Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Paleo recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gehaktballetjes, spruitjes, pompoenpuree en champignons

Auteur Bericht
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Paleo gehaktballetjes, spruitjes, pompoenpuree en champignons.



Ingrediënten voor 2 personen:
250 gr biologisch gehakt (bv. van de SchotseHooglander.nl);
bakje kastanje champignons;
1 fijn gehakte ui;
1 ei;
kokosmeel;
Keltisch zeezout;
gemalen peper;
optie mespuntje kruidnagel;
geraspte verse nootmuskaat;
ongeveer 20 spruitjes;
ongeveer een ½ pompoen;
1 pastinaak;
kokosolie.

Bereiding:
De spruitjes ontvellen. De pompoen ontpitten en de pastinaak schillen en alles in blokjes snijden.
Meng het gehakt met de fijn gehakte ui, ei, zout en peper (kruidnagel). Voeg kokosmeel toe tot het geheel smeuïg is en er gemakkelijk balletjes zijn te rollen. De balletjes mogen nog een beetje plakkerig zijn, zo blijven ze lekker smeuïg. Smelt de olie in de pan en bak de balletjes rondom bruin onder regelmatig roeren. Wanneer de balletjes bruin zijn het vuur lager draaien en zachtjes gaar laten worden. Voeg de laatste 5 à 10 minuten de hele champignons toe en laat mee garen. Alles regelmatig draaien en in totaal 20 minuten bakken.
Ondertussen de spruitjes in 10 à 15 minuten gaar stomen in een stoompan (of in een laagje water wanneer je geen stoompan hebt.
De pompoen en pastinaak blokjes in een laagje water gaar koken in 10 à 15 minuten. Na het garen het overtollige water afgieten en met de staafmixer pureren. Eventueel met wat olijfolie, zout en peper of nootmuskaat op smaak brengen.
Schep een lepel jus van de gehaktballetjes over de puree. Rasp een beetje verse nootmuskaat over de spruitjes.

Bron: http://www.praktijkzeon.nl/

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 24 jan 2016 19:18    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1