Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Paleo recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Geroosterde lamsschouder

Auteur Bericht
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Geroosterde lamsschouder.



Ingrediënten voor 4 à 6 personen:
Lamsschouder - 1 stuk, ca. 1,5 à 2kg;
Knoflook - 1 bol;
Gemalen Komijnzaad - 1 el;
Peper - naar smaak;
Rozemarijn - 15 gr, vers;
Olijf olie - 2 el.

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot de maximale temperatuur.
Breek alle tenen knoflook los van de bol en pel ze. Leg de teentjes, samen met de helft van de takjes rozemarijn op de bodem van een braadslede.
Leg de lamsschouder op de knoflook en rozemarijn en smeer hem in met komijn en vers gemalen peper.
Besprenkel met olijfolie en leg de andere helft van de rozemarijn er bovenop.
Bedek de braadslede met aluminiumfolie en zet hem in het midden van de oven. Verlaag de temperatuur meteen tot 170°C.
Rooster de lamsschouder in ca. 3,5 à 4 uur gaar, tot je het vlees met een vork uit elkaar kunt trekken.
Haal de braadslede uit de oven, leg de lamsschouder op een bord en pak hem in met aluminiumfolie en dek af met een theedoek. Laat het vlees ca. 10 à 15 minuten rusten voor je het aansnijdt en serveert.
Serveer met groenten naar keuze.

Bron: http://www.eetpaleo.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 24 jan 2016 19:11    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1