Onderwerp menu

Forum: Info lowcarb en dagboeken
Subforum: Dagboek: Maaltijdvervangers
Onderwerp: vorige :: volgende

AdvertentieFilter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Get in Shape
Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.Advertentie

Talantha's Modifast Ervaringen

Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 53, 54, 55  Volgende
Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Romaantje
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub


Geregistreerd op: 29-9-2010
Berichten: 17
Dieet: Modifast Intensive
Woonplaats: Leiden


  Reageer met quote
Hallo Talantha,

Hier een stille volger die nu toch ook maar eens mee gaat schrijven. Je verhaal is heel herkenbaar voor me en stimuleert me nu ook weer heel erg om zelf mijn zwangerschapskilo's kwijt te raken.

Ik ben 10 jaar geleden van de 100kilo naar de 63 kilo gegaan met Modifast intensive. 63 was mijn streef gewicht en ben daar ook iets onder gaan zitten om tijdens het stabiliseren op de 63 uit te komen. Mijn strijd was toen in een maand of 3 gestreden, ongelofelijk hoe dat motiveerde! Al die jaren ben ik netjes op gewicht gebleven. Ik schommelde hooguit 3 kilo daarboven of onder. 2 jaar terug een nieuwe weegschaal gekocht en dit scheelde 2 kilo op die andere, dus zo zat mijn gewicht de laatste jaren rond de 65/66 kilo. Ik ben heel blij dat ik al die jaren zo goed op gewicht ben gebleven, het lijkt wel alsof na de modifast mijn hele eetpatroon gereset was.

Inmiddels ben ik twee zwangerschappen verder en zit nu nog 2 kilo boven het gewicht van voor mijn 2e zwangerschap. Toen ik 2 maanden terug het afvallen wilde oppakken en naar ervaringen van modifast zocht (om weer even de motivatie te krijgen) kwam ik bij jouw verhaal terecht en al die tijd heb ik je stilletjes gevolgd Erg blij

Ik bewonder het hoe je er voor gaat, juist omdat ik weet dat het ook heel pittig kan zijn af en toe!

Ik ben nu in fase B beland en zorg dat ik lichte avondmaaltijden neem, om zo nog die laatste twee kilo kwijt te raken, en wellicht nog iets meer om daarna zo rond de 65 te stabiliseren.

Mag ik hier af en toe mee schrijven?

Groet Romaantje
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 29 sep 2010 14:44    
Vrouw Weeggegevens   Odette
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 24-9-2007
Berichten: 40131
Dieet: Weg m/d Weegschaal
Woonplaats: Gooise Meren


  Reageer met quote
Hee Romaantje, welkom bij weegclub. Natuurlijk mag je hier schrijven, maar stel je ook even voor in het voorsteldraadje, dat krijg je alle informatie die je nodig hebt om je verblijf bij weegclub nog leuker en effectiever te maken.
Geweldig dat Thally zo'n steun voor je is. Zal ze waarderen.

_________________

Ook blij met Weegclub? Help met je donatie!! https://www.weegclub.nl/donaties/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: wo 29 sep 2010 21:01    
Vrouw Weeggegevens   Talantha
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 20-7-2010
Berichten: 874
Dieet: Modifast Intensive


  Reageer met quote
Goede morgen Romaantje!

Tuurlijk ben je van harte welkom in mijn dagboekje en wat leuk dat je gaat meeschrijven. Ik ben heel vereerd na het lezen van je verhaal. Heel motiverend voor mij ook trouwens, want jij hebt al gepresteerd, waar ik nog aan aan het werken ben!! Dikke proficiat!! Wat ik mij ook een heel goed gevoel geeft, is dat je na je eerste keer er verschillende jaren in geslaagd bent jouw gewicht onder controle te houden en dat je zelfs na twee zwangerschappen ondertussen bijna weer op streef zit. Geweldig vind ik dat! Dus nogmaals, van harte welkom in mijn nederige stulpje Cool

Goede morgen ook Odette!!

Oooh, ik heb zo genoten van mijn eerste paardrij-les in jaren Erg blij en ook het lopen is ontspannend, heerlijk gewoon!

Toch wel ongelofelijk hoe mensen soms in elkaar zitten, he? Ik krijg al een hele tijd complimentjes dat ik zoveel gewicht kwijt ben. Nu vandaag zaten we met ons drietjes in het rokerskot een sigaretje te roken en werd er over een ruggewarmer gesproken die we krgen tijdens ons team-building event vorige week.

Doordat ik toen ziek was, had ik het nog niet gekregen en de collega die de vestjes had besteld zei tegen mij: "Tja, ik denk dat we voor u wel een andere maat moeten bestellen, een XXL zal nu wel te groot zijn. Maar goed" zegt ze fijntjes, "ik zal een largeke voor u bestellen he." Waarop ik antwoord, een large? Dat gaat te groot zijn hoor, bestel me dan maar een medium." Ze kijkt me aan en zegt minnetjes:" ja, maar die maten zijn niet zo groot hoor, ik heb een mediumeke en dat zit mij toch maar strakjes hoor, als ik van jou was ging ik toch voor een largeke." Ze denkt eventjes na en vervolgt: "Maar ik heb nog een mediumeke in mijn bureau liggen, kom het anders maar eens passen, dan zien we wel."

Dus wij met zijn drieën naar haar bureau (ah ja, die derde collega wilde het spectakel niet missen, want ook zij had een "mediumeke" en dacht dat die toch te klein ging zijn voor mij *grijnst breed*) ik doe mijn vestje uit, schiet de ruggewarmer aan en rits hem zonder problemen dicht, had zelfs nog plaats over. De beteuterde uitdrukking op beider gezichten was grandioos om te zien. Je kon zo het ongeloof op hun gezichten lezen, alsook...de jaloezie? "ja maar je moet toch nog wel plaats hebben om er een trui onder te dragen, he" voegde ze er zwakjes aan toe. Dus trek ik heel demonstratief mijn ruggewarmer weer uit, trek mijn dikke floeren vest terug aan, daarover weer de bodywarmer, rits dicht en schud even om te laten zien dat het nog steeds ruim genoeg zit en glimlach heel vriendelijk naar haar.

"goh...kijk toch eens hoe slank....tja, dan kan je dat vestje wel houden, he?" zegt ze om zich een houding te geven "dan moeten we er voor u dus geen meer bestellen..." "Nee hoor!" antwoordde ik heel luchtig "bedankt, dit vestje hier zal vanavond bij het paardrijden prima van pas komen"

Grappig, hoe mensen je complimenteren op hoe je afgevallen bent, maar het dan opeens niet meer zo leuk vinden, wanneer ze beseffen dat je ineens slanker bent als zij en je dan toch perse een grotere maar willen aansmeren....

Maar nu naar mijn paardrij ervaring.... Jongens, jonges!!! Ik ben weer hélémàààààl verkocht (was ik nog wel), ik ben zoooooo blij dat ik niet gewacht heb tot ik de 70kg voorbij was deze keer. Ik heb genoooooooten!!! Ik geniet trouwens nog steeds, al moet ik er wel eerlijk bij vertellen dat my bottoms pretty sore is en mijn yoni in pretty much the same state. *lacht vrolijk* Verder ben ik natuurlijk ook wel stijf in de benen en schouders, maar dat op zich had ik erger verwacht , dus dat valt wel mee. Dat loop ik er vanavond wel weer af, samen met Evi en lief...als hij het nog ziet zitten, natuurlijk. Want ook hij is gisterenavond mee gaan rijden.

De gandse dag gisteren zat ik op hete kolen om naar huis te kunnen gaan, de dag ging echt niet snel genoeg voorbij. De les begon pas om 21u, maar zo gauw ons Tally'tje haar voordeur achter zich dichtsloeg had ze zich al omgekleed in haar rijspullen...een dikke 3 uur op voorhand Ongeduldig? Hoezo? Twintig na 8, bijna lief eigenhandig gestript omdat hij zich nog niet had klaargemaakt, ijsbeerde ik popelend door de hal. De manége is maar op 5 minuutjes van de deur, dus hij had nog zeeën van tijd, maar dat wilde ik niet geweten hebben.

De manége zelf is eigenlijk gespecialiseerd om kinderen te leren rijden, vandaar dat er hoodzakelijk pony's staan en ze maar drie paarden hebben, die niet geschikt zijn om beginners mee te laten rijden. Gezien mijn ervaring echter, vond de eignares het goed dat we toch kwamen en dat ook lief een paard zou krijgen. We zouden dan na de les bespreken of het niveau hoog genoeg was en ze ons zou accepteren om regelmatig te komen.

Daar dan aangekomen, was het een gezellige boel. De les voor ons was nog bezig en de eigenares van de zaak, zelf één van de lesgeefsters zag mij al stralend en laaiend enthousiast binnen komen. "Aha, gij komt zeker paardrijden?", waarop mijn grijnzend hoofdje niet snel genoeg op en neer kon knikken. "Fijn!" zei ze en vervolgde:" Jij krijgt Beau, zadel hem maar op". Ik wreef mentaal in mijn handjes en moest in mezelf lachen. "Eughh, ok, prima, waar staat Beau precies enneh, waar is de zadelkamer, enzo?" Best wel grappig, warm onthaal, direct vertrouwen maar ze was wel vergeten dat ik er nog nooit een stap binnen had gezet.

Ik kreeg een gids mee, die me even liet zien waar mijn paard op mij stond te wachten, troonde me vervolgens naar de zadelkamer, voor zadel, hoofdstel en bijbehoren te nemen en liet me vervolgens alleen met de woorden:" Zal het gaan?" "ja hoor!" kon ik nog net antwoorden en dacht bij mezelf:" Zadelen is mijn specialiteit". Ooooh wat had ik die vertrouwde lekker geuren gemist, een mengeling van zonnegedroogd stro, kruidig geurend hooi, de geur van ingevette zadels en paarden...ik was weer thuis!

Terug bij Beau aangekomen, lekker de tijd genomen om hem te leren kennen en op te zadelen en stipt 21u stond ik met paard en tok voor de hangar waar de les zou worden gegeven. Bij het opstijgen merkte ik dat Beau best een paard met pit was en ik mij rijzweepje niet nodig zou hebben. Vervolgens begon de les, waar ik moest vaststellen, dat hoewel ik nog steeds kon rijden, ik toch wel heel veel van mijn houding en spieren verloren was over de jaren heen. Op zich ging het allemaal prima, en ik stapte, draafde en galoppeerde weer in de zevende hemel, met een warm pittig paard tussen de benen, waarop ik soms niet al te perfect neerkwam of de overgang van de ene gang naar de andere niet zo soepeltjes verliep als ik gewend was van vroeger. Tja, eens een perfectioniste...

Al was dat natuurlijk wel te verwachten en binnen een paar weken zal dat allemaal weer veel vlotter verlopen. Ook lief had ervan genoten, hoewel hij wel moest vaststellen dat zijn rijkunst toch niet dat was (hij toen hij 12 jaar was een paar lessen gehad en dacht dat hij een perfecte ruiter was, een zeepbel die ik nooit heb willen doorprikken ) Gelukkig had hij het rustigste paard gekregen, want met Beau zou hij zeker niet overweg gekunnen hebben. Achteraf werd ons trouwens verteld, dat Beau de vurigste van de drie paarden was en dat hij wel degelijk een ruiter met ervaring nodig had en werd gecomplimenteerd met de wijze waarop ik hem had bereden. Dat was toch wel balsem op mijn ietswat gekrenkte eigendunk (grapje).

Met andere woorden, vanaf nu gaan we elke woensdag avond paardrijden en ik kan al niet meer wachten tot het zover is!!! Als zijn de binnenkant van mijn dijen en yoni het niet bepaald met me eens op dit moment Lachen

Hele fijne dag gewenst!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: do 30 sep 2010 10:22    
Vrouw Weeggegevens   Romaantje
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub


Geregistreerd op: 29-9-2010
Berichten: 17
Dieet: Modifast Intensive
Woonplaats: Leiden


  Reageer met quote
Bedankt voor je welkom Talantha. Wat een prachtig verhaal over het paardrijden! Wat super dat je er zo van genoten hebt. Ikzelf die doodsbang voor paarden is, krijg na het lezen gewoon zin om ook eens paard te rijden Erg blij

Herkenbare situatie van je collega's met de bodywarmer. Mensen complimenteren eerst, maar ineens gaan ze je als een 'bedreiging' zien als je slanker lijkt te worden dan die mensen zelf. Maar wat een lekker gevoel moet dat hebben gegeven dat je, zelfs met je fleecetrui, makkelijk die M aan kon!
Ben jij in je 'hoofd' al slank? Bij mij duurde het een hele tijd voordat ik mezelf ook daadwerkelijk slank kon zien. Ik ben nog heel lang naar de grote maten afdeling gelopen....

En wat goed dat je bent begonnen met hardlopen. Dat wil ik ook weer op gaan pakken. Ik had ook ooit Evy, maar die heb ik per ongeluk gewist, eens kijken of ik haar nogmaals kan downloaden.

Succes vandaag weer,

Groet Romaantje

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 30 sep 2010 13:02    
Vrouw Weeggegevens   Talantha
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 20-7-2010
Berichten: 874
Dieet: Modifast Intensive


  Reageer met quote
Hoi Romaantje!

Het voorval vond ik eigenlijk heel grappig en ik begin er zo stilaan meer en meer schik in te krijgen moet ik zeggen. Het zal denk ik niet lang meer duren, of die mensen gaan me beginnen waarschuwen en met het vingerte zwaaien: Pas op, je moet nu ook niet te ver gaan, he? Je bent goed zo..." Rollende ogen

Of ik me al slank voel...euh, Nee eigenlijk niet al zal ik ook niet meer naar de grote maten afdeling lopen. Om de simpele reden dat ik daar nooit veel geweest ben en de laatste jàren gewoon bijna niets meer voor mezelf kocht. Ik had een drie-tal grote maten broeken , die ik zelf gekocht had uit noodzaak en de rest gekregen van mijn moeder nadat ze een maagband had laten steken. Ik droeg dus eigenlijk vrij vaak dezelfde kledij.

Ook nu moet ik nog niet meteen naar de winkel lopen, want ik heb al mijn 'tussenfase' kledij bewaard en daar pas ik nu prima in. Ondertussen heb ik al wel AL mijn grote spullen uit de kast gehaald en de deur uit gekieperd (iemand anders blij mee gemaakt). En van zodra ik op mijn streefdoel ben aangekomen, dan kieper ik ook mijn huidige garderobe buiten en zet ik mezelf voor het allereerst in mijn leven, volledig in het nieuw! Erg blij

Leuk idee trouwens, als je ook weer zou beginnen met lopen, dan kunnen we elkaar daarin steune, vooral dan op de dagen waarop het buiten regent enzo ohhh

Wat mijn dagje vandaag betreft:

Auw, auw, auwwwwww ik ben stijf, ik voel dat ik spieren heb op plaatsen waarvan ik dacht dat ze al lang vervangen waren door vet (kan natuurlijk niet). Gisterenavond wel moedig doorgezet en les 2 van Start to Run gelopen, samen met lief. Dat ging eigenlijk best goed en ik was wel fier op mezelf dat ik toch mijn loopschoenen had aangetrokken, want naarmate de avond vorderde en ik moest wachten tot lief thuis was, werd ik ook stijver en stijver.

Het is waar wat ze zeggen over sporten...je krijgt er inderdaad meer energie door. Dat voel ik nu al, buiten het feit dat ik vandaag wel heel erg stijf ben, bruis ik van energie en kijk ik uit naar de volgende loopsessie. Daar keek ik nog niet zo lang geleden als een huis tegenop.

Ik dacht bij mezelf: Pfffft, 's morgends om 5u15 mijn bed uit, douchen, ontbijt klaar zetten voor mijn zoon,eventueel nog een hemd en/of broek strijken voor lief, om 6u00 naar het werk rijden (samen in de file, ja gezellig!), 7u00 beginnen, 17u (als de workload meevalt) weer richting huis. Aankomst rond 17u55, avond eten maken, huiswerk nakijken, paar huishoudelijke taken nog, beetje met lief bezig zijn...en dan om 22u weer naar bed...wààr moet ik in hemelsnaam nog de tijd vinden om daar sport aan toe te voegen, wààr haal ik in hemelsnaam nog de energie vandaan om aan sport te doen?

Maar sporten geeft je echt meer energie, en nu dat lief meeloopt en meerijdt, combineren we onze samenzijn-tijd op die manier met meer beweging A win-win situation! Nu alleen nog even door de stijve appel bijten... Gelukkig is het vandaag en morgen een rustdag (nah ja rustdag, ik ga mijn grasplein van 20 are manueel afrijden) zodat die stijfheid tegen zondag wanneer we onze derde sessie lopen, weer voorbij zou moeten zijn.

Een hele fijne dag weer gewenst!!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: vr 01 okt 2010 9:15    
Vrouw Weeggegevens   Odette
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 24-9-2007
Berichten: 40131
Dieet: Weg m/d Weegschaal
Woonplaats: Gooise Meren


  Reageer met quote
Gaat goed hier, gezellig kletsen, ga zo door.

_________________

Ook blij met Weegclub? Help met je donatie!! https://www.weegclub.nl/donaties/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: vr 01 okt 2010 22:05    
Vrouw Weeggegevens   Talantha
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 20-7-2010
Berichten: 874
Dieet: Modifast Intensive


  Reageer met quote
Bedankt Odette:) Hoe gaat het trouwens met je studies? Wil het een beetje vlotten?

De nieuwe werkweek is weer begonnen met een ongeval op de autostrade en een rit van anderhalf uur in de file. Dat betekent natuurlijk ook dat ik vandaag ook weer langer op het werk zal moeten blijven. Maar goed, ik zit hier nu met een lekker kopje koffie achter mijn pc'tje , so all is well in Tally's world.

Ik kijk er trouwens naar uit vanavond weer te gaan lopen met lief, de sessie gisteren is er bij ingeschoten, doordat 20 are manueel gras maaien toch wel zijn tol had geëist op het einde van de rit. Al met al zal ik toch wel mijn afstand hebben afgelegd, dus voel ik me er niet al te schuldig over. In any case staat ons Evy vanavond weer voor ons klaar. De planning voor deze week zal zijn, vanavond lopen, morgenavond lopen, woensdagavond paardrijden, donderdag lopen, één à twee dagen rustdag (naar gelang de spieren meewillen *grijnst breed*) en dan zaterdag of zondag de laatste loopsessie van de tweede week Start-to-Run.

Als alles gaat zoals ik het me voorstel zou ik dan eind deze week the seventies verlaten en de lang gewenste sixties welkom mogen heten! Het zal flink werken worden om dat laatste traject af te werken en hopelijk zal het vele sporten nu resultaat hebben op mijn probleem zones: billen en heupen. We shall see. IN any case I'm totally up for it!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: ma 04 okt 2010 9:47    
Vrouw Weeggegevens   Romaantje
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub


Geregistreerd op: 29-9-2010
Berichten: 17
Dieet: Modifast Intensive
Woonplaats: Leiden


  Reageer met quote
Ha Talantha,

20 are grasmaaien, daar zul je wel uren mee bezig zijn geweest? Lijkt me een goed alternatief voor je dagelijkse portie beweging! Wat een heerlijk vooruitzicht dat je die 70 bijna achter je zult laten, hoe lang is het geleden dat je in de 60 woog? Wat is jouw weegdag hier?

Dat gaat alweer vlot, dat de tweede week met Evy er al bijna op zit voor jullie. Hier moet ik nog gaan beginnen, maar zit sinds zaterdag in de lappenmand, samen met mijn 2 jarige dochtertje. Hopelijk zal mijn dochtertje van 3 maanden deze pittige verkoudheid niet oppikken, maar het is erg lastig dit te voorkomen.

Hier blijf ik een beetje hangen qua gewicht. Ik weeg dagelijks en ben nu dus op twee shakes en 1 maaltijd per dag. Maar blijf nu steken rond de 68,5. Vind dat dan toch lastig, ik zou eerst liever eigenlijk mijn streef behalen en dan pas weer die ene maaltijd toevoegen. Wie weet dat ik deze week weer even wat vaker ga shaken!

Groet Romaantje

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 04 okt 2010 17:45    
Vrouw Weeggegevens   Talantha
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 20-7-2010
Berichten: 874
Dieet: Modifast Intensive


  Reageer met quote
Hey Romaantje,

Wat vervelend dat je in de lappenmand ligt tesaam met je 2-jarig dochtertje! Ik wens jullie in elk geval heel veel beterschap toe! En ik duim dat je baby'tje deze keer gespaard mag blijven.Wat mijn weegdag betreft, ik weeg me net als jij ook elke dag, normaal gezien is mijn officiële weegdag op dinsdag, maar dat durft er vanaf hangen, als ik die dag bijvoorbeeld wat veel vocht vast houdt en dus niet veel resultaat heb, durf ik het nogal eens verschuiven. Lach

Wanneer ik het laatst in de 60 woog, hmmmm eerlijk gezegd kan ik me dat niet meer herinneren...Dat moet geleden zijn van in mijn bakvissentijd.

Oh en wat Evy betreft, de tweede week gaat nog maar net beginnen hoor, vanavond zal de laatste les zijn van de eerste week en morgen lopen we de eerste van de tweede week. Dus wanneer jij begint , dan liggen we nog niet zo ver uit elkaar!

Het is inderdaad vervelend, wanneer je geen vooruitgang ziet op de schaal, op die momenten is het misschien goed om er het meetlint bij te halen, die durft dan wél vooruitgang laten zien en dat motiveert ook om verder te zetten. Ik heb mezelf voorgenomen om onder mijn streef te zitten alvorens ik een maaltijd ga vervangen, das dus nog 12.5kg te gaan. 'k Ben benieuwd hoe dat zal verlopen, eerlijk gezegd ben ik er ook een beetje bang voor, alhoewel ik al wel weet hoe ik het ga aanpakken... Had jij dat ook toen je de eerste keer weer ging afbouwen?

Zo meis, ik moet me stilaan gaan klaarmaken voor de volgende loopsessie. Verzorg jezelf maar goed, dat je snel weer ter been bent! Nogmaal van harte beterschap!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: ma 04 okt 2010 18:56    
Vrouw Weeggegevens   Talantha
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 20-7-2010
Berichten: 874
Dieet: Modifast Intensive


  Reageer met quote
Good morning y'all! Het gewicht blijft even steken op deze vroege dinsdag morgen. Op zich niet verwonderlijk, gezien ik het lopen en paardrijden heb ingevoerd en mijn spieren op dit moment nog zwaar onder druk worden gezet en moeten herstellen. Met als gevolg dat ik nu wat meer vocht vasthoud, MAAR toen ik vanmorgen mijn vetpercentage checkte, wachtte me daar toch een fijne verassing: 31.5% !

Volgens de huidige tabellen zit ik dan prima - bron:
http://www.mycaloriecoach.nl/handleiding/bereken-vetpercentage.html

Al ben ik er natuurlijk niet, maar het is wel fijn te merken dat er nog steeds vooruitgang is, zelfs al staat de schaal even stil. Ik hoop natuurlijk wel dat die in de loop van de week weer in beweging komt Rollende ogen

Gisteren namiddag voelde ik me eigenlijk een beetje moe, maar nadat ik 's avonds een ketel heerlijke brocolli soep had gemaakt, heb ik toch mijn renkledij aangetrokken en zijn we onze derde sessie met Evy gaan lopen. Ik voelde me nadien echt super! Al protesteerde mijn grote bilspieren wel een beetje, maar die suste ik met een dikke kwats tijgerbalsem, of toch een variant daarvan. Het enige nadeel is, dat waar de meeste mensen dit ervaren als hete zalf, dat bij mij koud aanvoelt. Dus moet ik ervoor zorgen dit ruimschoots vóór het slapengaan te gebruiken, anders doe ik de hele nacht geen oog dicht.

Maar het heeft geholpen, vanmorgen voelde ik enkel nog een zeurderige pijn. Om die reden moet ik wel mijn planning iets of wat aanpassen, omdat ik mijn spieren niet wil overbelasten en blessures riskeren. Vandaar dat ik toch de aangerade rustdag zal respecteren. Dat betekent dat de eerste dag van week 2 Start to Run, donderdag zal beginnen ipv vandaag. Want morgen gaan we natuurlijk weer paardrijden! *zucht tevreden*. Dus dat houdt dan in: Donderdag: 4de sessie, zaterdag 5de sessie en dan maandag 6de sessie. Normaal gezien zou je twee rustdagen na elkaar per week moeten inlassen, maar vermits je met paadrijden andere spieren gebruikt, denk ik dat woensdag ook als loop-rustdag kan beschouwd worden. Wat denken jullie?

De sessie gisteren duurde in totaal 22 minuten als volgt ingedeeld:

1 minuut lopen - 1 minuut wandelen
2 minuten lopen - 2 minuten wandelen
2 minuten lopen - 2 minuten wandelen
3 minuten lopen - 3 minuten wandelen
3 minuten lopen - 3 minuten wandelen

Het schema dat via de iPod te beluisteren is, ligt dus iets anders, als het schema dat ze op de site geven. Wat ik niet slecht vind, ben best wel trots dat ik zonder veel moeite nu 3 minuten na elkaar kan lopen. Het is echt een fijn concept dat je langzaam klaarstoomt om veel langer te kunnen blijven lopen. Voor mij is het trouwens ook best ontspannend, ik tel namelijk (telkens tot 20) tijdens het lopen, terwijl ik naar de muziek luister.

Call me weird, maar dat heeft als gevolg, dat mijn hoofd heerlijk tot rust komt. Een extra bonus is ook, dat ik iets te traag tel, naargelang het echte tijdsverloop. Dus wanneer ik nog maar aan pakweg 6 x 20 zit, dan zijn die drie minuten al voorbij. Het is echt verbazend hoe snel zo'n sessie voorbij is en je hebt dan het gevoel dat je best nog wel wat langer zou kunnen doorgaan. But again: als beginner niet doen, gewoon je aan het programma houden, om op die manier het gevaar op blessures zo laag mogelijk te houden.

Zo, 'k ben nu even uitverteld, dus rest me nog jullie allemaal een hele fijne dag te wensen!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: di 05 okt 2010 7:51    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 53, 54, 55  Volgende
Pagina 9 van 55