Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Sole meunière met bladspinazie.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Sole meunière met bladspinazie.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 zeetongen (300 à 400 gr);
1 kg bladspinazie;
1 bot warmoes;*
4 klontjes boter;
peper en zout;
nootmuskaat;
fleur de sel;
250 gr amandelmeel;
enkele takjes peterselie;
sap van 1 citroen.

Bereiding:

Maak de vis schoon: maak in het vel aan de staart van de zeetong een kleine inkeping. Neem het vel vast met een handdoek en verwijder het. Doe dit aan beide kanten. Snijd de staart er volledig af. Snijd de kop schuin weg, zodat je geen stuk filet afsnijdt. Snijd alles wat er rood en grijs uitziet weg. Verwijder ook de buitenste graten van de vis door die er in tegengestelde richting af te knippen.
Spoel de bladspinazie en warmoes onder koud water. Verwijder de takjes van de blaadjes en maak goed droog. Zet dan alles op een zacht vuur met een klontje boter, zodat de groenten rustig kunnen stoven. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Kruid de zeetongen met peper en fleur de sel. Laat een klontje boter smelten in de pan. Doe vier grote eetlepels amandelmeel in een plastic zak. Leg de zeetong erin en houd het uiteinde van de zak gesloten met je handen. Schud de zak zacht heen en weer, zodat er genoeg amandelmeel aan de zeetong blijft kleven. Herhaal dit vier keer. Leg de zeetongen in de pan en laat beide kanten ongeveer 4 minuten bakken.
Voeg een klontje boter toe aan de spinazie en kruid met peper en zout. Giet het bakvet van de vis af en laat een stuk boter smelten in de pan. Deglaceer met citroensap en giet de saus over de zeetongen.

* Er bestaat een klein verschil tussen snijbiet en warmoes. De warmoes heeft dikke brede bladstelen en de snijbiet heeft meer smalle stelen en wordt vooral gekweekt en gegeten om het blad.
* Deglaceren is het losweken van bak- of braadresten met behulp van een vloeistof. Het doel van deglaceren is de smakelijke "roastingresten" van het bak- of braadproces te gebruiken voor verwerking in een saus.

Serveer er evt. aardappeltjes bij. Hak enkele takjes peterselie fijn ter afwerking van de gekookte aardappeltjes.

�� Eet smakelijk.��

Bron: http://www.sofiedumont.be/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 06 mei 2015 16:24    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1