Onderwerp menu

Forum: Info gezond eten en dagboeken
Subforum: Info: Weg met de Weegschaal
Onderwerp: vorige :: volgende

AdvertentieFilter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Get in Shape
Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.Advertentie

Nieuwssbrief WmdW 25 juli 2010

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Odette
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 24-9-2007
Berichten: 38795
Dieet: Weg m/d Weegschaal
Woonplaats: Gooise Meren


  Reageer met quote
Kun jij kruipen?
Tips en informatie van Weg met de Weegschaal Hilversum
25 juli 2010


Kruipen, lopen en rennen

Ooit kon je alleen maar liggen en een beetje spartelen. Waarschijnlijk heb je er een paar jaar over gedaan om eerst te leren kruipen, daarna te gaan lopen en uiteindelijk zelfs te kunnen rennen en springen.

Niemand vindt het vreemd dat een baby tijd nodig heeft om die dingen te leren. Mensen vinden het zelfs leuk om te zien hoe een kind zich ontwikkelt en elke week weer iets nieuws kan. Maar als volwassenen besluiten om iets nieuws te leren, willen ze het nu kunnen. Het moet meteen lukken, niks 'ontwikkeling' of 'stapjes zetten'. Je kunt nu alleen liggen, maar morgen wil je kunnen rennen en springen.

Deze verwachting hebben mensen zelfs als het gaat om grote dingen waar je de rest van je leven iets aan hebt. Bijvoorbeeld gezond eten, je energie bewaken door de dag heen of dagelijkse beweging inbouwen in je week, zodat je fit blijft. Ook die dingen moeten direct goed gaan zodra je het voornemen hebt gemaakt. Want anders vind je het algauw niet meer leuk of voel je je een mislukkeling.

Het slechte nieuws is: zulke dingen aanleren gaat net zo stapsgewijs als leren lopen. Er is geen knopje waar je op kunt drukken, geen wonderpil. De enige weg is leren over jezelf, oefenen en volhouden, ook als het even tegenzit. Eerst kruipen, dan lopen, dan rennen en springen.

Het goede nieuws: als je je hier op voorbereidt en belangstelling krijgt voor je eigen leerproces, heb je niet alleen plezier van je nieuwe gewoontes. Dan ben je ook trots op elke verandering die je bij jezelf opmerkt. Net zo trots als ouders die zien hoe hun kruipende kind ineens de tafelpoot pakt en wiebelig opstaat.

_________________
Juni challenge: punten voor planken, lopen, fietsen, yoga, zingen, tuinieren, hh klusjes, geen extraatjes ed Score: 70/180
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: zo 25 jul 2010 13:03    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1