Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Zalmfilet met romig citroensausje.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Zalmfilet met romig citroensausje.

Ingrediënten voor 2 personen:

1 eetlepel olijfolie;
2 zalmfilets op de huid, 180 gr per stuk;
125 ml room of crème fraîche;
1 eetlepel geraspte citroenschil;
2 eetlepels boter;
2 eetlepels citroensap;
1 eierdooier;
2 eetlepels fijn gehakte dille.

Bereiding:

Verwarm een grote koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur en doe de olijfolie erin. Leg de zalm in de pan, met de huid naar beneden. Breng de zalm op smaak met wat zout en vers gemalen zwarte peper. Druk de vis voorzichtig met een spatel tegen de huid, zodat de onderkant van de vis overal evenveel contact maakt met de bodem van de pan. Als je dit niet doet, gaat de vis omkrullen.

Keer na zo'n 3 minuten de visfilets op en laat nog 2 minuten bakken. Haal uit de pan en laat afgedekt op een warme plek rusten.

Verwarm op een laag vuur in een aparte pan de room met de citroenschil, totdat het warm is. Voeg de boter en het citroensap toe en roer goed door elkaar. Dan gaat de dooier erin. Klop de massa totdat de saus dikker wordt. Vlak voor het opdienen, roer je de dille erdoor.

Schenk de saus over de zalm en dien op met bijgerechten naar keuze, bijvoorbeeld met courgetteslierten of met een groene salade.

Eiwit scheiden van eidooier.


Bron: http://www.okokorecepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 25 sep 2015 19:12    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1