Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Zalmmousse.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Zalmmousse.



Ingrediënten:

blikje rode zalm;
1,5 el mayonaise;
⅛ liter crème fraîche;
1 el citroensap;
1 el tomatenketchup;
1 theelepel mosterd;
zout, peper;
3 blaadjes witte gelatine;
olie.

Bereiding:

Giet de zalm uit blik af en bewaar het vocht.
Doe de zalm in een diep bord en verwijder de graatjes en velletjes.
Prak de zalm fijn met een vork.
Roer de mayonaise, ketchup, mosterd en crème fraîche door de zalm.
Breng op smaak met zout en peper.
Week de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water tot het zacht is.

Doe het vocht van de zalm samen met 2 el water en het citroensap in een pannetje.
Zet de pan op laag vuur en laat het warm worden (niet koken).
Haal de pan van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en doe ze in het pannetje, laat het goed oplossen, terwijl je roert.
Roer dit mengsel door de zalm en meng alles goed door elkaar.

Bestrijk de binnenkant van een (vis)vorm met wat olie en schep het zalmmengsel er in.
Laat het geheel 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.
Haal de randjes voorzichtig los en stort de zalm op een schaal of bord.
Serveren met evt. stokbrood of geroosterd koolhydraatarm brood.

Verrukkelijk.

Bron: http://meerrecepten.blogspot.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 24 jan 2015 19:35    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1