Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Sesam kletskoppen met sambal.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Sesam kletskoppen met sambal.

Ingrediënten:

25 gram eiwit(ten) van een klein ei;
snufje zout;
snufje zoetmiddel naar keuze;
10 gram lijnzaad fijn gemalen tot meel;
20 gram roomboter, gesmolten of kokosolie;
90 gram sesamzaad;
1 à1½ theelepel sambal, naar smaak;
peper uit de molen.

Bereiding:

Rooster de sesamzaadjes even in een droge koekenpan. Smelt de boter op laag vuur voor de helft in een pannetje, haal van het vuur en laat de rest verder smelten.
Maal het lijnzaad fijn in een molentje of gebruik een keukenmachine of vijzel.
Splits het ei en weeg 25 gram eiwit af.
Klop het eiwit los met een snufje zout, voeg dan alle overige ingrediënten toe en meng alles zorgvuldig door elkaar.
Verwarm nu de oven voor op 150°C.
Vandaag gebruikte ik een siliconen bakmat voor 8 grote whoopies en hield ⅓ van het "deeg" over. Dat bakte ik in 1 stuk.
Schep een bescheiden hoeveelheid deeg in een vorm en klop dat met een vork plat tot het overal net zo hoog is als het randje en de vorm helemaal bedekt. Zo vul je alle holtes netjes op. Maal er eventueel nog wat extra peper over.
Bak de kletskoppen 10 minuten, draai ze voorzichtig om en bak ze nog eens 5 minuten in elk geval tot ze droog zijn. Houd in de gaten want als jouw oven wat heter is verbranden ze snel.
Laat afkoelen en uitharden op een rooster.

Koolhydraten: 6,3 gr hele recept, 0,5 gr per kletskop (12 kletskoppen gemaakt).

Eiwit scheiden van eidooier.


Bron: http://www.koolhydraatarmrecept.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 22 nov 2015 18:55    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1