Emilie Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Lijst van groenten.
In de eerste fase (dag 1 t/m dag 70):
GEEN BROOD,AARDAPPELEN,PASTA'S, RIJST, FRUIT, PEULVRUCHTEN, DOPERWTEN, MA?S,ZUIVELPRODUCTEN, BEHALVE FRANSE MAGERE KWARK EN MAGERE YOGHURT, SOYA MELK (RODE PAK, WEINIG KOOLHYDRATEN). Kruidenkaas, Goudse kaas, brie, camembert etc., 20+ en 30+ kaassoorten zijn toegestaan.
A: aardaker;
aardamandel, knolcyperus;
aardappel;
aardpeer, topinamboer;
abc-kruid, champagneblad;
adelaarsvaren;
Afrikaanse baobab;
alfalfa, luzerne;
alocasie, reuzentaro;
amsoi;
andijvie;
antroewa;
arrowroot;
artisjok;
asperge;
asperge-erwt;
aubergine;
augurk;
avocado;
ayote.
B: bamboescheut;
bieslook;
bindsla;
bleekselderij;
bloemkool;
boomkalebas;
boon;
boerenkool;
bosui;
brandnetel;
brave hendrik;
broccoli;
broodvrucht;
biet.
C: cassave, maniok;
cayennepeper;
champignon;
chayote;
chilipeper;
chinese kool;
citroengras;
courgette.
D: dok kae, Sesbania grandiflora;
doperwt, erwt;
duizendkoppige kool, duizendkop of duizendknop.
E: eeuwig moes, duizendkoppige kool;
erwt.
F: fleskalebas.
G: groene kool, savooiekool;
groenlof.
H: haverwortel, paarse morgenster, boksbaard;
hertshoornweegbree.
I: ijsbergsla;
ijskruid;
ingerolde palmvaren.
J: jackfruit, nangka.
K: kannibaaltomaat;
kapucijner;
kardoen;
kervel;
kikkererwt, keker, garbanzo;
kiwano;
kliswortel, klit;
knolcapucien;
knolkervel, knolribzaad;
knoflook;
knolraap, meiknolletje;
knolselderij;
kroot, rode biet;
knolvenkel, venkel;
komkommer;
konjak;
kool;
koolraap;
koolrabi;
kousenband;
kudzu.
L: lamsoren,zulte, zeeaster;
lente-ui, bosui;
linzen;
lotuswortel, heilige lotus.
M: maïs;
meiraap, knolraap;
molsla, paardenbloem;
melindjoe;
mungboon;
muskaatpompoen.
O: oca;
okra;
olifantenyam.
P: paksoi;
paprika;
pastinaak;
patisson;
pereskia;
peterselie;
peultjes;
Je zou het misschien niet direct verwachten, maar ook bepaalde groenten behoren tot de eiwitrijke voeding. Vooral bonen (2de fase) en peulvruchten (2de fase) zijn eiwitrijke groenten. Hierbij valt onder meer te denken aan:
http://www.onnokleyn.nl/bonen-erwten-linzen-en-de-rest-peulvruchten-a-gogo/
Witte bonen, bruine bonen, kikkererwten, grauwe erwten, spliterwten, linzen en kapucijners kun je in de 2de fase (dag 71 t/m 126) met mate eten.
In deze bonen/peulen zitten de gezonde, langzame koolhydraten.
Langzame koolhydraten geven je langer een verzadigend gevoel.
pompoen;
postelein;
prei;
pronkboon;
pijlkruid;
pijpajuin, bosui.
R: raapstelen, bladmoes;
rabarber;
radijs;
rammenas, ook wel rettich genoemd;
repelsteeltje;
rode biet;
rode kool;
romanesco;
rucola, raketsla.
S: sago;
savooiekool;
schorseneren;
selderij, selderie;
Sint-Jansuitjes;
sjalotten;
sla;
snijbiet;
snijboon;
snijselderij;
spekboon;
sopropo, paré;
sperzieboon;
spinazie;
splijtkool, duizendkoppige kool;
sponskomkommer, nenwa;
spruitkool;
suikermaïs;
suikerwortel;
sugar snaps, suikererwt.
T: takako;
taro;
taugé;
tayer;
tetragonia (Nieuw-Zeelandse spinazie);
teunisbloem;
tindola, papasan;
tomaat;
topinamboer, aardpeer;
tuinkers;
tuinboon;
tuinmelde.
U: ui.
V: veldsla, gewone veldsla;
veldzuring;
venkel;
vijgenbladpompoen;
vleugelkomkommer;
vleugelboon.
W: waspompoen;
witte waterkers;
waterspinazie;
winterpostelein;
witlof;
witte kool;
witte mimosa;
wortel;
wortelpeterselie.
IJ: yam;
yamboon.
Z: zeekool;
zeekraal (kortarige zeekraal);
zoete aardappel, bataat;
zonnewortel. (Wikipedia).
Hieronder drie tabellen, waarin je de voedingswaarden kunt opzoeken.
http://www.koolhydratentabel.nl
KIJK ALTIJD OP HET ETIKET.
Hieronder een koolhydratenlijst.
De voedingsmiddelen staan op alfabetische volgorde. Voor een meer nauwkeurige berekening van het precieze aantal koolhydraten gebruik je USDA (Voedingswaarde van de Amerikaanse voedingsindustrie) of Fitday (online programma waarin je je menu kan bijhouden).
Want ook als er 0 gram koolhydraten op de verpakking staat, kan dat van 0 tot en met 0,9 gram koolhydraten zijn! De zogenaamde etikettenzwendel!
Handig alles per 100 gram.
http://members.chello.nl/i.buren1/khlijst.html
http://www.voedingswaardetabel.nl/
Ter informatie._________________ |
|