Onderwerp menu

Forum: Info gezond eten en dagboeken
Subforum: Info: Weg met de Weegschaal
Onderwerp: vorige :: volgende

AdvertentieFilter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Get in Shape
Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.Advertentie

Nieuwsbrief WmdW 201111

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Odette
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 24-9-2007
Berichten: 38820
Dieet: Weg m/d Weegschaal
Woonplaats: Gooise Meren


  Reageer met quote
De beste feestdagen ooit
Tips en informatie van Weg met de Weegschaal
20 november 2011

Bij feestdagen horen voor veel mensen speciale hapjes, diners of snoepgoed. Hoe zorg je dat je daarin niet doorslaat en dat je je voor, tijdens en na de decembermaand goed blijft voelen? Daarvoor krijg je tips van Meijke in het artikeltje hieronder.

Wil je je niet alleen voorbereiden op een mooie decembermaand, maar in het nieuwe jaar ook dingen anders aanpakken? We verzorgen graag een persoonlijke analyse voor je als je dat met succes wilt doen.

Hartelijke groet,
Trainers/coaches Visiom

Echt genieten van de feestdagen

Door een groep vooraanstaande onderzoekers is een top vijf samengesteld van dingen die mensen gelukkig maken. Op de eerste plaats staat: contact maken (of: je verbinden). De andere vier dingen zijn initiatief nemen, aandacht hebben, nieuwsgierig blijven en geven.

Overdadig eten en drinken staan dus niet in de top 5. Lach Hier kun je iets uit afleiden: een goed gevoel tijdens de feestdagen kan misschien versterkt worden met lekker eten en drinken. Maar je kunt de sfeer niet maken of breken met eten of drinken. Wel met de manier waarop je contact hebt of omgaat met de mensen om je heen.

Dingen die je feestdagen minder leuk kunnen maken zijn bijvoorbeeld:

Denken dat alles perfect moet zijn, ook de sfeer. Daardoor ga je op je tenen lopen en verminder je juist het contact met anderen. Al gaat alles mis - als jij maar contact houdt, is het goed.
Denken dat 'meer' gelijk is aan 'beter'. Meer eten, meer drank, meer cadeautjes, meer mensen... Daardoor heb je juist minder aandacht voor dat ene hapje, dat ene cadeautje of die ene persoon.
Je hele dagpatroon laten varen, waardoor je lichaam en jijzelf zo van slag raken dat je je niet lekker voelt en misschien niet eens beseft waarom.
Een paar slimme zetten kunnen zijn:

Je aandacht en energie focussen op de mensen en dingen die horen bij de top 5 van dingen waar mensen gelukkig van worden.
Bij materiele dingen (eten, drinken, cadeaus kopen, etc.) alleen dat kiezen, waar je echt je aandacht bij kunt hebben. Laat de rest lekker lopen.
Een dezer dagen een beschrijving maken van hoe jij de feestdagen en de decembermaand graag zou zien. Beschrijf alleen wat je fijn lijkt (niet wat je niet wilt). Dat laat je levendiger worden in je gedachten en je gevoel, zodat je keuzes er vanzelf bij gaan passen.
Ook het aanhouden van de belangrijkste dingen uit je normale, prettige dagritme kan hierbij horen.
Lijken dit soort stappen je eng, omdat mensen er vervelend op kunnen reageren? Misschien helpt het om ook daarbij het contact centraal te stellen: probeer te begrijpen waar hun reactie vandaan komt en kijk of je daarna ook duidelijk kunt maken wat jou bezighoudt.
Een hele fijne maand!

Meijke

_________________
Juni challenge: punten voor planken, lopen, fietsen, yoga, zingen, tuinieren, hh klusjes, geen extraatjes ed Score: 91/180
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: zo 20 nov 2011 12:27    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1