Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Paleo recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Soepjes met een oosters tintje

Auteur Bericht
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Wortelsoep met een Thais tintje.

Ingrediënten:
kokosolie;
grote ui fijn gesneden;
400 gr winterwortel in plakjes;
stengel sereh;
stukje verse gemberwortel;
kippenbouillon (1 liter);
400 gr wortel in blokjes gesneden;
citroensap;
kokosmelk;
koriander;
peper.

Bereiding:
Kokosolie verwarmen, ui, winterwortel, sereh, gemberwortel stoven, ong. 10 min.
7 dl bouillon toevoegen en ong. 15 min koken totdat de wortels zacht zijn.
Sereh en gemberwortel verwijderen, soep pureren.
Blokjes wortel in de resterende 3 dl bouillon 10 min koken.
Soep weer aan de kook brengen, blokjes wortel met bouillon toevoegen en nog even koken.
Met citroensap en peper op smaak brengen.
Scheutje kokosmelk toevoegen naar smaak en voor serveren koriander erover strooien.

Bron: http://www.hetpaleoprincipe.nl/


Laatst aangepast door Kaatje op ma 25 jan 2016 11:25, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 25 jan 2016 10:59    
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Zoete aardappelsoep met een Indisch tintje.

Ingrediënten voor 4 personen:
1 el kokosolie;
2 uien, versnipperd;
3 tenen knoflook, geperst;
500 gram zoete aardappel, in blokjes;
2 tl verse gember, geraspt;
1 tl sereh (citroengras);
200 ml kokosmelk;
½ tl harissa;
1 l groentebouillon;
Keltisch zeezout en versgemalen peper, naar smaak.

Bereiding:
Smelt de kokosolie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de stukken zoete aardappel en gember toe en bak dit zo'n 10 minuten mee.
Voeg de sereh en vervolgens de bouillon toe en laat het geheel een kwartier zachtjes koken totdat de aardappel gaar is.
Voeg de kokosmelk en harissa toe en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
Proef of de soep op smaak is en voeg eventueel nog wat zout, peper of harissa toe.

Bron: http://www.paleorecepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 25 jan 2016 11:24    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1