Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Sambal Goreng Basah (pittig gestoofd rundvlees)

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Sharonne
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 9-2-2004
Berichten: 904
Dieet: Atkins
Woonplaats: Rotterdam


  Reageer met quote
Benodigdheden:

500 gram rundvlees
1 grote ui
6 teentjes knoflook
2 verse rode lombok (rode peper)
1 thl. terasi
1 dl. asamwater (gemaakt van tamarinde)
3 plakjes laos
3 daun salam
1 thl aromat
1 bouillontablet
2 eetlepels ketjap (kikkoman is zonder suiker)
wat zoetstof
olie

Bereiding:

Het vlees in plakjes snijden, daarna in fijne reepjes.
Ui, knoflook en lomboks fijnsnijden.
reasi in 1 eetlepel water fijnmaken.
de ui, knoflook, laos en daun salam in olie fruiten; als het mengsle licht bruin is de lombok en terasi toevoegen.
Laat nu het vlees in dit mengsel dichtschroeien.
Voeg de aromat, bouillontablet, asamwater , ketjap en zoetstof toe: kook hierin het vlees zachtjes, tot het gaar en bijna droog is.

Eetsmakelijk!

_________________
It's in the valleys I grow
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail MSN messenger BerichtGeplaatst: do 12 mei 2005 13:38    
Onbekend  omafia
Gast







  Reageer met quote
Wat is eigenlijk daun salam???
Naar boven
BerichtGeplaatst: do 12 mei 2005 16:16    
Vrouw Weeggegevens   Sharonne
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 9-2-2004
Berichten: 904
Dieet: Atkins
Woonplaats: Rotterdam


  Reageer met quote
Dat ziet er hetzelfde uit als laurierblad, maar dus van een andere struik. In elke toko verkopen ze dit.

_________________
It's in the valleys I grow
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail MSN messenger BerichtGeplaatst: do 12 mei 2005 16:21    
Onbekend  omafia
Gast







  Reageer met quote
Zal eens kijken bij de toko ik schrijf gelijk op wat ik niet in huis heb
Naar boven
BerichtGeplaatst: do 12 mei 2005 16:39    
Vrouw Weeggegevens   Sharonne
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 9-2-2004
Berichten: 904
Dieet: Atkins
Woonplaats: Rotterdam


  Reageer met quote
ja als je de kruiden eenmaal in huis hebt kun je al die lekkere gerechten zo maken, het zijn echt de kruiden die het zo lekker maken.

Een lijstje zal ik hier even opschrijven en het kost vaak echt niks hoor.
* Djahe (gemberwortel)
* Daun Salam
* Djerek Purut
* Kemirinoten
* Kikkomansaus (soja saus zonder suiker)
* Kunir (poedervorm)
* Laos
* asam of tamarinde (is een donkere pasta, vaak in blokken)
*Sereh grote stengels (citroengras)
*Djinten
*terassi (garnalenpasta)

Sereh, Djahe en laos koop ik altijd vers en dan gooi ik het in de vriezer en wanneer ik het nodig heb snijd ik er een stukje af.

_________________
It's in the valleys I grow
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail MSN messenger BerichtGeplaatst: do 12 mei 2005 16:56    
Onbekend  omafia
Gast







  Reageer met quote
Handig !!!!!!!!!!!!! print het gelijk uit en doe het in me tas. Bedankt aai
Naar boven
BerichtGeplaatst: do 12 mei 2005 17:14    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1