Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Pittige kip met chorizo.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Pittige kip met chorizo.



Ingrediënten voor 2 personen:

4 el extra vergine olijfolie;
1 citroen;
1½ tl gerookte paprikapoeder;
2 kipfilets;
300 gr sperziebonen, schoongemaakt;
100 gr chorizo, ontveld en in dunne plakjes;
50 gr hele marcona-amandelen;
wat blaadjes verse peterselie.

Bereiding:

Maak een marinade door in een grote kom 2 eetlepels olie te mengen met het sap van één citroenhelft en het paprikapoeder. Voeg de kipfilets toe en wentel ze erdoor. (Je kunt dit al een tijdje van tevoren doen en de kip langer laten marinere)
Breng een pan water aan de kook en blancheer de sperziebonen 2 minuten. Laat ze uitlekken en spoel ze af onder koud water.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en leg de gemarineerde kipfilets erin. Bak ze 4 minuten tot de onderkant karamelliseert, draai ze dan om en bak ze nog eens 4 à 6 minuten of tot ze door en door gaar zijn. Neem de pan van het vuur en laat de kip rusten.
Bak in een andere pan de chorizo en amandelen in de rest van de olijfolie, roer de geblancheerde bonen erdoor en warm ze mee. Draai het vuur uit, knijp de andere citroenhelft erover uit, voeg de peterselie toe en schep alles door elkaar. Snijd de kipfilets in plakjes en serveer ze op het sperzieboontjesmengsel; schep het vocht uit de pan erover.

Smullen maar. smullen

Bron: http://watikgegetenheb.blogspot.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 08 feb 2015 16:43    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1