Onderwerp menu

Forum: Weegclub
Subforum: Vragen, tips, en opmerkingen
Onderwerp: vorige :: volgende

AdvertentieFilter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Get in Shape
Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.Advertentie

**Nieuwsbrief WmdW november 2008

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Odette
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 24-9-2007
Berichten: 39861
Dieet: Weg m/d Weegschaal
Woonplaats: Gooise Meren


  Reageer met quote
Moed en vertrouwen
Tips en informatie van Weg met de Weegschaal - 31 oktober 2008

Er is op dit moment grote onrust in de wereld. Het lijkt in de media alsof het draait om het verliezen van ons geld en onze economische stabiliteit. Maar als je goed kijkt, heeft het te maken met het verlies van vertrouwen. Banken verliezen het vertrouwen in hypotheekbetalingen en durven elkaar geen geld meer te lenen. Klanten verliezen het vertrouwen in hun bank en halen hun geld daar weg. Beleggers verliezen het vertrouwen in de geldstroom van en naar bedrijven en verkopen hun aandelen. De consumenten verliezen het vertrouwen in de economie en geven geen geld meer uit, ook al hebben ze gewoon hun baan nog.

'Het gaat mis'

Dit alles kan een heel machteloos gevoel opleveren. 'Het gaat mis en ik kan er niets tegen doen,´ zo voelt het. In zo´n situatie worden mensen onrustig of zelfs bang. Maar waar zijn we dan precies bang voor? Als je goed kijkt, kun je ontdekken dat mensen niet bang zijn voor de dingen die er kunnen gebeuren. Althans, niet voor de gebeurtenis zelf, bijvoorbeeld dat ze geld kwijtraken, of hun baan. Ze zijn bang dat ze de gebeurtenis niet aankunnen. Ga maar na: stel dat iemand zeker weet dat hij het aankan als hij zijn baan in de toekomst kwijtraakt - dan is hij niet meer bang. Hij vertrouwt erop dat hij zich zal redden. En heeft daarmee de moed om de juiste dingen te doen, wat er ook gebeurt.

Dit principe kan ook belangrijk zijn als het gaat om fit, aantrekkelijk en ontspannen zijn (waar Visiom en het programma Weg met de Weegschaal zich op richten). Angst kan je namelijk ook beinvloeden bij het maken van gezonde keuzes. Veel mensen gaan bijvoorbeeld keer op keer een streng dieet volgen omdat ze bang zijn om te dik te worden. Zelfs als ze weten dat ze hun lichaam daarmee van slag brengen en er geen blijvend resultaat mee zullen halen. Ze zijn bang want 'het gaat mis' met hun gewicht. Dus doen ze een noodgreep!

Kun je het aan?

Ook in zo'n geval kan het helpen als je je realiseert, dat je niet zozeer bang bent om te dik te worden. Je bent bang dat je het niet aankunt als je dik wordt. Maar is dat echt waar, dat je het niet aankunt? Wie weet kom je erachter dat je het wel aankunt als je dik wordt, dat je sterk genoeg bent om dat te overleven. Je zou het niet leuk vinden, maar je kunt het wel aan! Het komt hoe dan ook goed met je. Dat besef kan je de rust teruggeven en de moed om te bedenken wat goed is voor je. En dat is waarschijnlijk niet een streng dieet.

Nog even terug naar de financiele crisis: ben je er bezorgd over, dan weet je nu ook dat je elke dag jouw eigen bijdrage aan de oplossing kunt leveren. Hoe meer mensen beseffen dat we het in Nederland en in de wereld aankunnen, wat er ook gebeurt, hoe meer rust er komt en hoe meer gezonde beslissingen er genomen worden. We hebben de onrust samen opgebouwd en kunnen hem ook weer samen afbouwen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: vr 31 okt 2008 12:06    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1