Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Lowcarb: zelfgemaakte mayonaise (makkelijk)

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Tulipan64
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 24-8-2009
Berichten: 3605
Dieet: Gezond eten
Woonplaats: Zuid-Holland


  Reageer met quote
MAYONAISE
1 ei
1-2 tl. (Dijon)mosterd
1-2 el. citroensap
2-3 dl. olie (die je lekker vind, kijk ook ff in de lijst)
snufje kerrie
Peper & Zout

Bereiding:
- Doe het ei, de mosterd, citroen, olie, indien gewenst wat kerrie, en peper en zout in een afsluitbare pot of de mengbeker.
- Zet de staafmixer op de bodem van de pot en schakel hem in op de hoogste stand.
- Trek de staafmixer langzaam omhoog; als je boven bent is je mayonaise klaar Cool

Dat kleine beetje mosterd, daar ligt niemand van wakker mensen!!!
ps. dit recept komt uit een Montignacboek Rollende ogen makkelijker kan het niet en bij mij is hij echt nog nooit mislukt!

Makkelijk & goedkoop!
In de koelkast blijft de mayo zeker 2 weken goed. Gebruik wel altijd een schone lepel om de mayo uit de pot te halen!

Ik heb ook nog een romiger variant:
2 eidooiers
1 tl. mosterd
1 el. azijn
1 el. water
4 el. fijngesneden kruiden: basilicum, peterselie, oregano, bieslook e.d.
circa 2 dl. olie (zie lijst)
P & Z.
zelfde manier maken, kruiden er door roeren als hij klaar is ...
Eet smakelijk!

_________________
ETEN MET VERSTAND
EETBOEK -
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 01 apr 2010 18:50    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1