Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Rundvleesreepjes met taugé peultjes en oosterse saus

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Ellen
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 31-1-2004
Berichten: 53999
Dieet: Gezonder leven
Woonplaats: Amersfoort


  Reageer met quote
Sinds kort heb ik een Actifry en probeer daar recepten mee uit.

Hoofdgerecht : Vlees : 4 of meer pers.
voedingswaarde Voedingswaarde per portie:
Energie 311kCal - Eiwit 30g - Vet 16g - Koolhydraten 12g
bereidingstijd Bereidingstijd: 30 tot 60 minuten
Rundvleesreepjes met taugé, peultjes en oosterse saus

ActiFry

Benodigdheden

. 500 gram rundvlees
. 500 gram peultjes
. 2 gele paprika\'s
. 1 rode ui
. 1 ActiFry lepel zonnebloemolie
. zout & peper uit de molen
. 2 ActiFry lepels teriyakisaus
. 1 ActiFry lepel gehakte verse koriander
. 1 ActiFry lepel sesamzaadjes
. 1 bakje tauge

Bereiden

Lekker thuis Chinezen, natuurlijk mét stokjes. Slijp de messen, daar gaan we! Kies voor het rundvlees à-la-minute-vlees, dus geen doorregen runderstooflappen. Het rundvlees in smalle reepjes snijden. De peultjes in drieën snijden. De paprika??s in reepjes snijden, wel eerst het witte binnenwerk verwijderen. De ui pellen, halveren en zo snijden dat er partjes ontstaan. Als je toch stukjes krijgt, krijg je met de andere helft een herkansing. Oké, nu de bereiding. Lepeltje zonnebloemolie erin, even wachten totdat het heet is en dan de vleesreepjes erbij. Achtereenvolgens de peultjes, paprika??s, ui en gehakte koriander toevoegen. De Teriyakisaus of kikkoman erover sprenkelen en ca. 15 minuutjes sudderen.

Laatste 2 minuten de taugé toevoegen. Strooi er vlak voor het serveren de sesamzaadjes over. Als je wilt kun je Chineesachtig variëren met een teentje knoflook, een scheutje ketjap (kikkoman) en andere groentes. Ni Hao, sambal bij? O ja voor de huisgenoten of gasten die koolhydraten erbij willen eten is het lekker met rijst en een schaaltje kroepoek.

Dit recept is geschreven door Mathijs Vrieze.

Bron: http://www.tefalgezondenlekker.nl/mathijsvrieze

_________________
Overzicht Donaties
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: wo 06 mei 2015 10:13    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1