Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Salade met gegrilde vleestomaat en geitenkaas.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Salade met gegrilde vleestomaat en geitenkaas.

Lunchgerecht.
Bereidingstijd: 20 à 30 min.
4 Personen.

Ingrediënten:

4 vleestomaten;
1 kropsla;
500 g groene asperges;
2 takjes tijm;
3 el witte wijnazijn;
7 el olijfolie;
½ el mosterd;
wat zout en versgemalen peper;
75 g zwarte olijven (zonder pit);
200 g verse zachte geitenkaas.

Halveer de vleestomaten.
Neem de blaadjes van de kropsla, was de slablaadjes, verwijder de harde nerven en maak de slablaadjes droog.
Verwijder ca. 2 cm van de onderzijde van de asperges en snijd de asperges doormidden (of in stukken van ca. 7 cm).
Neem de blaadjes van de takjes tijm.

Roer in een kom de witte wijnazijn met 5 eetlepels olijfolie, mosterd, zout en peper tot een dressing.

Kook de asperges in ca. 6 minuten in een pan met ruim kokend water en zout beetgaar. Laat de asperges in een vergiet onder koud stromend water afkoelen.
Verhit intussen de grillpan voor, bestrijk het snijvlak van de tomaten met de overige olie en grill de tomaten in 3 à 5 minuten op het snijvlak goudbruin.
Bestrooi de gegrilde tomaten met tijmblaadjes, zout en peper.
Verdeel de sla, asperges, olijven en gegrilde tomaten over 4 borden.

Sprenkel de dressing over de salade en verkruimel de geitenkaas erover.
Lekker met evt. stokbrood.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.verseoogst.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 29 mei 2014 18:05    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1