Onderwerp menu

Forum: Info gezond eten en dagboeken
Subforum: Info: Weg met de Weegschaal
Onderwerp: vorige :: volgende

AdvertentieFilter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Get in Shape
Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.Advertentie

Nieuwsbrief WmdW 06-09-2010

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Odette
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 24-9-2007
Berichten: 38729
Dieet: Weg m/d Weegschaal
Woonplaats: Gooise Meren


  Reageer met quote
Hoe maak je eten makkelijker?
Tips en informatie van Weg met de Weegschaal Hilversum
5 september 2010

Elk jaar wordt er wel weer een nieuw dieet gelanceerd. Ook hele succesvolle, zoals dat van Sonja Bakker of Frank van Berkum. Ongeveer 90 tot 95% van de mensen die met zo´n dieet starten, haakt weer af (en je komt dan helaas vaak meer aan dan je was afgevallen).

Een van de redenen waarom mensen afhaken, is dat zo'n dieet eten ingewikkelder maakt. Het vertelt je wat je wel 'mag' en wat je niet 'mag' eten. En de verschillende diëten zijn vaak ook nog tegenstrijdig! Sonja Bakker zegt dat je eierkoeken moet nemen en dokter Frank zegt juist van niet.

Zo moeilijk moet eten niet zijn. Je doet het elke dag, dus heb je er elke dag last van als je ingewikkelde regels moet aanhouden. Hieronder een artikeltje, dat je misschien kan inspireren.

Hartelijke groet,
Meijke van Herwijnen
Visiom

Waarom eten veel te moeilijk gemaakt wordt

Er zijn veel redenen om adviezen en regels op te stellen over welk eten je moet nemen en wanneer. Zo wordt er veel onderzoek gedaan naar wat mensen nodig hebben en wat slecht voor ze is. Als daar iets uitkomt, moet je dat natuurlijk vertellen, want het is de bedoeling dat mensen geen dingen doen die slecht zijn voor ze. Daarbij ga je er als voorlichter van uit dat je op basis van onderzoek kunt aangeven wat goed is voor een individueel mens.

Een andere reden is, dat je er geld mee kunt verdienen als je mensen kunt overtuigen dat jouw product goed is. Denk maar aan producten met 'goede darmbacteriën', brood dat er wit uitziet 'maar toch volkoren bevat' of melk- en frisdrank 'met extra calcium en minder suiker erin'. Zoiets kun je alleen aanprijzen als mensen voorlichting hebben gehad dat volkoren goed is, dat je bacteriën in je darmen hebt die te maken hebben met je weerstand en dat je van veel suiker dik wordt en gaatjes in je tanden krijgt.

Nog een reden om mensen te vertellen wat goed voor ze is, kan zijn dat je zelf een bepaalde manier van eten hebt bedacht die je heel goed bevalt. Je voelt je echt tien keer beter dan vroeger, dus gun je iedereen dat ze hetzelfde truukje leren kennen! Dit werkt - als anderen hetzelfde probleem hebben als jij, met dezelfde oorzaak, en hetzelfde lichaam.

Je krijgt dus adviezen van alle kanten: vanuit de wetenschap, vanuit marketing en reclame en van mensen die hun ervaringen met je willen delen. Er is een bron van informatie die daardoor steeds verder kan ondersneeuwen: je eigen lichaam.

Als je nadenkt over wat jouw lichaam nodig heeft en kijkt of je die signalen kunt leren herkennen, zul je merken dat je minder adviezen nodig hebt. En als je advies krijgt, kun je beter inschatten wat je eraan hebt.
Voor veel mensen betekent dit een grote ommezwaai: je moet van 'dingen vermijden die slecht voor je zijn' overstappen naar 'dingen kiezen waar je lichaam wat aan heeft'. Ben jij al zover?

_________________
Mei challenge: punten voor lopen, fietsen, yoga, zingen, tuinieren, hh klusjes, geen extraatjes ed Score: 63/90
Ze is er !! En ze heet Julie.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: ma 06 sep 2010 16:22    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1