- wordt het wel vergoed als ik geen BMI van minimaal 40 heb

Er zijn nog meer vragen die zo nu en dan door mijn hoofd zwerven, maar deze komen als eerste naar boven nu ik dit typ. Ik hoop dat er mensen zijn die antwoorden hebben of hun eigen ervaringen willen delen.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 21 apr 2012 9:06    
Man Weeggegevens   Ron15tn
Ervaringsdeskundige


Geregistreerd op: 8-3-2009
Berichten: 6407
Dieet: Gastric Bypass - gezond eten
Woonplaats: NB


  Reageer met quote
Hoi Cahir,
Ik moet zo weg maar kom nog op je vragen terug.
Zal wel vanavond of anders morgen worden.

Groetjes,
Ron

_________________

Weegclub huisregels
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 21 apr 2012 9:31    
Vrouw Weeggegevens   Cahira
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 14-7-2008
Berichten: 659
Dieet: GBP gezond eten


  Reageer met quote
Ron15tn schreef:
Hoi Cahir,
Ik moet zo weg maar kom nog op je vragen terug.
Zal wel vanavond of anders morgen worden.

Groetjes,
Ron


Dank je, Ron. Dat waardeer ik.

Ben vandaag op de koffie geweest bij mijn pa en ma en heb verteld van het gesprek met de huisarts. Tranen bij mij, mijn pa zat te snuffen en zelfs ma, de minst emotionele van ons 3 zat met tranen in haar ogen.
Maar ze vinden dat ik er echt serieus over moet denken. En dat een gesprek met een chirurg geen kwaad kan. Hoe meer informatie hoe beter ik de beslissing kan maken. Ze zien al jaren hoe ik aan het strijden ben tegen de kilo´s en steunen me welke beslissing ik ook ga nemen. Erg fijn, het zijn echt schatten.
Maar pfff, ik ben doodmoe van alle emoties, dus ik ga nu even op de bank liggen totdat mijn vriend uit zijn werk kom.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 21 apr 2012 15:07    
Vrouw Weeggegevens   bla
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 16-11-2010
Berichten: 222
Dieet: gastric bypass (gezond eten)


  Reageer met quote
Hoi Cahira,

Het beste wat je volgens mij kunt doen is je goed inlezen over alles wat met afvallen met een operatie te maken heeft. Kijk naar verschillende vormen van afvallen, maagband, gastric sleeve, gastric bypass.
Je hebt een BMI van 39. Heb je nog bijkomende ziektes? Dan wordt een gewichts-operatie vergoed vanaf een BMI van 35. Anders is 40 de grens. Maar daar kijkt een arts natuurlijk ook naar.
Ik heb nog niet zo lang geleden te horen gekregen tijdens een lezing dat je je goed moet voorbereiden en goed moet nadenken over de operatiekeuze. Wat kan je met een maagband afvallen en is dat voldoende? Als dat niet voldoende is dan rol je van de ene operatie in de andere, terwijl dat eigenlijk van tevoren bekend had moeten zijn. Je kunt dus beter meteen de meest optimale operatie kiezen die bij je overgewicht past (en bij jou natuurlijk)
De verzamelnaam voor dit soort operaties is WLS, er valt op internet een hoop over te lezen en te leren! Hier op de weegclub is er het een en ander over te lezen, maar er is meer dan 1 forum, ook een aantal die alleen maar over WLS gaan. Het is een grote stap.
groetjes van BLa
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 22 apr 2012 11:07    
Man Weeggegevens   Ron15tn
Ervaringsdeskundige


Geregistreerd op: 8-3-2009
Berichten: 6407
Dieet: Gastric Bypass - gezond eten
Woonplaats: NB


  Reageer met quote
Hoi Cahira,
Ben ik weer Erg blij

Het is heel logisch dat je geschrokken bent en dat je nu twijfelt over wat te doen. Een operatie is ook een grote stap die, zowel lichamelijk als psychisch, een behoorlijke invloed zal hebben op je leven. Voordeel is wel dat er een goed begeleidingstraject aan gekoppeld is.

Zoals Bla al aangeeft is je goed informeren van belang maar sla niet door. Op internet is veel te vinden maar helaas ook heel veel negatieve verhalen. Als het goed gegaan is word het vaak als normaal gezien en de klaagverhalen worden maar wat graag verteld. Zelf vond ik het het prettigst om uit te gaan van de informatie uit het ziekenhuis en de Nederlandse Obesitas Kliniek.
Het blijft dan objectief en duidelijk.

Mbt de operatie is het zo dat de sleeve of G-Bypass meer effect heeft op langer termijn dan een maagbandje. Het is wel een ingrijpendere operatie. Veel mensen komen na een jaar of 5-6 terug voor een vervolgoperatie. Ook hebben de mensen met een maagbandje vaker last met diverse producten maar dat scheelt uiteraard ook weer per persoon.

Zelf heb ik een Gastric Bypass gehad dus je vragen beantwoord ik vanuit die insteek.

Voor je vraag over de maagbandoperatie heb ik onderstaande link ingekoppeld.
http://www.obesitascentrum-zna.be/ingrepen/maagband.htm
Ik heb voor mijn Gastric Bypass 4 dagen in het ziekenhuis gelegen. De hersteltijd stond op 5-6 weken.
Je kunt al wel vrij snel weer de gewone dingen doen maar je moet opletten met tillen, bukken en onverwachte bewegingen.
Ga bij een maagbandje uit van een week of 4.
Mbt het UWV. Dit word gewoon gezien als een medische ingreep dus zal nergens invloed op hebben. Het is zelfs ter verbeterinbg van je algemene gezondheid.

Wat je wel en niet kunt eten met een maagband is sterk afhankelijk per persoon. De ene kan veel hebben terwijl iemand anders bij veel producten last krijgt.
Wel word afgeraden gesmolten kaas te eten (tosti, pizza etc...)
Pastagerechten en vers brood wil ook niet altijd goed gaan.
Mbt je eten geld dat je alles extra goed moet kauwen en ruim de tijd moet nemen voor het eten maar daar zijn trucjes voor Erg blij .
Aangezien de porties een heel stuk kleiner worden (+/- 1/3) is dat erg wennen.
Met feestdagen en feesten is dat goed te doen hoor. Gewoon wat minder nemen. Als je meer gaat eten dan dat je kan eten merk je dat echt wel en daar word je niet blij van (Dumping).
In een restaurant kun je vaak aangeven dat je een half portie wil bestellen. Gaat niet bij alle producten maar er blijft een ruime keuze over.

Mbt de voedingsstoffen.
Met name de eiwitten zijn van belang dus wordt aangeraden eerst vlees/vis, dan groente en als laatste pas aardappelen/pasta of rijst op te eten. Ga ongeveer uit van een kleine aardappel(50 gr), 2 opscheplepels groente en bereid vlees van +/- 100 gr.
Om te zorgen dat je geen tekorten krijgt zul je multi-vitaminen gaan slikken en een calcium D3 tablet.
Voor de multi vitaminen kun je kiezen voor een goedkope versie van bijv. het kruidvat. Kijkend naar het effect zijn de capsules van FitforMe erg goed. Deze zijn er in diverse versies speciaal voor mensen met een maagband of een gastric bypass.
Deze zijn wel prijziger (ik betaal ? 77.- voor een voorraadje vvoor een half jaar --> niet vergoed overigens). Aan de andere kant. Je bespaart al voldoende doordat je veel minder eet en snoept plus het is voor je gezondheid.

Mbt zwangerschap:
Zwangerschap is mogelijk, ook al heeft men een maagband; echter bij het bezoeken van de gynaecoloog dient expliciet te worden vermeld dat de patiënt een maagband heeft. Een mogelijke aanpassing in het dieet dan wel aan de maagband zelf (vullen of verslappen) behoren tot de mogelijkheden.

Bmi:
Of je in aanmerking komt met een bmi van 39 is ook afhankelijk van evt. medicische geschiedenis. Ik zat ook lager maar had door mijn overgewicht een te hoge bloeddruk. Evt. gewrichtspijnen kunnen ook als geldige reden gebruikt worden voor akkoord.
Vergoeding: Bij akkoord van een specialist kom je in aanmerking maar vraag dat voor de zekerheid nog na in het ziekenhuis of kliniek.

Nou, dat was weer een heel verhaal Erg blij .
Mocht je nog meer vragen hebben twijfel dan niet en stel ze hier.
Ik kan nogmaals zeggen dat ik geen moment spijt heb gehad van de operatie al moet ook ik nog steeds wennen met bepaalde dingen.

Groetjes,
Ron

_________________

Weegclub huisregels
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 22 apr 2012 19:43    
Vrouw Weeggegevens   Cahira
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 14-7-2008
Berichten: 659
Dieet: GBP gezond eten


  Reageer met quote
Wauw Ron, wat een uitgebreid antwoord. Ik heb nu pas de kans om het te lezen want we hebben tot 11 uur visite gehad. Ik zal het morgen nog eens rustig nalezen en ook de informatie van het obesitascentrum.
Ik heb dit weekend ook al van alles gelezen op het internet, maar er staat tegenwoordig zoveel op het internet dat ik soms niet weet wat ik moet geloven of niet. Dus je advies om uit te gaan van informatie van de kliniek is zeker iets wat ik ter harte zal nemen.
Misschien dat ik morgen na het herlezen van je uitgebreide antwoorden en de informatie van het centrum ik nog meer vragen heb, maar ik heb in ieder geval besloten om morgen de huisarts te bellen om te vragen hoe zij tot een indicatie komt.
Daarnaast wil ik haar vragen om me sowieso aan te melden bij het bariatrisch centrum hier in de stad (300 meter van mijn huis!).
Ik wil met hen de gesprekken aan gaan om de juiste informatie te krijgen en zodoende een beslissing te nemen.
Ik heb dit weekend veel gepraat met mijn vriend en mijn pa en ma en zij weten hoe ik lijd onder dit gewicht en de strijd en ze steunen me 100%.
Vanavond in de keuken heb ik het ook even in het kort verteld tegen mijn schoonzusje. Zij vond het behoorlijk heftig en uit haar reactie begreep ik dat ze eigenlijk het te ver vond gaan. Haar bezwaar was ook dat ik nog zwanger wil worden.
Maar toen ik haar uitlegde dat dat nog kan en dat afvallen juist gunstig is voor de vruchtbaarheid én daarnaast ook vertelde over mijn 15- jaar lange strijd tegen de kilo´s (we hadden het daar nooit eerder over gehad) begon ze het te snappen.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 22 apr 2012 23:35    
Man Weeggegevens   HuubkeUden
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 5-2-2012
Berichten: 87
Dieet: Gastric Sleeve
Woonplaats: Uden


  Reageer met quote
Hoi Cahir,
Zo als ik kan lezen ben je nu al heel erg bewust bezig met de mogelijkheid om jezelf operatief te laten helpen aan je obesitas. Da's een prima zaak. Je probeert in ieder geval je omgeving te betrekken in je besluit maar vergeet niet dat je de keus helemaal zelf moet maken en nooit omdat iemand anders iets vindt of zegt dat je iets moet. Zelfs je huisarts niet. Dat klinkt vrij bot maar het is zoals het is.

Inderdaad heeft een 'normaal' lichaamsgewicht een positief effect op vruchtbaarheid en kan een zwangerschap makkelijker maken. Ook op een andere manieren haal je fysiek voordeel uit een lager lichaamsgewicht en een lagere BMI.

Je geeft zelf aan werkzoekende te zijn en ja hoe hard het ook klinkt met minder gewicht heb je ook meer kansen op de arbeidsmarkt. (Een bedrijf zal nooit toegeven dat ze te zware sollicitanten afwijst op grond van gewicht en uiterlijk maar de dagelijkse praktijk is echt kei en keihard). Uiteraard moet je een operatie in overleg met het UWV laten doen. Je bent immers een week of tien uit de running (vanaf operatie tot herstel als we het hebben over een WLS (Sleeve of By-pass).

Overigens heeft je HA het echt over een maagband? Dat is iets wat mijn huisarts ook dacht maar er is bijna geen enkel Nederlands ziekenhuis die nog maagbanden plaatst. De maagband heeft op korte termijn wel effect maar leidt in erg veel gevallen tot complicaties waardoor vaak een 2e operatie noodzakelijk wordt en dat is dan vaak de Sleeve of Gastric By-Pass.

Je zou via je een telefoontje aan je ziektenkostenverzekeraar kunnen vragen bij welke kliniek of ziekenhuis jij terecht zou kunnen voor een WLS operatie en daar dan wat meet info inwinnen. Ik zelf ben bijvoorbeeld geholpen in Eindhoven bij het Obesitascentrum van het Catharina Ziekenhuis http://obesitascentrumeindhoven.nl/ waar ik een sleeve heb gekregen. En ik heb daar geen spijt van. Het is het beste wat ik ooit heb gedaan. Ik wens je in ieder geval heel erg veel succes met je besluit en ik hoop dat je snel ergens terecht kunt voor een ingreep.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: ma 23 apr 2012 10:54    
Vrouw Weeggegevens   Cahira
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 14-7-2008
Berichten: 659
Dieet: GBP gezond eten


  Reageer met quote
Zo, ik heb even tijd om alles rustig na te lezen en erop te reageren. Ik zie dat HuubkeUden intussen ook gereageerd hebt dus zal dat ook zo lezen.

Quote:
Het is heel logisch dat je geschrokken bent en dat je nu twijfelt over wat te doen. Een operatie is ook een grote stap die, zowel lichamelijk als psychisch, een behoorlijke invloed zal hebben op je leven. Voordeel is wel dat er een goed begeleidingstraject aan gekoppeld is.


Ik woon 300 meter naast een bariatrisch centrum. Ik heb op hun website gelezen dat er inderdaad een heel traject bij zit. Dat vind ik wel prettig hoor want je hele leven moet je omgooien, dus het is wel goed dat je hierbij begeleidt wordt.

Quote:
Mbt de operatie is het zo dat de sleeve of G-Bypass meer effect heeft op langer termijn dan een maagbandje. Het is wel een ingrijpendere operatie. Veel mensen komen na een jaar of 5-6 terug voor een vervolgoperatie. Ook hebben de mensen met een maagbandje vaker last met diverse producten maar dat scheelt uiteraard ook weer per persoon.


Oke, een maagband lijkt me inderdaad minder ingrijpend, maar ik wist niet dat uiteindelijk het toch vaak een leidde tot nog een operatie. Goed dat ik het weet, dan kan ik dit bespreken met de chirurg over hoe dit precies zit.

Quote:
Met feestdagen en feesten is dat goed te doen hoor. Gewoon wat minder nemen. Als je meer gaat eten dan dat je kan eten merk je dat echt wel en daar word je niet blij van (Dumping).In een restaurant kun je vaak aangeven dat je een half portie wil bestellen. Gaat niet bij alle producten maar er blijft een ruime keuze over.


Tja, ik heb al vaker gehoord en afgelopen weekend ook gelezen over dat dumping. Daar zit ik niet echt op te wachten, maar dit heb je ook grotendeels zelf in de hand, lijkt me. Als je niet teveel en te snel eet en je aan je dieet houdt zal dit weinig voorkomen neem ik aan.
Goede tip voor in het restaurant.
Bedankt ook voor de informatie over hoe het zit met eten.
Van de vitamines had ik inderdaad al gehoord dat je die waarschijnlijk moet slikken.

Quote:
Mbt zwangerschap:
Zwangerschap is mogelijk, ook al heeft men een maagband; echter bij het bezoeken van de gynaecoloog dient expliciet te worden vermeld dat de patiënt een maagband heeft. Een mogelijke aanpassing in het dieet dan wel aan de maagband zelf (vullen of verslappen) behoren tot de mogelijkheden.


Zoiets had ik ook al ergens gelezen. Heel duidelijk.

Quote:
Bmi:
Of je in aanmerking komt met een bmi van 39 is ook afhankelijk van evt. medicische geschiedenis. Ik zat ook lager maar had door mijn overgewicht een te hoge bloeddruk. Evt. gewrichtspijnen kunnen ook als geldige reden gebruikt worden voor akkoord.
Vergoeding: Bij akkoord van een specialist kom je in aanmerking maar vraag dat voor de zekerheid nog na in het ziekenhuis of kliniek.


Ik heb inderdaad begrepen dat je met een BMI van onder de 40 in aanmerking kan komen. Volgens de huisarts heb ik een indicatie, maar ze heeft niet gezegd waarop ze dat baseerd. Ik heb namelijk (nog) geen hoge bloeddruk, hoog cholesterol of suikerziekte. Dit zijn de eerste dingen die in me opkomen. Wel heb ik sinds vorig jaar behoorlijk rugklachten. Misschien dat dat het is.
Ik ga in ieder geval van de week de HA bellen om te vragen waarop ze de indicatie baseerd, want dat wil ik graag weten.

Quote:
Mocht je nog meer vragen hebben twijfel dan niet en stel ze hier.
Ik kan nogmaals zeggen dat ik geen moment spijt heb gehad van de operatie al moet ook ik nog steeds wennen met bepaalde dingen.


Ron, heel erg bedankt voor alle antwoorden.
Er zullen ongetwijfeld meer vragen komen Erg blij
Ik ga zo even de informatie lezen op de website die je gelinkt heb.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 23 apr 2012 13:32    
Vrouw Weeggegevens   Cahira
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 14-7-2008
Berichten: 659
Dieet: GBP gezond eten


  Reageer met quote
Quote:
Hoi Cahir,
Zo als ik kan lezen ben je nu al heel erg bewust bezig met de mogelijkheid om jezelf operatief te laten helpen aan je obesitas. Da's een prima zaak. Je probeert in ieder geval je omgeving te betrekken in je besluit maar vergeet niet dat je de keus helemaal zelf moet maken en nooit omdat iemand anders iets vindt of zegt dat je iets moet. Zelfs je huisarts niet. Dat klinkt vrij bot maar het is zoals het is.


Hoi HuubkeUden.
Ik ben er inderdaad heel bewust mee bezig. En ik heb het inderdaad met mijn ouders en mijn vriend besproken. Maar begrijp me niet verkeerd...zij maken absoluut niet het besluit. Als ik hardop kan denken (door mijn verhaal en gedachten aan anderen te vertellen) kom ik vaak tot inzichten en beslissingen. En mijn ouders en vriend zijn erg goede luisteraars. Ze staan achter me...als ik besluit het te doen, maar ook als ik besluit het niet te doen.
Mijn huisarts beslist dit ook niet. Ze heeft aangegeven dat ik dit echt zelf moet beslissen en niemand anders.

Quote:
Je geeft zelf aan werkzoekende te zijn en ja hoe hard het ook klinkt met minder gewicht heb je ook meer kansen op de arbeidsmarkt. (Een bedrijf zal nooit toegeven dat ze te zware sollicitanten afwijst op grond van gewicht en uiterlijk maar de dagelijkse praktijk is echt kei en keihard). Uiteraard moet je een operatie in overleg met het UWV laten doen. Je bent immers een week of tien uit de running (vanaf operatie tot herstel als we het hebben over een WLS (Sleeve of By-pass).


Ik snap hoe je denkt, ik heb daar zelf ook vaak aangedacht dat je met meer gewicht minder kansen hebt op de arbeidsmarkt.
En ik zal (als ik besloten heb het te doen) bellen met het UWV.
Alleen heb jij het over een week of tien dat je uit de running bent. Ik dacht ergens gelezen te hebben dat de meeste mensen na een week of 6 weer alles konden doen. En dat mensen na een maagbandje vaak na een paar weken al weer aan het werk kunnen. Dit is weer een goede vraag voor de chirurg. Ik zal alvast eens een lijstje gaan maken, voordat ik dingen ga vergeten te vragen.

Quote:
Overigens heeft je HA het echt over een maagband? Dat is iets wat mijn huisarts ook dacht maar er is bijna geen enkel Nederlands ziekenhuis die nog maagbanden plaatst. De maagband heeft op korte termijn wel effect maar leidt in erg veel gevallen tot complicaties waardoor vaak een 2e operatie noodzakelijk wordt en dat is dan vaak de Sleeve of Gastric By-Pass.


ja, ze had het over een maagband. En op de website van de kliniek staat er informatie over dus ik ga ervan uit dat ze deze nog plaatsen.Ron gaf ook al aan dat het vaak tot nog een operatie leidt, dus ik ga dit zeker navragen bij de chirurg.

Quote:
Je zou via je een telefoontje aan je ziektenkostenverzekeraar kunnen vragen bij welke kliniek of ziekenhuis jij terecht zou kunnen voor een WLS operatie en daar dan wat meet info inwinnen.


Ik ga nu inderdaad een verwijzing vragen van mijn huisarts en praten bij de kliniek. Ik denk dat ik zo de juiste informatie kan krijgen en een beslissing nemen.

Quote:
Ik zelf ben bijvoorbeeld geholpen in Eindhoven bij het Obesitascentrum van het Catharina Ziekenhuis http://obesitascentrumeindhoven.nl/ waar ik een sleeve heb gekregen. En ik heb daar geen spijt van. Het is het beste wat ik ooit heb gedaan. Ik wens je in ieder geval heel erg veel succes met je besluit en ik hoop dat je snel ergens terecht kunt voor een ingreep.


Fijn dat je er geen spijt van hebt.
Bedankt voor de antwoorden. En volgens de website zijn er niet al te lange wachtlijsten hier, 2 weken voor een consult, en dan nog 6 weken voor de operatie.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 23 apr 2012 13:50    
Vrouw Weeggegevens   Cahira
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 14-7-2008
Berichten: 659
Dieet: GBP gezond eten


  Reageer met quote
Pfff, wat een onzin zeg. Ik bel net even naar de zorgverzekeraar om na te vragen of zij een contract hebben met het bariatrisch centrum hier in de stad. Kunnen ze daar geen antwoord op geven!
Er kan een dossier aangemaakt worden wat opgestuurd gaat worden naar zorg- en wachtlijstbemiddeling. Daar moeten ze dan goedkeuring geven en dan krijg je te horen waar je de ingreep kan laten doen.....
erg handig maar niet heus. Want voordat ik bij de zorgverzekeraar een dossier en aanvraag in gang zet eerst zeker weten of ik het wel wil en zo ja, welke ingreep het beste voor me is. Daarom wil ik eerst een gesprek bij de kliniek voor meer informatie en welke operatie zij het beste vinden. Maar dan moet ik wel weten of de kliniek ook een contract heb met mijn zorgverzekeraar. En dat kon de mevrouw aan de telefoon echt niet zeggen...beetje raar. Je zou toch moeten weten met welke ziekenhuizen en klinieken je zaken doet... Geschokt
Ik kan toch moeilijk een afspraak maken bij deze kliniek,( daar straks zelf voor betalen) en vervolgensnaar een ander ziekenhuis gaan om de ingreep te laten doen omdat dat moet van de zorgverzekeraar.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 23 apr 2012 14:05    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
Pagina 1 van 4