Onderwerp menu

Forum: Info gezond eten en dagboeken
Subforum: Info: Weg met de Weegschaal
Onderwerp: vorige :: volgende

AdvertentieFilter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Get in Shape
Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.Advertentie

Nieuwsbrief WmdW 070811

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Odette
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 24-9-2007
Berichten: 38795
Dieet: Weg m/d Weegschaal
Woonplaats: Gooise Meren


  Reageer met quote
"Ik wil wel, maar toch doe ik het niet"
Tips en informatie van Weg met de Weegschaal
7 augustus 2011

Je wilt gezond eten, maar gaat toch weer snoepen of snaaien. Je wilt twee keer per week sporten, maar binnen een maand hou je het niet meer vol. Je wilt op tijd naar bed, maar zit om half twaalf nog voor de tv.

Hoe kan het dat je dingen wilt, maar ze toch niet doet? Ben je dan niet gemotiveerd genoeg? Daarover gaat het onderstaande artikeltje.

Hartelijke groet,
Meijke van Herwijnen
Visiom
Leuk om te weten:


Willen en willen is twee

Om maar meteen met het belangrijkste te beginnen: je bent zeker wel gemotiveerd. Je wilt je heus wel fit, gezond, energiek, aantrekkelijk of ontspannen voelen. (Welke van deze dingen het belangrijkst is voor jou, weet je waarschijnlijk wel.)

Alleen ben je vaak voor verschillende dingen tegelijk gemotiveerd. Er zijn namelijk altijd twee dingen nodig geweest om als mens te overleven:

Je moet comfort en verzorging voor jezelf regelen: lekker eten, schoon water, een veilige plek, voldoende rust... Mensen zoeken daarom naar genot en gemak.
Je moet een 'acceptabel mens' zijn: de dingen doen die geaccepteerd worden door andere mensen. Anders word je uitgestoten. Je moet dus een 'geweten' hebben. Hadden we dat niet gehad, dan hadden we elkaar trouwens allang om zeep geholpen omdat we al het comfort voor onszelf wilden houden. Lach
Dat je deze beide dingen heel graag wilt , zorgt ervoor dat je regelmatig met jezelf in conflict komt. Stel bijvoorbeeld dat je je onrustig voelt. Je behoefte om comfort te regelen zorgt er dan voor dat je je onrust wilt dempen en jezelf wilt afleiden. Bijvoorbeeld met een berg eten, een fles wijn of een tv-programma. Maar je geweten vertelt dat dat ongezond gedrag is en dat je de oorzaak van je onrust moet aanpakken. Zo'n strijd met jezelf geeft nog meer onrust, als je niet oppast. En zo krijg je een vicieuze cirkel.

Gelukkig kun je daar uit komen! Bijvoorbeeld door dagelijks een goede portie comfort en verzorging voor jezelf te regelen, zodat je voldoende veerkracht hebt om een goed mens te zijn. Of door te leren dat het aangaan van onrust voor echte rust zorgt - wat een van de lekkerste gevoelens oplevert, die er zijn.

_________________
Juni challenge: punten voor planken, lopen, fietsen, yoga, zingen, tuinieren, hh klusjes, geen extraatjes ed Score: 70/180
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: ma 08 aug 2011 12:15    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1