Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Tuinbonen met gesmoorde little gem sla.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Tuinbonen met gesmoorde little gem sla.

Ingrediënten voor 2 personen:

2 little gem slakropjes;
50 gram boter;
1 ui (gesnipperd);
200 gram gedopte tuinbonen;
peper en evt. zout;
2 eetlepels crème fraîche;
koolhydraatarm brood om erbij te serveren (optioneel).

Sla smoren? Dat zijn wij niet gewend. Toch is het heerlijk. Zeker de little gem sla leent zich er uitstekend voor maar ook met kropjes botersla kun je dit recept prima maken. Iedereen is verrast hoe lekker gesmoorde sla is. Ik heb het gemaakt met jonge tuinbonen. Als je geen jonge tuinbonen hebt, kun je ze het beste dubbeldoppen.

Bereiding:

Zet een brede pan waar je een deksel voor hebt op laag vuur. Smelt de boter en stoof de uitjes tot ze glazig zijn. Verwijder het buitenste blad van de little gem sla en verwijder het kleine bruine stukje aan de voet van de krop, maar laat de krop heel. Snijd de little gem in de lengte door midden. Laat de twee helften aan de voet van de krop vast zitten. Stoof ze een halve minuut met de open gesneden kant naar beneden.

Giet een scheutje water in de pan zodat de uien net onder staan en bestrooi met zout en peper. Laat het nu 10 minuten stoven met het deksel op de pan. Haal de little gem sla met een schuimspaan uit de pan. Roer nu de tuinbonen erdoor en stoof ze twee minuten mee of iets langer voor wat oudere tuinbonen. Zorg wel dat ze nog knapperig zijn. Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Maal er nog wat peper over en indien nodig nog wat zout.

Schep het tuinbonenmengsel op een bord. Leg de sla erop en geef er eventueel koolhydraatarm brood bij.

De voedingswaarde van 100 gram verse tuinboon is:

Koolhydraten 4 gram;
Eiwit 5 gram;
Vet 0,3 gram.

�� Eet smakelijk.��

Bron: http://www.tuinboon.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 22 jun 2015 15:43    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1