Onderwerp menu

Forum: Info gezond eten en dagboeken
Subforum: Info: Gezond eten
Onderwerp: vorige :: volgende

Advertentie



Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Advertentie

Cadeau omgeving kerst 2014

Voedsel dat vult, maar niet dik maakt.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Kaatje
Moderator


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 64587
Dieet: OERgezond
Woonplaats: De Ronde Venen


  Reageer met quote
Voedsel dat vult, maar niet dik maakt.

Tijdens het volgen van een dieet heeft iedereen wel eens last van dat knagende hongergevoel als je minder probeert te eten om af te vallen. Hieronder vind je simpele tips waarmee je de goede voedselkeuzes kunt maken, die ervoor zorgen dat jij je (langer) vol voelt.

Eet genoeg magere eiwitten en voedingsvezels.

Verschillende studies hebben laten zien dat mensen die minder eiwit in hun menu hebben meer en sneller trek krijgen. Eiwitten zorgen voor een voller en verzadigd gevoel. Ze zitten o.a. in magere zuivelproducten (vooral magere kwark bevat veel eiwit), ei, mager vlees, zoals kip, kalkoenfilet, tartaar, rosbief, varkenshaas, hamlapjes etc., vis zoals kabeljauw, pangasius, koolvis etc. tofu en peulvruchten.

Onderzoek laat ook zien dat een voeding die veel vezels bevat ook een voller gevoel geeft en leidt tot minder hongergevoelens. Bovendien is gebleken dat mensen die meer voedingsvezels eten vaker ook gezonder zijn en blijven. Voedingsvezels zitten in vele soorten groente, fruit, peulvruchten, volkoren graanproducten en ontbijtgranen ,zoals All Bran, muesli, noten, zemelen, lijnzaad en chiazaad.

Probeer bij elke lunch of avondmaaltijd een extra schaaltje rauwkost te nemen. Kies vooral vezelrijke rauwkost, zoals paprika, radijs, wortel, broccoli en kool met een magere (yoghurt)dressing.

Eet soep.

Eet regelmatig caloriearme soep of bouillon (met veel groente en weinig zout). Vooral dikkere groentesoepen (op basis van gepureerde groente) geven een vol gevoel. Volgens onderzoek blijkt dat het eten van een caloriearme soep voor het hoofdgerecht ervoor zorgt dat de voedselinname tijdens het hoofdgerecht met 20 procent vermindert.

Drink voldoende vocht.

Drink minimaal 1,5 tot 2 liter vocht per dag. Kies voor caloriearme dranken zoals (mineraal)water, (kruiden)thee en koffie zonder suiker, koolzuurhoudend mineraalwater met een schijfje citroen en magere zuiveldranken. Vaak verwart men dorst met honger. Je denkt dat je honger hebt, terwijl je lichaam eigenlijk dorst heeft.

Eet volkoren graanproducten.

Het eten van volkoren producten zoals volkoren brood en volkoren pasta in plaats van de witte varianten geeft ook een langer verzadigd gevoel en een stabielere bloedsuikerspiegel.

Kies voor luchtige snacks.

Als je wilt snacken en geen groente of fruit voorhanden hebt, kies dan een tussendoortje waar meer lucht in zit. Denk aan rijstwafels met magere vleeswaren of magere kaas, of als je echt een keer chocolade wilt neem dan een Brosje in plaats van andere chocoladesoorten.

Het komt er dus op neer dat je een voedingspatroon hebt die laag is in calorieën maar wel veel verzadiging geeft om honger en trek tegen te gaan.

Dit betekent dat je grote hoeveelheden voedsel kunt eten die weinig calorieën bevatten zoals groente. Zorg ervoor dat de helft van je bord uit groente bestaat. Een kwart uit mager vlees, vis of kip en de andere kwart uit volkoren pasta, zilvervliesrijst etc. Als je niet meer in de strenge koolhydraatarme fase zit, dag 1 tot en met dag 70, daarna ga je weer koolhydraten toevoegen.

Bron: http://www.dieetboekonline.nl/

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: do 21 jan 2016 22:46    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1