Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Grip op Koolhydraten recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Romige ei/mosterdsoep

Auteur Bericht
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Romige ei/mosterdsoep.



Ingrediënten voor 1 persoon:
2 hard gekookte eieren (warm);
1 sjalotje, fijn gesneden;
50 ml bouillon (vers of van een blokje);
100 ml slagroom;
10 gram roomboter;
2 koffielepels mosterd;
peterselie.

Bereiding:
Fruit de sjalotjes in de roomboter. Voeg dan de bouillon toe en laat het een paar minuten zachtjes koken. Roer dan rustig de slagroom er door. Zorg dat het niet meer kookt, want anders gaat je slagroom schiften. Roer de mosterd er doorheen, totdat deze volledig is opgenomen. Halveer de eieren of in kwarten snijden. Schenk de soep in een kom en leg daar de stukken ei in. Garneer met wat peterselie.

Tips:
- gebruik i.p.v. slagroom crème fraîche. Je krijgt dan meer een saus, lekker bij bv. spinazie, witlof of asperges;
- het sausje zonder ei is ook goed te gebruiken bij bv. bloemkool;
- voeg stukjes gesneden ham toe voor extra smaak;
- ook erg lekker met stukjes asperges erin.

Dit recept is voor Gok:groen

Bron: http://gezondlevenvanjacoline.blogspot.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 24 jan 2016 13:23    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1