Onderwerp menu

Forum: Info gezond eten en dagboeken
Subforum: Info: Weg met de Weegschaal
Onderwerp: vorige :: volgende

AdvertentieFilter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Get in Shape
Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.Advertentie

Nieuwsbrief WmdW september 2009

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Odette
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 24-9-2007
Berichten: 38795
Dieet: Weg m/d Weegschaal
Woonplaats: Gooise Meren


  Reageer met quote
Kan het eenvoudiger?
Tips en informatie van Weg met de Weegschaal Hilversum
20 september 2009

Beste Odette,

Waarschijnlijk houdt niemand van dingen die onnodig ingewikkeld zijn. Behalve misschien coaches die er plezier in hebben om zulke dingen te ontwarren en te versimpelen. Lach Toch maken we dingen vaak heel ingewikkeld voor onszelf! Hieronder vind je inspiratie om je leven weer wat eenvoudiger te maken.

Wil je structurele verbetering, dan wijzen we je graag de weg via je eigen Weg met de Weegschaal Probleemanalyse.

Hartelijke groet,
Meijke van Herwijnen
Visiom
meijke@visiom.nl
Tel. 06-51745600Kan het eenvoudiger?

Meestal zijn dingen niet ingewikkeld, ze lijken ingewikkeld. Hier volgen wat praktische tips om je te helpen als je eens de draad kwijt bent:

Realiseer je dat er maar een paar 'externe' dingen zijn die mensen nodig hebben voor een goed leven: een dak boven hun hoofd, eten en water, kleding om warm te blijven en de liefde van een paar mensen. De rest van de materiele behoeftes en de bijbehorende problemen hebben we zelf bedacht.
De 80/20 regel: met 20% van je inspanning bereik je 80% van je resultaat. Is 80% ook genoeg deze keer? Wat zijn de echt belangrijke dingen om te doen?
Kijk naar de eenvoud waarmee kinderen het leven bekijken. (Een meisje van vijf rent met stralende ogen een zaaltje binnen waar twintig mensen zitten en roept uit: "Mamma, ik heb een WIEBELTAND!!". Iedereen in de ruimte begint te applaudisseren.)
'Meer' en 'beter' kunnen soms 'goed genoeg' verdringen. En dan is het nooit goed genoeg. Misschien is het al goed genoeg en kun je daarvan genieten?
Kijk naar de eenvoud van een dierenleven. (Kat maakt ruzie met andere kat, rent weg, gaat zich verwoed zitten wassen, rolt zich op en gaat heerlijk liggen slapen.)
Vaak weet je best wat je wilt, maar durf je het niet toe te geven omdat het confrontaties oplevert. Als je beseft dat je die confrontaties kunt overleven, kun je misschien stoppen met wikken en wegen en de knoop doorhakken.
En meestal geldt: als je gewoon blijft ademhalen, gaat een moeilijk moment vanzelf voorbij. Dat geldt ook voor momenten dat het met gezonde voornemens even niet naar wens gaat!

Wat krijg je hierna?

Rond 11 oktober ontvang je weer een e-mail met tips en informatie. Wil je de e-mails niet meer ontvangen? Dan kun je je gemakkelijk afmelden met de link onderaan deze nieuwsbrief. Wanneer je maar wilt.

Visiom
Kepplerstraat 15
3817 TA Amersfoort
Nederland
Tel/fax: 033-7850591

www.wegmetdeweegschaal.nl
info@wegmetdeweegschaal.nl
kvk nr 34311744

_________________
Juni challenge: punten voor planken, lopen, fietsen, yoga, zingen, tuinieren, hh klusjes, geen extraatjes ed Score: 70/180
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: ma 21 sep 2009 7:32    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1