Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Zalmforel uit de oven. Dr. Frank, fase 2.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Zalmforel uit de oven.

Koop de vis bij de visboer, zodat hij het alvast voor je schoon kan maken. Kun je ook direct vragen wat de ideale oventijd is voor jouw visje, mocht je hier niet helemaal zeker over zijn.
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

2 zalmforellen;
1 limoen;
2 eetlepels dille (gedroogd of vers);
3 takjes verse peterselie;
zwarte peper en grof zeezout.

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met een beetje olie.
Spoel de zalmforellen af onder de koude kraan en dep ze vervolgens droog met een vel keukenrol.
Snijd de forellen aan weerszijden diagonaal in. Doe dit met een scherp mes en zorg er voor dat je de vis insnijdt tot de graat.
Bestrooi beide zijkanten en de binnenkant van de vis met peper en zout en besprenkel met limoensap.
Leg de vissen in de ovenschaal en bestrooi ze vervolgens aan een kant met dille.
Bak de vissen in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Het is niet nodig om de ovenschaal af te dekken. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de vis. Mijn visjes waren zo??n 400 gram per stuk en na 25 minuten waren ze perfect gegaard. Vraag de visboer voor de ideale oventijd als je hier niet zeker van bent!
Haal de ovenschaal na 25 minuten uit de oven en strooi verse peterselie over de vis. Garneer met extra partjes/plakjes limoen en serveer direct.

Zelfgemaakte mosterdsaus erbij serveren is heel lekker. Die saus is bovendien heel makkelijk om te maken.

Ingrediënten:

250 milliliter slagroom;
3 eetlepels pittige mosterd;
1½ eetlepel honing;
1 teentje knoflook;
peper en zout.

Fruit het teentje knoflook aan in een beetje olie. Voeg slagroom, mosterd en honing toe en laat dit onder goed doorroeren ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Bron: http://www.ohmyfoodness.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 05 jan 2016 16:50    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1