Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Konijn in de wok

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Konijn in de wok.

Ingrediënten:

6 konijnenfilets;
12 middelgrote scampi??s, gepeld;
200 gr fijne boontjes;
1 grote ui
1 eetlepel kerriepoeder;
300 gr gepelde tomaten uit blik;
4 eetlepels sojasaus;
2 eetlepels arachideolie;
1 teentje knoflook;
1 eetlepel vers geraspte gember of 1 koffielepel gedroogde gemalen gember.

Bereiding:

Snijd de konijnenfilets in fijne reepjes met een scherp mes (tip: dit gaat gemakkelijker als je ze eerst een tiental minuten invriest).
Marineer de konijnreepjes in de sojasaus, de arachideolie, de gesnipperde knoflook en de gember.
Blancheer de boontjes 4 à 5 minuten in kokend gezouten water, verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
Hak de tomaten fijn en voeg ze weer bij het sap.

Neem de konijnreepjes uit de marinade en bak ze aan in een wokpan met een weinig wokolie of arachideolie. Voeg de uien en de scampi??s toe en roerbak alles 4 à 5 minuten. Voeg de marinade en de tomaten toe en laat alles 3 à 4 minuten sudderen op een hevig vuur. Voeg tot slot de boontjes toe en laat ze mee opwarmen.

Peper en zout naar smaak en dien eventueel op met Zero rijst of Zero noedels.

Bron: http://www.lekkervanbijons.be/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 23 nov 2015 21:34    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1