Onderwerp menu

Forum: Info gezond eten en dagboeken
Subforum: Info: Weg met de Weegschaal
Onderwerp: vorige :: volgende

AdvertentieFilter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Get in Shape
Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.Advertentie

Nieuwsbrief WmdW april 2010

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Odette
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 24-9-2007
Berichten: 38800
Dieet: Weg m/d Weegschaal
Woonplaats: Gooise Meren


  Reageer met quote
Kan tv kijken problemen geven?
Tips en informatie van Weg met de Weegschaal Hilversum
11 april 2010

Beste Odette,

Volgens onderzoek kijken Nederlanders gemiddeld meer dan drie uur per dag televisie. Dat is niet zo gek, want de tv biedt op alle uren van de dag informatie en vermaak. En als je hard gewerkt hebt of moe bent, is het fijn om vermaakt te worden en even niets te hoeven doen. Na het tv kijken voel je je dus verkwikt en ontspannen. Of niet? Lees meer in het artikel hieronder.

Wil je weten of je gewoonte om tv te kijken invloed heeft op jouw gewicht, dan kan de Weg met de Weegschaal Probleemanalyse van pas komen. Wil je een goed beeld krijgen voor je hem aanvraagt, dan kun je hier de vragenlijst bekijken.

Hartelijke groet,
Meijke van Herwijnen
Visiom trainer/coach Hilversum
meijke@visiom.nl
Tel. 06-51745600

Handige tips

We hebben een nieuwe e-mail minicursus over rust en onrust, die je gratis kunt aanvragen.
Meijke verstuurt in april tips over omgaan met onrust via Twitter.
Wanneer tv kijken problemen geeft

Wij zien vaak dat mensen in de problemen komen omdat ze teveel tv kijken, of op het verkeerde moment. Dat geldt vooral bij de mensen die overdag veel achter een computer of beeldscherm zitten en bijna elke avond tv kijken. Hun hoofd en hun lichaam worden moe van het achter de computer zitten en de tv zetten ze aan om even niets te hoeven doen en te kunnen ontspannen.

Maar als je erover nadenkt: je hebt al de hele dag voor een beeldscherm gezeten. En de clou van ontspanning is dat je iets anders doet dan daarvoor. Daardoor kunnen de delen van jou die zich de hele tijd hebben ingespannen, even tot rust komen. Heel logisch, maar iets wat mensen toch vaak niet bedenken.

Heb je al genoeg 'beeldscherm' gehad op een dag, dan zal de tv je waarschijnlijk geen echte ontspanning bieden. Of dat klopt, kun je zelf toetsen. Na iets ontspannends hoor je je namelijk prettig, rustig en verkwikt te voelen. Als je je zo voelt als je de tv uitzet, was het een goede keuze. Zo niet, heb je dan je doel wel bereikt? En wat voor impact gaat het hebben op de volgende dag als je jezelf versuft en ongeinspireerd naar je bed sleept?

Wie vaak tv kijkt en behoefte krijgt aan andere activiteiten om zich beter te ontspannen, zal even moeten wennen. Mensen zijn gewoontedieren. En als je eenmaal in de 'beeldschermmodus' staat, kun je een sterke neiging hebben om steeds weer een beeldscherm op te zoeken. Op deze site krijg je tips: www.evengeentv.nl.

Wat krijg je hierna?

Rond 2 mei ontvang je weer een e-mail met tips en informatie. Wil je de e-mails niet meer ontvangen? Dan kun je je gemakkelijk afmelden met de link onderaan deze nieuwsbrief. Wanneer je maar wilt.

Visiom
Kepplerstraat 15
3817 TA Amersfoort
Nederland
Tel/fax: 033-7850591

www.wegmetdeweegschaal.nl
info@wegmetdeweegschaal.nl
kvk nr 34311744

_________________
Juni challenge: punten voor planken, lopen, fietsen, yoga, zingen, tuinieren, hh klusjes, geen extraatjes ed Score: 85/180
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: zo 11 apr 2010 13:26    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1