Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gehaktmuffins.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gehaktmuffins.



Ingrediënten:

500 gr rundergehakt;
1 ei;
3 eetlepels fijn gemalen kruimels van oude koolhydraatarme boterhammen;
150 gram belegen kaas;
100 gram ham (plak);
200 ml tomatenketchup;
2 à 3 tomaten;
olijfolie.

Extra:

wok;
muffinvorm met 12 holtes.

Voorbereiding:

Rasp de belegen kaas.
Snijd de plak ham in kleine reepjes of koop kant en klare blokjes.
Was de tomaten en snijd ze in 12 plakjes.
Vet de muffinvorm in.
Oven voorverwarmen op 200°C.

Bereiding:

In een kom de gehakt mengen met ei, broodkruim, de geraspte kaas, de ham reepjes en zout en peper naar smaak.
Gehakt goed door kneden.

Maak hier 12 gelijke ballen van en verdeel deze in de holtes van de muffinvorm.
Strijk de bovenkant van het gehakt glad en spuit hier een beetje tomatenketchup op.
Leg op ieder stukje gehakt een plakje tomaat en druppel er wat olie over.
Schuif de muffinvorm in het midden van de oven en bak de gehaktmuffins in 25 à 30 minuten bruin en gaar.

Lekker met koolhydraatarme aardappelpuree en bloemkool.

Bron: http://meerrecepten.blogspot.nl/


Laatst aangepast door love- to-cook op ma 11 mei 2015 13:23, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 22 feb 2015 20:45    
Vrouw Weeggegevens   Flying Missy
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 4-1-2013
Berichten: 40841
Dieet: Dr. Frank/vegetarisch
Woonplaats: Almere


  Reageer met quote
khd arme aardappelpuree? Dat is dan niet van aardappelen zeker? Ik heb er nog nooit van gehoord......... Lach
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 11 mei 2015 6:20    
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Aardappelpuree maar dan anders.

1 flinke bloemkool, verdeeld in kleine roosjes;
125 ml groentebouillon;
50 à 60 ml olijfolie;
zout en peper naar smaak.

Bereiding:
Stoom de bloemkoolroosjes in de bouillon in circa 15 à 20 minuten beetgaar.
Pureer de bloemkool samen met het kookvocht, olijfolie en peper en zout, totdat je de gewenste " dikte" van de puree hebt.

Voeg niet meteen alle olijfolie toe, begin bijvoorbeeld met de helft en voeg dan indien nodig volgende delen bij. Dit voorkomt dat de puree te olieachtig wordt. Pureren van de bloemkool kan in de keukenmachine maar kan ook prima met de hand.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 11 mei 2015 13:35    
Vrouw Weeggegevens   Flying Missy
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 4-1-2013
Berichten: 40841
Dieet: Dr. Frank/vegetarisch
Woonplaats: Almere


  Reageer met quote
Dank je wel! Is inderdaad een idee. Ik doe wel een selderijknol, in stamppotten bijvoorbeeld. Maar dit is ook een idee. Lach
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 12 mei 2015 1:53    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1